Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 04 pro 2008 20:23

Je mozne v Cubase 4 ukladat do medaibay midi loopy s VSTi instrumentem?
jako ze bych mel tracku vst syntak mel bych nejaky usek midiloop treba 8 baru a to bych chtel ulozit... pak abych mohl v mediabay prochazet tyto loopy a podle potreby treby naloadovat do projektu...

V abletonu to jde treba tak ze akorat ten midi loop pretahnu do adresare a on se ulozi i stim vst instrumentem .. pak kdyz prochazim adrsar a kliknu na ten soubor tak se prehraje jako preview a pak ho muzu jednoduse pretahnout do projektu na prazdnou midi stopu...


EDIT: tak uz jsem na to prisel :) da se EXPORT MIDI LOOP a ono to ulozi celej ten midi loop i stim VSTi do MedaBay a pak se to da krasne browserovat a prehravat... super !!!

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 21 pro 2008 18:35

Cubase4-CONTROL ROOM dotaz - vystup z MAIN OUT leze primo ven do zvukovky namisto pres Control Room (v podstate je control room na MAINU zavesen jako send namisto insert). Jeste nedavno control room fungoval normalne vcetne prepinani monitory/headphoned. Ted jde signal z MAIN OUT rovnou ven a navic se jeste pripadny vystup z Control roomu pricte. Nepouzivate to nekdo, da se to nekde tenhle routing necim vypnout?? Diky!

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 21 pro 2008 20:36

EDIT: Tak cely den klikam a hledam tuhle kravinu ve vsemoznych nastavenich a ejhle, ted jsem to nasel, ve VST connections - Outputs musi byt vystup "not connected". Jednoduche.

popscene
Příspěvky: 20
Registrován: 15 črc 2008 17:53

Příspěvek od popscene » 02 led 2009 21:29

V nejbližší době si chci koupit Cubase 4 Studio, ale nějaké songy mám už nahraný v Cubase 2 SX. Dokáže Cubase 4 Studio natáhnout songy vytvořenív Cubase 2 SX? Jde mi čistě o Wavy, protože VST plug-ins nepoužívám a equalizaci, poměr hlasitostí a panoramat jednotlivých stop bych si eventuelně upravil manuálně (i když bych uvítal, kdyby to při převodu neutrpělo).

Dále by mě zajímalo, jestli je nějaký rozdíl v kvalitě zvuku nahraného Wavu v Cubase 2 SX a Cubase 4 Studio? Ještě pár týdnů potrvá, než si Studio 4 koupím, ale rád už bych nahrával nový songy. Kdyby tam ovšem měl být zásadní rozdíl v kvalitě zvuku, tak s nahráváním počkám. Dík za info.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 02 led 2009 22:13

popscene píše:V nejbližší době si chci koupit Cubase 4 Studio, ale nějaké songy mám už nahraný v Cubase 2 SX. Dokáže Cubase 4 Studio natáhnout songy vytvořenív Cubase 2 SX? Jde mi čistě o Wavy, protože VST plug-ins nepoužívám a equalizaci, poměr hlasitostí a panoramat jednotlivých stop bych si eventuelně upravil manuálně (i když bych uvítal, kdyby to při převodu neutrpělo).

Dále by mě zajímalo, jestli je nějaký rozdíl v kvalitě zvuku nahraného Wavu v Cubase 2 SX a Cubase 4 Studio? Ještě pár týdnů potrvá, než si Studio 4 koupím, ale rád už bych nahrával nový songy. Kdyby tam ovšem měl být zásadní rozdíl v kvalitě zvuku, tak s nahráváním počkám. Dík za info.
1/ melo by to bejt bez problemu 2/ engine maji stejnej, takze by to melo pri stejnym nastaveni (panning law..) znit 1:1.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3855
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 03 led 2009 12:41

popscene: Mam to vyzkousene.. delal jsem stejny prechod. Funguje to vse az na vestavene VST efekty jako jsou reverb a delay.. apod. protoze ty jsou uplne jine.. nove.. jedna se o jiny efekty.
Ekvalizace zustane upravena z predchoziho projektu.. to funguje OK.

anderson
Příspěvky: 84
Registrován: 09 úno 2007 10:33

Příspěvek od anderson » 04 led 2009 17:26

zdravím .. mám otázku ohladom cubase se a mojich klavesov ... prave teraz som zacal s cubase-om .. takze som v tom uplny zaciatocník ... snazil som sa rozchodit na tom klavesy .. a podarilo sa mi to ako tak, ... lenze sa mi deje taká vec ze napr. ked stlacím nejaky klaves (základné C) tak mi otvorí Save As ... alebo ked stlacím nejaký iný klaves spustí sa nahrávanie .. a je toho viac. Skusal som pozerať v klavesových skratkách ale tam som nejak nenasiel súvis s týmto. vopred díky za rady

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21349
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2009 18:20

Cubase sa da ovladat z midi klaves .. Asi by si mal napisat , aku verziu presne pouzivas ..

anderson
Příspěvky: 84
Registrován: 09 úno 2007 10:33

Příspěvek od anderson » 04 led 2009 18:50

Cubase SE pouzivam ... co som dostal ku klavesom EMU Xboard61. mno to som si vsimol ze sa da tak ovladat , lebo som si zobrazil Mixer a točil som knobmi na klavesoch tak slidery na mixe sa pohybovali ale velmi zle a nepresne.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21349
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2009 19:08

Anderson : uha .. SE moc nepoznam .. ale pozri menu DEVICE/DEVICE MANAGEMENT .. a tam kukni vsetky nastavenia .. dufam ze SE to tam ma tiez .. potom KEYBOARD SHORTcuts .. ale to si hovoril ze uz si robil a to nesedi ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3025
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 04 led 2009 19:18

2Pytkin: IMHO má aktivované Remote Control, jinak by mu klávesy nemohly ovládat VST mixer apod. ;-)

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21349
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2009 19:38

pavli : to je jasne .. ale kde sa to v SE nastavuje ? ja netusim ..

anderson
Příspěvky: 84
Registrován: 09 úno 2007 10:33

Příspěvek od anderson » 04 led 2009 20:40

pavlii píše:2Pytkin: IMHO má aktivované Remote Control, jinak by mu klávesy nemohly ovládat VST mixer apod. ;-)

P.
no fajn :) ... este by si mi mohol povedat ako a kde to deaktivovať?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3025
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 04 led 2009 22:33

2Pytkin: IMHO stejně jako kdekoli jinde: Devices -> Remote Setup nebo něco takového.... když prohledá nápovědu Cubase na "remote", tak to musí najít... Jen je mi záhadou, jak to zapnul :D tohle není defaultní stav...

P.

anderson
Příspěvky: 84
Registrován: 09 úno 2007 10:33

Příspěvek od anderson » 07 led 2009 21:40

mno ja som to musel dako odfajcne nastavit lebo som pozeral na youtube video ako treba rozchodit nejaký mixák Tascam ,a cubase .. tak podla toho som aj klavesy sa snazil nastaviť ... no a tam som musel nieco poriesit .. lebo som toho poklikal viac :D ... a este jedna oprava ... nemám Cubase SE .. ale Cubase LE ... pomýlil som si to

Odpovědět