Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 08 led 2009 09:32

2anderson: mno tak to může být celkem jednoduchá záležitost, protože pokud máš jen jeden MIDI port (řešený třeba i přes USB, to je jedno), tak aktivací Remote si "zlikviduješ" možnost po tomhle portu přijímat MIDI data jakožto noty, kontrolery a tak - vždycky budeš pouze ovládat prostředí Cubase.

Řešením jsou 2 a více MIDI portů, jeden nastavený na Remote (ovládání programu) a druhý a další slouží pro nahrávání MIDI dat jakožto hudebních (viz moje články o Remote tady a na www.dreamface.net).

P.

anderson
Příspěvky: 84
Registrován: 09 úno 2007 11:33

Příspěvek od anderson » 08 led 2009 19:24

Díkes za radu :) len by som ta poprosil aby si mi to napísal trochu laickejšie , pretože ako som uz pisal som v cubase zaciatocník a skusal som to nastavit tak ako pises ale nepodarilo sa .nanesiel som to . jedine remonte co som nasiel bolo Generic remonte a to som dal ale tam nebolo akoby nic nastavevne.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 08 led 2009 20:18

2anderson: já to nenapsal dost přesně: ty moje dva články popisují nastavení Generic Remote pro ovládání Cubase z MIDI zařízení. Jestliže ty chceš z MIDI zařízení nahrávat noty, kontrolery a tak, prostě hru, musíš mít Generic Remote VYPNUTÉ!!

Pakliže ho máš deaktivované, tak nevidím důvod, proč by Cubase měla nějak reagovat na MIDI klávesy (způsobem, jaký jsi popsal).

P.

anderson
Příspěvky: 84
Registrován: 09 úno 2007 11:33

Příspěvek od anderson » 08 led 2009 20:57

no skvele .. díky ;) :) uz sa mi to podarilo nejak vypnúť... teraz by som sa chcel este spýtať ze :
1. Kde sa nastavuje senzitivita kláves? .. chcel by som to vypnúť aby to nebolo závislé od sily úderu do klávesu... lebo ak by som chcel aby to hralo dosť hlasno , tak by som prisiel o ruky a zanedlho asi aj o klavesy

2. Ako sa dá zapnúť naraz viac VSTi ? ... lebo zatial som naraz zapol iba 2 ... viac slotov som tam nemal ked stlacím F11

PS: viem ze sú to primitívne otázky ale neviem kam okrem tejto témy by som ich napísal tak pls berte ohlad nato ze mam cubase otvorený 4. krát :) thanx

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 08 led 2009 22:15

1/ mozna to jde jednoduseji, ja si na track fx (v midi kanalu) zapnu midi kompresor na velocity.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 08 led 2009 23:53

Ano, mohlo by to jít jednodušeji přes MIDI Filtering a Velocity tak vůbec nezaznamenat (pokud je v nabídce); někde by pak mělo (mohlo) být nastavení té fixní hodnoty Velocity, která se bude generovat automaticky.

Ad bod 2: obávám se, že LE verze Cubase nebude mít víc jak 2 VSTi sloty....

P.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 09 led 2009 17:06

Da se v C4 nejakym zpusobem hejbat celou automatizaci u volume?
jde mi oto ze kdyz mam na tracku nakreslenou volume automatizaci a chtel bych pak dodatecne faderem zvedout celymu tomu tracku volume , tak mi to nejde pac to jede podle ty automatizace... nejlepci by bylo kdyz bych hejbnul faderem a ona se komplet cela ta automatizace toho volume but zvedla nebo snizila...
no doufam ze mi bude nekdo rozment co myslim :)))

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 led 2009 17:23

ekeaze píše:Da se v C4 nejakym zpusobem hejbat celou automatizaci u volume?
jde mi oto ze kdyz mam na tracku nakreslenou volume automatizaci a chtel bych pak dodatecne faderem zvedout celymu tomu tracku volume , tak mi to nejde pac to jede podle ty automatizace... nejlepci by bylo kdyz bych hejbnul faderem a ona se komplet cela ta automatizace toho volume but zvedla nebo snizila...
no doufam ze mi bude nekdo rozment co myslim :)))
nejsem si uplne jistej, jestli to dobre chapu. na master kanalu se da taky zapnout R a automatizovat jako na ostatnich kanalech. kdyz oznacis vsechny body na automatizacni krivce, jednoduse s nima muzes pohybovat nahoru-dolu a (podle zadany kvantizace) doleva-doprava.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 09 led 2009 17:45

no myslim to tak: mam napr. audio track (stopu) kde jsem si vytvoril automatizaci (volume faderem v cubase mixu)... a tet kdyz bych chtel dal doladovat celkovou hlasitost toho tracku, tak uz to volume faderem v cubase mixu nejde pac jede podle ty automatizace.... respektive de ale tim bych pak prekresloval jinak tu automatizaci....
jde to jedine jak pises ze rucne oznacis automatizaci a rucne s ni hejbnes...
me by se libilo kdyz by byla nejak funkce ze bych mohl tu celou atomatizaci ladit tim volume faderem v cubase mixu a to i kdyz uz jede podle zapsane a automatizace...
jednoduse receno jak ladit volume celeho tracku (stopy) kdyz uz mam zakreslenou volume automatizace.... jde to nejakym zpusobem faderem v cubase mixu , nebo to jde pak puze ze se automatizace oznaci a mysi se doladi...
Naposledy upravil(a) Ondra P. dne 09 led 2009 17:52, celkem upraveno 1 x.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 led 2009 17:59

ekeaze píše:no myslim to tak: mam napr. audio track (stopu) kde jsem si vytvoril automatizaci (volume faderem v cubase mixu)... a tet kdyz bych chtel dal doladovat celkovou hlasitost toho tracku, tak uz to volume faderem v cubase mixu nejde pac jede podle ty automatizace.... respektive de ale tim bych pak prekresloval jinak tu automatizaci....
jde to jedine jak pises ze rucne oznacis automatizaci a rucne s ni hejbnes...
me by se libilo kdyz by byla nejak funkce ze bych mohl tu celou atomatizaci ladit tim volume faderem v cubase mixu a to i kdyz uz jede podle zapsane a automatizace...
jednoduse receno jak ladit volume celeho tracku (stopy) kdyz uz mam zakreslenou volume automatizace.... jde to nejakym zpusobem faderem v cubase mixu , nebo to jde pak puze ze se automatizace oznaci a mysi se doladi...
tak na to je TRIM automation mode. (nastavuje se nahore v project window, tam, kde mas standardne asi 'touch fader'.) nejlepsi je podivat se do helpu na 'five automation modes'.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 09 led 2009 18:01

Trim mode is useful for volume automation only. It offsets the volume automation curve without overwriting any previous volume automation, letting you adjust the volume for already existing automation.

In Trim mode, the channel's volume fader in the mixer is initially positioned in the exact middle position, regardless of any existing volume automation. By raising the fader relative to the middle position, you offset the volume curve upwards. By lowering the fader, you offset the volume curve downwards. In Trim mode, the program starts writing the automation as soon as you click the control and stops writing when you release the mouse button.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 09 led 2009 18:40

jooooo to bude vonco.... vecir to vyzkousim... dikes moc moc ... ten cubase je fakt promakenej :)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 10 led 2009 18:42

jeste mam dalsi otazecku, v manualu jsem se to nedocetl...

kdyz hazim do audio stopy v C4 napriklad nejaky bici sampl a zmenim mu pomoci transpose pitch , tak je ten sampl porad stejne dlouhej , takze se to transpozuje s pomoci i timestretch... potreboval bych jestli jde normalni klasicky pitch jako v sampleru.. napr.: kdyz se zvedne treba pitch o 5 tonu vejs, tak aby se i ten sampl zkratil zrchlil... diky

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 10 led 2009 19:31

ekeaze píše:jeste mam dalsi otazecku, v manualu jsem se to nedocetl...

kdyz hazim do audio stopy v C4 napriklad nejaky bici sampl a zmenim mu pomoci transpose pitch , tak je ten sampl porad stejne dlouhej , takze se to transpozuje s pomoci i timestretch... potreboval bych jestli jde normalni klasicky pitch jako v sampleru.. napr.: kdyz se zvedne treba pitch o 5 tonu vejs, tak aby se i ten sampl zkratil zrchlil... diky
to bych taky rad... :[

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12668
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 11 led 2009 11:57

Ved si v okne "Pitch Shift" vypnite checkbox "Time Correction" a mate to ;-) bude vam ho predlzovat/skracovat podla posunuteho pitchu ;)

a este potom sa kuknite ci nahodou nemate ten sampel nastaveny (v audio Poole) "Straighten Up" checbox pretoze potom vzdy podla tempa/poctu taktov ktore tam ma nastaveny ten sampel cubase realtimovo stretchuje sampel dlzkovo sedel s tempom skladby ...

Odpovědět