Otazky na cubase

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Nevite nekdo jestli se daji do HALIONU 3 pretahovat samply primo z projektu v CUBASE ?

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

ekeaze píše:Nevite nekdo jestli se daji do HALIONU 3 pretahovat samply primo z projektu v CUBASE ?
Nejde to, bohužel....

dano

Příspěvek od dano »

ako postupovat pri strihani pomocou hitpointov?

konkretne: nahral som si z HipHop karty z JV1010 vsetky loopy do jedneho wavu (kvoli kvalite som to robil v profi studiu tak preto je to jeden wav) teraz to potrebujem postrihat tak, aby kazdy loop zacal hrat na zaciatku wavu co najpresnejsie.

ako som pochopil, tak na toto je hitpoint. neviete ci to funguje spolahlivo? a ako sa potom striha podla hitpointov ked su vygenerovane?

vdaka

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dano : ved to vidis , ci to sedi alebo nie ..

dano

Příspěvek od dano »

ale pri loopoch asi treba aby to sedelo uplne na stotinu milimetra nie, bo sa to potom posuva...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dano : co sa potom posuva ?

ja som to vzdy robil v recycle .. tam tiez das hitpointy .. urezes uvod/zaver co treba .. a loopuje jak drak ..

dano

Příspěvek od dano »

pytkin: no tempo ak to nenarezes presne na zaciatku, tak sa to uz nenaloopuje nikdy poriadne

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

dano: Preci kdyz si naloopujes pod maximalnim zoomem zacatek a konec loopu a rostrihas si pripadne loop a nasadis na mrizku proti clicku tak ti to musi sedet.. a ten loop strihas tak v delce 1 - 2 taktu vetsinou a pak uz ho ve skladbe jen kopirujes za sebe, takze ti to bude hrat stale stejne a nedojde ti casem ani k zadnemu posunu nebo nicemu podobnemu. Pokud ten loop ma nejake presne tempo, ktere predpokladam znas (kdyz si to nahraval) tak staci nasadit zacatek a chytnout se tempa a pak uz strihas uplne v pohode.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dano : ale ved ked to hitopintami spravis , tak to musi sediet .. teda vzdy mi to sedelo ..

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Ondrash píše:
ekeaze píše:Nevite nekdo jestli se daji do HALIONU 3 pretahovat samply primo z projektu v CUBASE ?
Nejde to, bohužel....

tak to prej jde mi napsali na steinberg foru ... coz je celkem zajimavy... rozhodne to usnadni praci...

jardatop

Příspěvek od jardatop »

Mam dotaz ohledne Cubase a stereo efektu v rezimu send/return:
Rada efektu (napr. reverby) maji stereo vstup. Muzu ho nejak vyuzit tim, ze bych tam posilal treba dva sendy (send 1 = L, send 2 = R) abych tim mohl ovlivnit panorama reverbu, jak jsem zvykly na live analogovych mixech? nebo lze nejaky send prepnout do stereo rezimu, ze by aspon zachoval panoramu kanalu, popr. nastavil vlastni?
Zatim jsem neprisel na to, jak to udelat.

dano

Příspěvek od dano »

Ma kvalita zvukovej karty vplyv na kvalitu exportovaneho VSTi do wavu pokial sa to nedeje v realnom case? Alebo na tom nezalezi nakolko sa to preratava mimo nej?

Milan

Příspěvek od Milan »

Zvuková karta vliv nemá, export probíhá mimo ADDA.

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

no s tim bych si dovolil uplne tak nesouhlasit...Cubase pouziva asio driver pri renderu, takze neprimo na nej musi mit vliv synchronizacni mechanismy driveru.
takze bych se domnival ze tim padem i clock....
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

dano

Příspěvek od dano »

carloff: a ten clock ovplyvnuje kvalitu vzniknuteho wavu?

Odpovědět