Klávesy údržba - oprava ...

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 čer 2005 01:02

fova : mas vygumovat ten tisteny spoj .. mal by si na nom vidiet daku spinu , ked klavesa nejde .. samozrejme kukni aj kontaktny bod v gumovej bublinke .. ci aj na nom neni daka spina ..

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 14 čer 2005 09:00

Zdravim vsechny monter kolje,

Mam staricke Kawaiky k4 a po ukonceni live produkce na ne se chystam je pouzivat jako kontroler. Mam klasicky problem se slidery (hlavne data) ktere nevim jestli je mozne pouzit ke kontrole nejakeho parametru ve vst, ale bylo by dobre mit je spravene. Co me ale strasne vadi jsou dve nefunkcni klapky (jedna funguje jen pri velmi silnem uderu).

Ale otazka zni, byl by nekdo ochoten, pustit se do poravy za rozumnou (pro oba rozumnou) cenu???? Jsem z valasska, tak pridam nejakou slivovici, ale penez moc neni :) takze rozumne

Nebo ma nekdo zkusenosti z timtonastrojem a dokazal by me navigovat pri oprave????

Diky

Ps: Kdo prodava nejaky kontroler za babku, necht me kotaktuje by personal message (at tady neotravujem)

Uživatelský avatar
Munro
Příspěvky: 124
Registrován: 07 čer 2002 20:54

Příspěvek od Munro » 14 čer 2005 14:26

fova píše:Zdar,


Pak se mi stalo, ze jedna plastova klapka je zlomena. Bude na to vhodne vterinove lepidlo? Mam obavu, ze to zase brzy praskne.

Diky
Mam vybornou zkusenost se slepovanim klapek prastarou zubarskou kompozitni pryskyrici Evicrol Original - prasek+tekutina, namichas, vylejes vnitrek klapky (ale tak, aby tam nic nevadilo v pohybu - domacim naradim to tezko odbrousis - pevnost podobna oceli, jen krehci), v pokojove teplote tuhne za nekolik minut.

Zeptej se sveho zubare (nejspis uspejes, barvu c.21 (na zuby je nesmyslne bila, vzdycky v baleni zbyde) ti urcite trochu venuje.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 14 čer 2005 14:58

Pierre niko píše:Zdravim vsechny monter kolje,

Mam staricke Kawaiky k4 a po ukonceni live produkce na ne se chystam je pouzivat jako kontroler. Mam klasicky problem se slidery (hlavne data) ktere nevim jestli je mozne pouzit ke kontrole nejakeho parametru ve vst, ale bylo by dobre mit je spravene. Co me ale strasne vadi jsou dve nefunkcni klapky (jedna funguje jen pri velmi silnem uderu).

Ale otazka zni, byl by nekdo ochoten, pustit se do poravy za rozumnou (pro oba rozumnou) cenu???? Jsem z valasska, tak pridam nejakou slivovici, ale penez moc neni :) takze rozumne

Nebo ma nekdo zkusenosti z timtonastrojem a dokazal by me navigovat pri oprave????

Diky
K4 mám též a taky mi přestála hrát jedna klapka (jaknasviňu na koncertě). Po důkladném rozebrání, vyčištění a složení je vše OK.
Pokud máš alespoň maturitu v oboru mechanik-elektronik, tak to zvládneš sám. Pokud ne, přijeď do Brna a já ti to vyčistím (při troše štestí je to způsobeno jen mnohaletým bordelem).
PS: slivovici nepiju, cena podle náročnosti 200-500,-

Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Příspěvek od Merlin » 14 čer 2005 17:44

Pierre niko píše: Mam staricke Kawaiky k4 ....................Nebo ma nekdo zkusenosti z timtonastrojem a dokazal by me navigovat pri oprave????
Zdravim! Jsem tez hrdym majitelem K4 (to myslim smrtelne vazne! :-D) a taky me zlobila 1 klavesa (velocity). Pomohl mi Bodyia, ktery v podstate podobne, jako to vyse velmi pekne popsal Pytkin, odkryl ony gumove bubliny a kontakty vycistil lihem a (tusim ze) stetickami do usi ci nejakym hadrikem a snad dokonce vypucoval i tu gumu. Od te doby klaviatura hraje jak nova. Kdyz jsem to videl, uz bych si na to v klidu troufnul sam, takze pri trose statecnosti se to urcite da udelat doma a usetrit zbytecne vyhozenych par stovek a flasku dobre domaci slivovice... ;-) :-D

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 14 čer 2005 19:34

Hosi , mate me na svedomi, jdu do toho. Jo jinak, majitelem jsem taky hrdym, pac na live je to super nastroj. Nejsem zadny krutzweilista. co ma rad, kdyz mu ze synthu leze opravdove piano , nebo co ja vim, staci mi, kdyz dam tady dobry pad, tamhle nejake brnknuti. Samo, musi to tam padnout, narocny sem. Ale emulace treba grand piana mi dycinky zni nejak nezive. Takze Kavajky forever.

Dobre se nanich tvori basy, a zvuky vubec (at zije vrstveni)
Diky

Az to budu cistit, jiste zajdu pro radu

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 14 čer 2005 21:55

jasně, omýt gumu i plošňák benzínem ev. lihem, osušit, plošnák parkrát ogumovat a je to.
btw: ten evicrol je dobrej nápad, vyzkouším. ev. by dobře mohla fungovat UV pryskyřice... pro nezubaře je taky fajn dvousložkovej epoxid s rychlou dobou vytvrdnutí (baumax, hornbach...), tím jsem lepil i benzínovou kosu a drží:-) Jestli se ti ale urvala taková ta packa, která drží klapku na ocelový matrici, tak i vteřiňák je OK (odladěno s K2k)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 čer 2005 23:51

Priatelia .. Ja vam hocijake klavesi (s membranami) vycistim za flasku domacej slivovice :) ak to nezvladnete sami .. ale musite dobehnut do Bratislavy :)

Uživatelský avatar
Munro
Příspěvky: 124
Registrován: 07 čer 2002 20:54

Příspěvek od Munro » 15 čer 2005 01:10

bodyia píše:jasně, omýt gumu i plošňák benzínem ev. lihem, osušit, plošnák parkrát ogumovat a je to.
btw: ten evicrol je dobrej nápad, vyzkouším. ev. by dobře mohla fungovat UV pryskyřice... pro nezubaře je taky fajn dvousložkovej epoxid s rychlou dobou vytvrdnutí (baumax, hornbach...), tím jsem lepil i benzínovou kosu a drží:-) Jestli se ti ale urvala taková ta packa, která drží klapku na ocelový matrici, tak i vteřiňák je OK (odladěno s K2k)

No pokud myslis pod pojmem UV pryskyrice fotokompozit, cili tzv. bile plomby vytvrzene lampou (btw to svetlo neni UV ale modre normalni), urcite by to slo, ale cena 1 tubicky fotokompozita (3 az 4gramy, tj. cca mnozstvi potrebne na 1 klapku) stoji obvykle od 400 do 1500Kc a to je setsakra draha sranda, to by ti opravdu vysel levnejc znackovej servis.

Evicrol original stoji cele baleni 70 g prášku ve 4 odstinech+28 g tekutiny+doplnky 470Kc. To ti vystaci prinejmensim na 3 oktavy :) A jak jsem rek, barva 21 zbyde vzdycky.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 15 čer 2005 22:28

Diky vsem za rady. Pustim se do toho s tim lihem a tvrdou gumou a na tu zlomenou klapku asi pouzuju ten dvojslozkovy epoxid, ktery bude pro me asi nejdostupnějsi.

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 17 čer 2005 15:59

Pytkin: sorry, slivka zustane doma, dneska rano sem se na to vrhl, a uz je to hotove. Kawajky hrajou ,jako o zivot, vsechno je jak ma byt. Ani to neni tezke, proste POrozebirat, POcistit, POgumovat, POskladat, a je PO. ale dik za POnuku.

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 17 čer 2005 16:02

A dokonce mi zbyly jen tri sroubky :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 čer 2005 00:59

pierre :) :) :) cool .. 3 srobky neni zle .. zazil som horsie .. to mi ver .. najhorsie zistenie je , ked ostanu suciastky .. ale vsetko funguje ako ma .. alebo ostanu sroby , ale neda sa najst ziadna diera , od kial tie sroby su :)


Vzdy mam radost , ked niekto napise taky prispevok ako ty .. potom si uvedomujem , ze ma zmysel , ze sem vsetci chodime .. a vymiename si skusenosti ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 19 čer 2005 23:12

Prave jsem dal ty sve Rolandy zase dohromady a zda se to byt OK. Jen jedna klapka hraje trochu silneji, ale verim, ze se to casem podda.
Vase rady mi fakt pomohly.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 24 bře 2006 08:15

Ahoj. Tak mi včera přišly Yamahy AN1x z Anglie a když jsem je zapojil, tak jsem s hrůzou zjistil, že mi nefungujou všechny klávesy Gis a na D klávesách funguje pouze aftertouch. Nevím co s tím. Rozebral jsem je, přimáčkl konektory, ale nepomohlo to. Když je ovládám přes Masterkeyboard, tak je vše v pořádku. Doufám, že to bude nějaká drobnost, která se mohla stát přepravou... Nemáte s tím nějakou zkušenost? Dokázal by se z vás na to někdo podívat? Doporučíte mi nějakou opravnu Yamahy v Praze? Nějaká tu je, máte s ní nějakou zkušenost? Díky moc.

Odpovědět