Klávesy údržba - oprava ...

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Lowpass

Příspěvek od Lowpass » 10 bře 2004 14:09

S SH-101 výše to byla, kexiku, právě úvaha nad tím, co jsi napsal ty, tj. že by to mohly dělat hodiny/krystal. Jen mě pořád mate to, že ta závada po čase (cca. hodině) zmizí... Občas takovéto věci snad dělá i špatně kalibrovaný zdroj, zrovna ráno jsem se díval do SM k Minimoogu a tam píší, že když osc nebo filtr výrazně driftují, může to způsobovat také zdroj (řešení - kalibrovat nebo vyhodit :wink: ). U Jupiteru začíná kalibrace rovněž nastavením zdroje, následuje kontrola/nastavení DAC a pak terpve cokoliv jiného.

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Příspěvek od boro » 11 bře 2004 11:17

a.tom.x: mas uplnu pravdu, pf10 skutocne napravujem-vyladujem tym, ze na nu asi hodinu hrajem, teda mechanicky - takze to bude oxidacia. Co sa tyka MIDI retrofitu ( http://www.hermannseib.com/english/synt ... iretro.htm ) pocujem o tom 1.-x, zaujimalo by ma, kde sa da kupit a co stoji(najlepsie Sk+susediace staty, napr. zakarpatsku rus nevynimajuc
:)) ), + pravdepodobne ho s elektrotechnickou zrucnostou treba zapojit.

Lowpass: vesmirne ziarenie a Korg Mono/Poly - celkom som sa pobavil a pripomenulo mi to andersenove rozpravky, tam ozivali aj veci, ako napriklad hrdlo flase, alebo tien

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 11 bře 2004 12:19

ty máš PPG Wave ???

na pf-10 bych doporučil spíš: http://www.kentonuk.com/kitdocpdf/pf104001.pdf
http://www.kentonuk.com/products/retro_kits.shtml

určitě ale bude i něco levnějšího.

pokud máš mezinárodní platební kartu tak bych neviděl problém si to po 1.5. bez celních problémů nechat poslat.

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 11 bře 2004 21:14

atmox: Tak jsem se pustil do těch kuzweilích tlačítek. brr, super pakárna. Tady je maličká reportážíčka (http://www.bodyia.cz/bb-s-synth/k2000.phtml), nedalo mi neudělat si pár fotek, ale doufám, že už to dlouho real neuvidím:-)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 11 bře 2004 23:59

Jak dlouho ti ta šílenost trvala? Já měl minulý víkend rozebranou klávesnici a sežralo to dopoledne. Příští víkend mě čeká další lahůdka - musím udělat asi 50 kabelů neb si hodlám konečně udělat pořádek v racku a v kabelech - kupuju 2 patchbaye.

T.

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 12 bře 2004 13:58

No, čistýho času to trvalo asi 6 nebo 7 hodin... a klávesnici jsem měl rozebranou taky, snažil jsem se oživit aftertouch pásek, což se ale bohužel nepovedlo. Tak jsem ji přitom aspoň vyčistil a vyadjustoval.
Kabel jsou dobrá záležitost, to jsem řešil při reorganizaci nástrojů.

smeti
Příspěvky: 2
Registrován: 13 bře 2005 23:00

oprava knobu u yamaha su700

Příspěvek od smeti » 13 bře 2005 23:01

zdravim...potreboval bych pomoct.Neumel by nekdo z vas nebo nevedel o nekom kdo by dokazal spravit tri knoby u Yamahy SU700 ? ....protáči se a nechtěj vubec reagovat...je už dost stará a má za sebou dost ale potřebuju jí :( na novou nemam a v yamahaservisu mi rekli ze mozná kdyby objednali nejak novy nebo co..no moc ochotny po telefonu nebyli tak me to nejak odradilo to tam tahat tak nevim bůů :(

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 14 bře 2005 10:12

Zkus zavolat do http://www.chd-el.cz/ jsou šikovný a opraví kde co.


T.

smeti
Příspěvky: 2
Registrován: 13 bře 2005 23:00

Příspěvek od smeti » 14 bře 2005 12:36

a.tom-x

moc diky ....oprava snad bude možná takze fakt děkuju za dobrej tip

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 30 bře 2005 15:40

Ahoj, hele může mi někdo poradit jak opravit klávesy na starým Rolandu (mám ho půjčenej a z ničeho nic přestaly fungovat 2 klapky a další dvě jsou bez tl. citlivosti .. rád bych ho vrátil v cajku)
Už sem ho rozebral, ale dostal sem se jen ke sundání klávesy, pak je tam .. nevím .. napevno taková guma pod kterou jsou ty kontakty. Dál už se trochu bojím. Nevíte co s tím?
Když sem ho poprvé rozebral, tak potom ta jedna náhodou zase fungovala, ale teď už zas ne. Navíc se mi zdá, že ta guma se nějak těžko vrací, jestli mi rozumíte.
Díky za rady.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 31 bře 2005 00:19

tu gumu (to su take "bublinky") mozes dat celu dolu .. vygumuj vsetky gumove kontakty dolu trvrou gumou .. a opat vsetko bude fungovat ..

Ale ak si na to netrufas , skus radsej zozhnat niekoho v okoli , kto s tym ma skusenosti ..

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 31 bře 2005 07:22

A jak tu gumu dám pak zpátky, mě se zdá, že jak jí odtrhnu už tam nepůjde vrátit .. leda přilepit. Nebo co s tím pak?

midimidi
Příspěvky: 30
Registrován: 13 lis 2002 15:17

Příspěvek od midimidi » 31 bře 2005 11:59

Ty gumove membrany tam vetsinou nejsou prilepene. Jsou jen takovymi vystupky zastrcene do plosneho spoje. Da se to opatrne demontovat, vycistit a slozit zpatky. Vetsinou si staci pomoct malym plochym sroubovakem.

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 31 bře 2005 15:12

Aha, tak to sem si vůbec nevšim. Zkusím to. Díky.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 13 čer 2005 22:32

Zdar,

Take resim ten samy problem.
Rozebral jsem klavesy Roland, protoze nektere klapky prestaly hrat a jsou tam ty gumove bubliny pripevnene na tisteny spoj.
Pytkin napsal "vygumuj vsetky gumove kontakty dolu trvrou gumou", ale ja tomu jeho popisu presne nerozumim.
V te gumove bubline je valecek, ktery doseda na tisteny spoj.
Mam vygumovat ten tisteny spoj nebo kontaktni bod na te gumove bubline? Nebo mam gumovat boky toho valecku v gumove bubline?

Navic, kdyz jsem to rozebral, tak se mi zda, ze to je vse naolejovane. Nemam pouzit nejaky sprej, nez to zase zavru?

Pak se mi stalo, ze jedna plastova klapka je zlomena. Bude na to vhodne vterinove lepidlo? Mam obavu, ze to zase brzy praskne.

Diky

Odpovědět