Klávesy údržba - oprava ...

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 24 bře 2006 08:32

Ahoj Ondro, máme :-)
Je třeba rozebrat klávesnici a vyčistit (postup už tu někde je) - na 90% je to pouze bordelem na kontaktech. (shodou okolností jsem právě tu chybu, že nejede jedna klapka ve všech oktávách, viděl také u Yamahy, ale byla to nějaká samohrajka).
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

A.P.
Příspěvky: 62
Registrován: 22 kvě 2003 13:44

Příspěvek od A.P. » 24 bře 2006 09:28

Tudy píše:Ahoj Ondro, máme :-)
Je třeba rozebrat klávesnici a vyčistit (postup už tu někde je) - na 90% je to pouze bordelem na kontaktech. (shodou okolností jsem právě tu chybu, že nejede jedna klapka ve všech oktávách, viděl také u Yamahy, ale byla to nějaká samohrajka).
V tomhle pripade se mi ta zda jako prilis pravidelne se opakujici chyba, spis bych to videl na chybu pri odecitani matice klaviatury.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 24 bře 2006 09:35

A.P. píše:V tomhle pripade se mi ta zda jako prilis pravidelne se opakujici chyba, spis bych to videl na chybu pri odecitani matice klaviatury.
Souhlas, ale ta chyba odečítání právě může být způsobená svody na tisku s kontakty. U nějakého ARPa bych hledal kolem švábů (ty měly ale sejně kovové kontakty, myslím). U novějších nástrojů s kontakty na tisku a gumičkami s uhlíkovou ploškou bývá většinou problém zde.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

midimidi
Příspěvky: 30
Registrován: 13 lis 2002 15:17

Příspěvek od midimidi » 24 bře 2006 09:58

Kdysi jsem mel podobny problem na nejake samohrajce Yamaha PSR a tehdy byl spatny procesor na takove male desticce mezi klaviaturou a MB. Opravili mi to v Yamaha Servisu v Praze (tel. 241 482 026) a stalo to tehdy asi 2 tis.

bluem

Příspěvek od bluem » 15 lis 2006 10:21

zdravim:
mam maly problem, ktory sa mi nedari odstranit uz dlhsiu dobu...
mam korg polysix - zacalo to tym, ze po zapnuti mu trvalo dlhsiu dobu, nez zvuk bol naozaj taky ako ma byt - ciste vlny a pod - potreboval sa zahriat...
potom som ho mal dlhsiu dobu v skusobni vo vlhku a ked som ho odtial priniesol, oscilatory a ani niektore ovladacie prvky z tej istej casti nesli...
ked som ho vysusil, chytal sa znova normalne, iba prestal ukladat presety - to bolo vytecenou bateriou. vybral som ju a ok, len neukladal tie presety...
lenze postupom casu uz nenabehnu tie oscilatory vobec - hladal som v nom, menil som kondiky, meral som zdroj, vymenil som v nom tie kondy, nic - potom som zistil, ze vyzera, ze je vsetko ok - filter,obalka a tyka sa to len dosky s oscilatormi.. neviem - nemali ste podobny problem niekto s takymto korgom? teraz ked tie oscilatory hraju, tak ako keby sa tam primiesavala nejaka frekvencia, uplne mimo je to... len to vrci....
stve ma to uz dlhsi cas....

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 lis 2006 10:30

bluem: z coho su plosaky? z laminatu, alebo tej fenolformaldehydovej sracky? ta vo vlhku zvykne napucat a sposobovat zvody. to ma pre oscilator katstroficke dosledky: vlastne odporom proti zemi tlmis oscilacie. ak je tak, mas problem
ink by som tipoval na kondy, ale ked vravis ze si ich menil... vsetky?

bluem

Příspěvek od bluem » 15 lis 2006 10:49

vsetky nie:) je ich tam aspon milion:) hehe:) no... cece, neviem aky je to material... poznam hnedy pertinax akurat:) mohlo by to byt asi aj studenym spojom, co?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 15 lis 2006 11:10

No jestli ti vytekla ta baterie tak se podivej co to provedlo kolem. Obvykle to rozlepta plosnak a pak je to pruser. Problem bych hledal nejdrive kolem baterky.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 lis 2006 11:15

ano, sragora z baterky moze byt problem. v tom pripade jedine vybrat dosku, oprat v teplej vode, oplachnut izopropanolom, alebo aspon destilkou a vysusit.
ono aj ked nepolepta spoje, ten maglajz je vodivy a funguje ako skratovaci odpor ktory prepaja vsetky suciastky okolo
studeny spoj imho nie, to by ti vynechaval len jeden oscilator. viac ako dva studenaky naraz by bola velka nahoda

bluem

Příspěvek od bluem » 15 lis 2006 11:31

ok... skusim:) dik za radu

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 lis 2006 12:15

bacha na VYSUSIT. aspon dva dni, pri zapnuti mokrej dosky necakaj nic dobre (dutinky konektorov, priestory pod svabmi, tam sa vsade drzi voda dost dlho a na prvy pohlad ju nemusis vidiet)

bluem

Příspěvek od bluem » 15 lis 2006 12:31

to vysusenie sytnhu sa prevadzalo pred cca 7-mimi rokmi... to co som pisal sa udialo behom tych 7mich rokov... :) a synth je odparkovany uz asi aj 1.5roka v kufri v byte, kde mam ako inak suchy vzduch...
no, skusim to popozerat este raz.... aj tu baterku....

Uživatelský avatar
moogway
Příspěvky: 29
Registrován: 05 čer 2002 08:32

Re: Klávesy údržba - oprava ...

Příspěvek od moogway » 17 úno 2010 00:59

Jednou se mi rozladil korg poly 800, bylo to spatnym kontaktem v pitchbendu. Po otevreni nastroje jsem na prachem pokryte desce s plosnymi spoji uvidel kuklu motyla. Mozna proto jsem v te dobe skladal takove temne veci ... :)

pharao
Příspěvky: 202
Registrován: 28 lis 2006 23:23

Polysix - vymena baterie

Příspěvek od pharao » 02 črc 2011 20:36

potrebuju vymenit baterii u polysix, cetl jsem ty trable s vyteklou baterii, snad to bude ok, zatim to funguje...
kde se takova baterie da sehnat?

Uživatelský avatar
kysl
Příspěvky: 40
Registrován: 11 úno 2005 21:09

Re: Klávesy údržba - oprava ...

Příspěvek od kysl » 03 črc 2011 07:39

Doporucuji vymenit za knoflikovou baterii CR2032 s drzakem na baterii. Dalsi vymena jiz bude bez pajeni.
Zde je presny postup a neni to vubec slozite.
http://www.oldcrows.net/~oldcrow/synth/ ... epair.html

Odpovědět