Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 27 srp 2013 23:53

Gari, #894 CheckYoHead B3 ma dvojite Leslie - cize robis to iste, ale "dvojmo a obratene".
Ta konstrukcia v FXFUN, co spominas, je dost hnusna na pochopenie :shock: (FUN1 a FUN2 si navzajom kradnu hodnoty - kvazi spatna vazba).
V podstate je to taky Momentary spinac, ale dvojity - vzdy, ked stlacis pedal Sostenuto, tak sa vzajomne zinvertuju hodnoty FUN1 a FUN2.
(ak FUN1= 0, potom prepne sa na 1, a naopak. FUN2 to iste, ale inverzne)
Vtipne je, ze som nenasiel, kde sa FUN1 a FUN2 pouzivaju. :wink: Bud som slepy, alebo su to nejake nepouzite, "zdedene" funkcie z ineho programu.

Postupujes rovnako, ako pise dalen, ale na 2 miestach:
1/ v MISC rovnako vypnes Leslie Pedal
2/ vlezies do ProgFX - 710 Double Leslie 5
3/ vsimas si obe jednotky KB3b - Hi Lo Roto KB3..... Box2 ma Speed nastaveny na Fast, BOX4 na Slow.
4/ Cize vlezies napr. do MOD2 (je skoro prazdna) a pridas si tam:
BOX2 --- Speed --- Fast --- Sustain --- 0 (sustain prepne povodnu hodnotu Fast na 0 - teda Slow)
BOX4 --- Speed --- Slow --- Sustain --- 1 (sustain prepne povodnu hodnotu Slow na 1 - teda Fast)

(inak, ked som to ukazoval mojej zene, povedala, ze toto nema s hudbou nic spolocne - ze je to hnusne IT :lol: )
(je pravda, ze 49 parametrov pre Rotary Speaker - to nie je ziadna malina :shock: )

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 28 srp 2013 09:46

Nazdar,
v programe #894 CheckYoHead B3 je postup rovnaký ako pri Ezra's Burner, len musíš do MOD pridať Speed pre Box2 a Box 4 a v oboch nastaviť Sustain na 1.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 28 srp 2013 09:55

Ahojte. Dakujem vam obom za pomoc. No moja zena by na tym tiez tak uvazovala, ale ona na to nehra :)
Pravdupovediac, domnieval som sa ze pre tie boxy tam treba pridat parametre ako v pripade v Ezra´s Burner, kedze tu chybali. Len som sa zlakol, ci nieco dalsie neovplyvnim v celom tom algoritme... Fakt je, ze teraz tomu uz viac rozumiem a zacina sa mi to viac pacit! Diky este raz!

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 29 srp 2013 13:26

Funguje to v oboch boxoch pri sustain 1. Ale ide to naopak: nestlaceny sustain je fast a stlaceny je slow... Kadeco som poskusal, ale nevymenil som to :(

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od dalen » 29 srp 2013 14:48

Nesvieti ti tlačítko Rotary na červeno? Prepni ho na zeleno.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 29 srp 2013 14:56

mrcha jedna cervena :) dakujem.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 29 srp 2013 22:57

Vyborne je to pecka! Teraz si to konecne uzijem tak ako tomam rad! Vdaka chalani.

Uživatelský avatar
Peetronius
Příspěvky: 96
Registrován: 23 úno 2011 14:04

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Peetronius » 07 zář 2013 20:25

Zdravím vás pánové,

mám problém s PC3 - v sekci program mi nefungují slidery, tlačítko ARP, SW. Když se přepnu do režimu SETUP, tak tlačítko ARP se SW funguje, slidery opět ne. Nechápu to, včera to normálně fungovalo a dnes nějaký problém. Samozřejmě jsem zkoušel nástroj vypnout/zapnout - bez výsledku.

Nestalo se vám to někdy? Co by to mohlo být?

Díky za postřehy.

Uživatelský avatar
gari
Příspěvky: 146
Registrován: 20 úno 2009 09:37
Vybavení

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od gari » 07 zář 2013 23:00

Peetronius, nerobil si nieco s MIDI nastaveniami alebo v celkovych nastaveniach?

Uživatelský avatar
Peetronius
Příspěvky: 96
Registrován: 23 úno 2011 14:04

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Peetronius » 08 zář 2013 10:56

Právě že nic, pohybuji se jenom v režimu program a setup. Nevíte, kde je v ČR servisní místo pro kurzweil? Našel jsem zde na fóru že jenom Praha, firma K-Audio. Je tomu tak?

Uživatelský avatar
giom
Příspěvky: 105
Registrován: 28 říj 2008 14:58

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od giom » 08 zář 2013 12:27

Servis by mal zabezpečovať - KYTARY.cz

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 08 zář 2013 21:34

To nebude na servis, peetronius. Ak to chodi v Setup Mode, tak si nieco nechtiac prepol.
Co hovori Master Mode/Utils/MIDI, ked hybes slidermi ? Malo by to zhusta vypisovat cisla kontrolerov...
Nezmenil si nahodou v Midi Mode control setup ? (iny ako 126 Internal Voices ?)

Uživatelský avatar
Peetronius
Příspěvky: 96
Registrován: 23 úno 2011 14:04

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Peetronius » 09 zář 2013 06:50

MDudas: pane převelice děkuji! Pomohl až Midi Mode control setup - bylo tam úplně jiné číslo než 126 internnal voices. Samozřejmě vše již funguje. Napiš mi prosím do PM Tvou adresu, pošlu Ti poštou flaštičku domácího kalvádosu :-) (bez metylu)

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 11 zář 2013 02:53

Tako jako e-mail, alebo normalnu? :)
Flasticka by potesila :P , ale myslim, ze je to prehnane.
Potesi aj "dekuji" - odlozim si to a budem ukazovat v inych castiach fora ako dokaz. Bol som totiz uz par krat napomenuty, ze som moc sarkasticky, ale malo radim. A ja si furt myslim, ze ked sa niekto vecne a na urovni spyta (to jako ty), tak vzdy dostane normalnu odpoved...

Uživatelský avatar
Peetronius
Příspěvky: 96
Registrován: 23 úno 2011 14:04

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od Peetronius » 11 zář 2013 18:25

MDudas: normální adresa bude stačit :-)

Chápu, že na toto téma tady probíhá diskuze, od Tebe jsem dostal rychlou odpověď, která pomohla. Pokud by mi nikdo nikdo neodepsal, musel bych jet 380KM do Prahy a tam by se na mě dívali jako na magora, který něco pomačkal :-)

Ještě jednou díky.

Odpovědět