2 trinitius: mam videnskou mechaniku v Petrofovi, akorat tezko ho nahraju. Jedine ze bych si k tomu poridil za 100k silentpiano, lec to vazne ne:) Takze je jasny, ze klasicku hraju na dreve (no je to pokazde lepsi pocit nez na elektrice), akorat to nedostanu do nahravek, proto hledam alternativu.
2 demsky:
Presne jak pises

Z tou mechanikou uz jsem to vzdal - na univerzalni sound je lepsi mekkci/rychlejsi. Vypada to, ze kurzweil dost slape do firmware, proste ze jeste neni finalni verze, tak snad dotahne drobnosti do konce a bude to cool nastroj. Pro me momentalne je pc3x kandidat c1 se kterym souperi max. dobry master kolem max. 20k. - preci jen rozdil 20 - 50 je podstatny (za usetrene prachy muze byt upgrade PC a UAD

)
Nasel jsem tohle tvrzeni a dost me zarazilo - na zkousenem modelu se zadny sum neprojevoval, je to pravdive?
Prevzato z musiccenter -
http://www.musiccenter.cz/Kurzweil-PC3X ... tion:23217
PC3x 88 mám doma, po prvním a nezbytném upgradu ze stránek
www.kurzweilsystems.com funguje celkem spolehlivě, ačkoliv mi chybí například funkce pro nastavení polarity pedálu.. To podstatné je, že jak z audio výstupu tak digitálního výstupu jde nepřirozený, nadměrný šum. Pro nahrávání velmi znatelné. Při živém hraní se dá zakamuflovat, ale obávám se, že nebude příliš řešitelné nějakým upgradem..
Klaviatura tvrdší, než-li jeho předchůddci, a to ať už PCčko nebo K.. Velmi nepraktický je otočné výběrové kolo vedle displaye. Je opravdu nemoderně velké, dokonce bych řekl, že ve vývoji tlačítek zaspal Kurzweil zhruba 20let. Řada funkcí jsou nepřehledné a logicky na sebe nenavazují.
Ale zvuky předčí vše a ty mne dostali.
Ještě jeden postřeh. Při vytváření ZÓN (LEYERŮ) je možné využít fkc (NEWZONE, DUPLZONE, IMPZONE), pouze `duplzone` funguje nejspolehlivěji. U ostatních dochází k poškození nové zóny a zpravidla se již nedá vytvořit plnohodnotná zóna.. Složité vysvětlovat, třeba odzkoušet.
Není dotažený firmware!!!!!! Ale zvuky jsou opravdu velmi dobré. Revoluční. Klávesy tvrdé. Rozhodně ne rychlostní. Při práci s longtitudami mi již klávesy zamrzly.
Jsem zvědav na další postřehy, ale já zatím proplouvám prvím dokem..