Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 09 zář 2008 22:21

clovece, kamose co by mi na 1/2 roku pujcil domu PC2X to bych taky chtel :) Ba ne, diky recenzim od Demskyho a vlastnim testum je porad PC3x zhavym kandidatem ke me domu. Hlavne ty videotutorialy me posunuly fakt kapanek dal v moznostech programovani na kurzweilovi, takze sem ochotnej zkousnout tu klaviaturu - zase az tak moc hrozny to neni, muj GEM byl hooodne podobny, trosku vic klavirovy, ale na smycce a syntaky to zase bylo na prd, takze musim jit na kompromis, to uz mi je jasny.

Takze ted pc3x coz je porad 50k CZK nebo poradny master. Musim hledat dal, ale jak rikam, pc3x je u me zatim kandidat c1 hlavne kvuli VAST, to je fakt bomba.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 10 zář 2008 00:29

no ved prave preto som si napriklad ja stale nechal tu tazku kladivkovu mechaniku fatar studio 1100, nepoznam nic lepsie na art vista grand piano... :) skoda ze neexistuje nieco co vyzera ako roland fantom g8, zneje ako pc3x, ma moznosti ako oasys a navyse ma tie minidispleje nad kontrolermi ako novation :)

neviem, ked chces tazsiu kladivkovu mechaniku, tak si najdi nejaku asiatku co ti prepasuje z korei pc3x s mechanikou tp/40h. tam sa totiz predava pc3x s tahsiou mechanikou.
http://www.fatar.com/Pages/TP_40H_M_L.htm
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

tritinitus
Příspěvky: 34
Registrován: 11 čer 2008 20:30

Příspěvek od tritinitus » 10 zář 2008 09:38

a nebo....si sezen klavir s videnskou mechanikou to je drina pred nim me moje prof.klaviru vzdycky varovala :-) ..ne vazne je to o pocitu a me se na PC3X hraje dobre hraju na nej v pohode Ragtimy i Bugatti step i kdyz ne uz tak dobre jako driv :-( uz necvicim :-) ze bych zacal???

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 10 zář 2008 11:38

2 trinitius: mam videnskou mechaniku v Petrofovi, akorat tezko ho nahraju. Jedine ze bych si k tomu poridil za 100k silentpiano, lec to vazne ne:) Takze je jasny, ze klasicku hraju na dreve (no je to pokazde lepsi pocit nez na elektrice), akorat to nedostanu do nahravek, proto hledam alternativu.

2 demsky:
Presne jak pises :) Z tou mechanikou uz jsem to vzdal - na univerzalni sound je lepsi mekkci/rychlejsi. Vypada to, ze kurzweil dost slape do firmware, proste ze jeste neni finalni verze, tak snad dotahne drobnosti do konce a bude to cool nastroj. Pro me momentalne je pc3x kandidat c1 se kterym souperi max. dobry master kolem max. 20k. - preci jen rozdil 20 - 50 je podstatny (za usetrene prachy muze byt upgrade PC a UAD :) )

Nasel jsem tohle tvrzeni a dost me zarazilo - na zkousenem modelu se zadny sum neprojevoval, je to pravdive?

Prevzato z musiccenter - http://www.musiccenter.cz/Kurzweil-PC3X ... tion:23217
PC3x 88 mám doma, po prvním a nezbytném upgradu ze stránek www.kurzweilsystems.com funguje celkem spolehlivě, ačkoliv mi chybí například funkce pro nastavení polarity pedálu.. To podstatné je, že jak z audio výstupu tak digitálního výstupu jde nepřirozený, nadměrný šum. Pro nahrávání velmi znatelné. Při živém hraní se dá zakamuflovat, ale obávám se, že nebude příliš řešitelné nějakým upgradem..
Klaviatura tvrdší, než-li jeho předchůddci, a to ať už PCčko nebo K.. Velmi nepraktický je otočné výběrové kolo vedle displaye. Je opravdu nemoderně velké, dokonce bych řekl, že ve vývoji tlačítek zaspal Kurzweil zhruba 20let. Řada funkcí jsou nepřehledné a logicky na sebe nenavazují.
Ale zvuky předčí vše a ty mne dostali.
Ještě jeden postřeh. Při vytváření ZÓN (LEYERŮ) je možné využít fkc (NEWZONE, DUPLZONE, IMPZONE), pouze `duplzone` funguje nejspolehlivěji. U ostatních dochází k poškození nové zóny a zpravidla se již nedá vytvořit plnohodnotná zóna.. Složité vysvětlovat, třeba odzkoušet.
Není dotažený firmware!!!!!! Ale zvuky jsou opravdu velmi dobré. Revoluční. Klávesy tvrdé. Rozhodně ne rychlostní. Při práci s longtitudami mi již klávesy zamrzly.
Jsem zvědav na další postřehy, ale já zatím proplouvám prvím dokem..
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 10 zář 2008 12:15

no zda sa ze ten chlapik uz niecomu rozumie, ale pise aj dost odveci

- vystupy z kurzweila sumia? to je asi dost zly zart(!) to potom asi pc3x otvoril a vymenil KDFX efektovu jednotku za nieco ako Digitech z K2000...

- klaviatura je tvrdsia nez PC2x/PC1x/K2600X? dalsi nezmysel

- velke otocne kolecko vedla displeja je jedna z najlepsich veci co poznam

- nedotazeny firmware... kurzweil je jedna z mala firiem, ktora sa venuje firmwaru aj 10 rokov od uvedenia vyrobku na trh, verim ze aj tentoraz to dotiahnu tak, aby ludia boli spokojni
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

tritinitus
Příspěvky: 34
Registrován: 11 čer 2008 20:30

Příspěvek od tritinitus » 10 zář 2008 13:47

k odkazu na http://www.musiccenter.cz/Kurzweil-PC3X ... tion:23217 ....co to je za NESMYSL jak pise demsky vystupy jsou absolutne tiche klaviatura je tvrdsi je taky blabol.POZOR je to z dubna 2008 tedy stary firmware a psal to 2:36 treba mel vypito pak klavesy tvrdnou pod rukama :-)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 10 zář 2008 15:28

Ok, diky - jsem si to myslel + pripominka s tim koleckem - podle me nejlepsi ovladaci prvek, co je.

Diky za vyvraceni hlavne tech rumors o sumu toho sem se bal nejvic.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 10 zář 2008 15:41

no to by bol pekny brutal, keby Kurzweil zacal vyrabat vyrobky co sumia, uz pri K2000 bolo vseobecne zname, ze firma nesetrila na prevodnikoch a kurzweil nastroje mali velmi velky frekvencny rozsah. jedine co sa im vtedy nepodarilo bola ta efektova jednotka Digitech, ja ju volam "preview fx unit", pretoze pri urcitych konfiguraciach velmi prasila zvuk. ale samozrejme ze KDFX je uplne ina trieda :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

tritinitus
Příspěvky: 34
Registrován: 11 čer 2008 20:30

Příspěvek od tritinitus » 10 zář 2008 15:44

Jeste naposled ke klavesnici.O vikendu u mne byl kamarad ktery hraje na takzvanou samohrajku s nevalnou klavesnici.Na klavir hral jako maly kluk na prani prani rodicu.Kdyz se posadil k PC3X prvni co bylo rekl ....panejo to je tiha a ja mu rikam to je lehci klavesnice nejde tezko.Chvili si brnkal potom se snazil zahrat bluesovy riff,ktery hraje na na samohrajku a rekl ja to nemuzu dohrat me do toho nelezou prsty.konec pribehu.Takze ten pan co pise ze je klavesnice tvrdsi muze byt stejny pripad.I kdyz tvrdi ze zna K2xxx a PC2X tak je to asi Kurzweil-ista kdo vi jak to je.Nechame toho........?

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 10 zář 2008 17:58

ten chlapík psal pouze o řadě k2... nebo pcčko - je možné že měl předtím v ruce verze s polovyváženou klaviaturou - nikde tam neuvádí že myslel verzi X. ale ten šum to je nějaká blbost - bud jej nabral někde po cestě do beden, nebo je to na reklamaci :D
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 10 zář 2008 18:00

mimochodem mám objednaný PC3 už měsíc (76kl) a nic se něděje - prý nepřišly - má to už vůbec někdo u nás v republice ? nebo sk?
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 10 zář 2008 18:46

No docela by mne zajimalo jaky ma PC3 odstup signalu od sumu. Staci jej zapojit do karty a mrknout na ukazatel sily signalu kde se zastavi. muzete to nekdo udelat kdo ji mate a napsat ?

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 11 zář 2008 11:59

odstup signalu od sumu je u mna normalne -96 dB tak ako pri K2000VP ked vypnem Digitech efektovu jednotku, alebo pri K2600RS, pouzivam Deltu 1010LT a nahravam v SoundForgi. normalne je signal uplne cisty ako lalia. ja tipujem ze ten typek mal klasicky problem s fazou, tiez mam problem s jednou zasuvkou takze ked nahravam do PC tak dam syntak do tej istej zasuvky.

martinrx: neviem co sa deje s PC3, ja som ju tiez este nevidel nazivo, ale verim ze existuje :) tusim uz v nemecku je k mani
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

tritinitus
Příspěvky: 34
Registrován: 11 čer 2008 20:30

Příspěvek od tritinitus » 11 zář 2008 22:05

pekna predvadecka mozna ze uz to bylo ja jsem ji jeste nevidel http://livefrom.musicplayer.com/clip.as ... tx=related

tritinitus
Příspěvky: 34
Registrován: 11 čer 2008 20:30

Příspěvek od tritinitus » 11 zář 2008 22:08


Odpovědět