Kurzweil PC3

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 15 pro 2008 12:41

giom píše:upman:Čo sa všetko dá robiť s tým FCB1010?
No da se s tim asi delat vsechno, je to programovatelny pedal, ktery umi posilat jakykoliv midi signal. Ja osobne pouzivam na:

1. spousteni samplu
2. regulovani hlasitosti
3. regulovani obalek filtru
4. prepinani nastroju.

S tim novym chipem se da pouzivat jako taptempo, nekdo pouziva jako varhani pedal, proste co chce kdo chce.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Příspěvek od gasma » 19 pro 2008 23:07

Zdravim vsechny,nevite nekdo jak to udelat ,aby PC3X reagoval na controller 72 release time potrebuju např.u smyčců dozneni zvuku treba v urcitou chvili.Nastroj ma ale naprogramovane svoje controllery,ktere se me nedari zmenit.Vytvoril jsem si svuj setup a naprogramoval si controllery jak potrebuju,ale PC3 nereaguje kde mam chybu.diky za radu

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 21 pro 2008 20:14

ako Ti poradit, nastroj nema naprogramovane fixne kontrolery, kazdy zvuk je naprogramovany inak. ked chces aby stringy mali nastavovatelny release time s nejakym kontrolerom, skratka musis si to sam modifikovat vo VAST engine. druha moznost je zmenit si v MIDI/Setup menu napriklad sustain pedal na iny druh kontrolera, dajme tomu na tvoj kontroler 72. bezne su zvuky robene tak, ze napriklad na stringy mas kratky release time v AMPENV, a potom v ENVCTL (Envelope control) si nadefinujes kontroler napriklad na release a urcis kolkonasobne sa jeho doznievanie predlzi.

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Příspěvek od gasma » 22 pro 2008 13:36

dekuju moc za radu Demsky uz jsem to zkousel funguje to ale musi se to naprogramovat ve vsech vrstvach zvuku.Jsou treba 8 vrstve smycce tak musim prislusnou upravu udelat na vsech osmy.Alespon si myslim ze to tak delam dobre.Zkousel jsem to zatim na jednom zvuku.V tom Midi/Setupu se me to zatim nepodarilo rozhybat.Delam neco spatne :-(.Doufam ze na to prijdu.Diky moc.Je to pekelny stroj.Jeste s nim tak umet :-)

analog
Příspěvky: 5
Registrován: 27 pro 2008 18:38

Příspěvek od analog » 29 pro 2008 12:41

to gasma: Zdar, plně souhlasím s posledními větami Tvého příspěvku:-) Já se s tímto problémem teď potýkám docela často. Pc3x je dobrá mašina, ale návod, kterým ho Kurzweil vybavil, je dle mého názoru značně očesaný a pro začátečníka dost nepodrobný. Osobně bych potřeboval někoho, s kým bych si to všechno mohl v klidu projít a neměl strach, že budu muset dělat celkový reset :-) Chtěl jsem se tady taky zeptat, jestli někdo nevíte o nějakém výukovém semináři pro tento nástroj, docela by se mi šikl. Díky za odpověď a ať se všem daří!!

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 29 pro 2008 12:58

no Kurzweil moc nepocital ze sa ludia budu chciet hrabat vo VAST engine, kedze sa moc doteraz nehrabali.

tutorialy po anglicky su celkom dobre na http://www.youtube.com/user/KurzweilTutorials
ako som pisal davnejsie, uz je ich tam hadam 17...
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

analog
Příspěvky: 5
Registrován: 27 pro 2008 18:38

Příspěvek od analog » 30 pro 2008 13:16

to Demsky:
Díky za odpověď. Mně jde jen o to, abych si mohl některé zvuky trochu přizpůsobit, nechci si hrát na programátora, zkrátka bych chtěl jen vědět, co si s pc3 můžu dovolit. Už to tu od někoho zaznělo, já bych potřeboval spíš hrát, než se složitě probírat nastavením. O těch tutoriálech vím, akorát mám právě problém s tou angličtinou, něco rozumím, ale nic moc to není :-(. Vím, že je to hlavně můj problém, ale myslím si, že nejsem určitě sám :-) Snad se v dohledné době najde někdo, komu by se k tomu chtělo udělat české titulky. Jinak se na práci s Kurzweilem těším :-)
Zdar :!:

Uživatelský avatar
shayooo
Příspěvky: 7
Registrován: 04 led 2009 14:05

Příspěvek od shayooo » 04 led 2009 14:06

o tomto ste uz niekto poculi??? http://www.absolute.hu/webshop/?pid=1691&back=21

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 04 led 2009 17:18

analog: napis nieco o tom ako si chces zvuky prisposobovat a poriesime to. u Kurzweila nie je ziaden standard, takze v podstate ku kazdemu "zvuku" sa treba stavat individualne.

shayooo: ano uz som to videl, no pekne to tam natrieskali, ale ten nadpis Kurzweil pod tlacitkami si mohli odpustit. osobne by som radsej isiel do verzie PC3 ked uz nechces PC3x s kladivkovou mechanikou. PC361 ma klaviaturu ako K2661, co nie je ziadna slava (nie je taka kvalitna aku mala stara K2000).
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
shayooo
Příspěvky: 7
Registrován: 04 led 2009 14:05

Příspěvek od shayooo » 04 led 2009 18:52

ja som sa na to nepytal pretoze by som uvazoval o kupe toho nastroja. iba ma to zarazilo lebo som o tom este nepocul a ani na stranke kurzweilu nic takeho nie je, tak som chcel vediet ci to je fotomontaz alebo naozaj je aj verzia 61. novy nastroj planujem tak najskor za rok ale musim povedat ze pc3x je jeden z najvaznejsich kandidatov

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Příspěvek od gasma » 11 led 2009 20:18

hoj prosim o pomoc a radu.
Pracuju v Cakewalk Sonaru a neni me jasna jedna vec.Kdyz delam part bicich pr. 10 kanal nastavim se s PC3X na 10 kanal a nahravam part bicich s patricnym insert efektem napr 3band eq.
Potom prepnu na kanal pr. 1 a nahravam Stevie's Rhds.Kdyz zadnu pracovat na prvnim nebo jinem kanale nez jsou bici zacne part bicich hrat uplne jinak podridi jinemu efektu.Takze kdyz jdu na 10 kanal na bici tak se vse zmeni tak jak jsem nahraval.Nevim si s tim rady.Prosim o pomoc.Doposud jsem pracoval s Rolandem a Yamahou a tam jak jsem si nastavil Perfomance tak potom hrala.Co delam spatne ???dekuju za odpoved.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 12 led 2009 13:17

ja som sekvencer este nepouzil, tak neviem kde moze byt zadrhel. ale skus dat bicie na kanal 1, nie je dovod pouzivat kanal 10 ako na inych nastrojoch. uisti sa aj, ze efektova jednotka je v perfomance mode a ked robis so sekvencerom v PC prepni PC3 do Control modu MIDI (malo by sa to urobit automaticky ked Kurzweil detekuje externy midi in).
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Příspěvek od gasma » 12 led 2009 17:38

Demsky diky za odpoved.No jsem z toho mirne rozhozen nevim porad jak a co se deje.Pouzil jsem treba program Vast 1-3CH/Perc pekne hammondy ktere maji svuj effekt.Nahraji je do tracku je to v poradku.Nahravam dalsi nastoj treba Rhodes je to OK.Kdyz se vratim ve skladbe neco predelavam najednou zjistim ze Vast 1-3CH/Perc je bez efektu pravdepodobne insertu.Musim na PC3X jit na kanal 3 na kterem jsou Vast 1-3CH/Perc a efekt se opet aktivuje .Potom drzi jak dlouho se mu zachce :-) Nevim vubec kudy z toho ven.Zatim jsem nevypozoroval kdy a jak se to zmeni neboli vypadne efekt.Ztravil jsem u toho asi pet hodin a na nic jsem neprisel.Takze dnes jsem to vzdal a nechavam to nahode...zatim.Jinak jsem v modu MIDI a dal jsem v Masteru FX Mode na Multitrack misto Performance zdalo se me ze to udrzi ten efekt lepe,ale jak rikam jsem uz OK takze jsem dnes cely den pracoval a kdyz efekt na Vast 1-3ch/Perc vypadnul tak jsem ho aktivoval opet tak ze jsem sel v Sonaru na track kanal 3 a PC3X jsem musel prepnout na kanal kde jsou Vast 1-3ch/Perc cili kanal 3 a efekt opet naskocil.Dekuju za jakoukoliv radu zvlaste Demskemu ktery je asi jediny na tomto polomrtvem foru.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29

Příspěvek od upman » 12 led 2009 18:19

No nevim proc tak slozite - ja proste nahraju 1 nastroj (midi), pres out to vrazim do pc3x a nahraju audio.

Takhle udelam dalsi kanal a vice versa. Paralelni soubeh moc neresim, takze mam efekt jaky chci.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

gasma
Příspěvky: 63
Registrován: 19 pro 2008 22:56

Příspěvek od gasma » 12 led 2009 20:07

To preci neni slozite to by melo fungovat jde o celkove vyuziti nastroje.Samozrejme ja taky nahravam postupně audia ale napad potrebuju alespon v globalu slyset.Jde o to ze ze stopy se meni v zavislosti na insert efektech cili treba bici jsou jednou slabe a potom zase naskoci hlasiteji.Obvykle pouzivam tak 3-4 party z nastroje nekdy dva nebo i jeden kdyz chci treba jenom piano atd.A to nahravas jednu stopu a v hlave slysis dalsi tri :-) Nebo to mas jak to zahraje nastroj mas vsechny stopy neresis efekty a potom je tam davas postupne tak jak je hraje nastroj s efektem?Ja jsem prave mel radost z toho ze PC3 dovede hrat na vsech kanalech stejne dobre a ne jako treba Roland XV 3080 kde musis volit kompromis takze nektere nastroje potom musis nahrat solo aby znely jako v patch programech.Nebo tu PC3X..ku spatne chapu???Myslim si ze by mel naskocit insert efekt daneho programu do Performance pri volbe programu automaticky s danym zvukem.Alespon me to funguje ale obcas to zmeni nastaveni tak nevim :-(

Odpovědět