Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2652
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 18 zář 2015 13:31

Daniel, s kazdym dalsim tvojim prispevkom sa viac usmievam na tvojim optimizmom! 8)
Az budes mat za sebou 5-10 rokov prace so samplami, potom pochopis, co Ti tu viaceri piseme - riesis tu "ako chytit do ruky kladivo" a pritom chces postavit mrakodrap. V kazdom pripade chod do toho - aspon sa naucis vela veci.

44100Hz - opravene (normalny citatel sa ani nepozastavi, ale vdaka)
48Khz/32bit - taketo sample su Ti na dve veci - na prd a na trt - PC3 vnutorne spracovava audio 44,1kHz a pouziva 16bit sample
Natural Envelope - dodnes neviem, ci toto je jedna obalka alebo ma kazdy sample samostatnu. Mam silny pocit, ze samostatnu - to by znamenalo, ze PC3 piana pouzivaju daleko viac obalok, nez si vsetci myslime - kazdy sample-set je zlozeny z 10+ samplov a program ma vacsinou aspon 2-3 vrstvy... :wink:

Uživatelský avatar
danielpc3
Příspěvky: 95
Registrován: 07 zář 2015 21:00

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od danielpc3 » 18 zář 2015 20:44

Cital si moj prispevok- Epic Grand prevzorkovaval na 22khz to co som napisal ze 48khz to su ORIGINAL SAMPLE.-500MB.Sak jasne za 48khz nedam to som uz skusal.Amplitude Envelope - natural podla mna je to len Efektova obalka.Je to obalka pre rozsah klaves aky si urcis ty.Teda aj pre jeden ton .Rozsah nastavis na stranke Layer lov key hi key.No ked je natural tak prednost maju nastavenia na stranke Sample Edit.ale neda sa tam nastavit vsetko v podstate iba RELASE-doba doznievania po pusteni klavesu.Vravim ESTE RAZ - Obalku treba nastavit v nejakom programe tak aby ju PC3k dokazala precitat.Grand piano ma 14 layerov.To je pisane v manuali ze kazdy sampel ma inu AMPENV-len kurzweil ju zobrazi ako natural.v MANUALI STOJI-citujem Rada rom samplov a vzoriek vyuziva nativnu abalku ktora je upravena u Kazdeho SAMPLU behom samostatneho vyvoje-je spravidla podrobnejsi a to zaruci ze zvuky akustickych nastrojov zneju prirodzenejsie.

Uživatelský avatar
danielpc3
Příspěvky: 95
Registrován: 07 zář 2015 21:00

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od danielpc3 » 18 zář 2015 21:05

Otazka znie - V akom programe ?Skusal to niekdo?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2652
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 19 zář 2015 17:20

OK, tak sme sa kusok posunuli...
danielpc3 píše:Epic Grand prevzorkovaval na 22khz to co som napisal ze 48khz to su ORIGINAL SAMPLE.-500MB.Sak jasne za 48khz nedam to som uz skusal.
Ja som skor narazal na tych 32bit...
danielpc3 píše:Amplitude Envelope - natural podla mna je to len Efektova obalka.Je to obalka pre rozsah klaves aky si urcis ty.Teda aj pre jeden ton .Rozsah nastavis na stranke Layer lov key hi key.
:shock: ??? ... Teraz trosku miesas. AMPENV = amplitudova, nie efektova. Layer lo key+hi key platia pre celu vrstvu, nielen obalku, ale pre vsetky parametre. Obmedzuju rozsah zapinania celej vrstvy.... Asi si myslel KeyRange - to sa nastavuje pre kazdy sample zvlast.
danielpc3 píše:No ked je natural tak prednost maju nastavenia na stranke Sample Edit.ale neda sa tam nastavit vsetko v podstate iba RELASE-doba doznievania po pusteni klavesu.
Tamto su nejake specialne parametre pre Natural Envelope- na nejake audio-processingove ucely (presne pouzitie nikto netusi).
danielpc3 píše:Vravim ESTE RAZ - Obalku treba nastavit v nejakom programe tak aby ju PC3k dokazala precitat.

Neviem o ziadnom programe, v ktorom sa da upravovat Natural Envelope. Mozno by bolo dobre zistit, ci vobec existuje nejaky "non-ROM zvuk", ktory vie pouzit Natural Envelope". Mam iba PC3, takze ja to asi nezistim. :?
Naposledy upravil(a) MDudas dne 19 zář 2015 18:46, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2652
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 19 zář 2015 18:03

danielpc3 píše: Grand piano ma 14 layerov. To je pisane v manuali ze kazdy sampel ma inu AMPENV-len kurzweil ju zobrazi ako natural.v MANUALI STOJI-citujem Rada rom samplov a vzoriek vyuziva nativnu abalku ktora je upravena u Kazdeho SAMPLU behom samostatneho vyvoje-je spravidla podrobnejsi a to zaruci ze zvuky akustickych nastrojov zneju prirodzenejsie.
a/ vid prvu cast odpoveda o stranku doazdu...
b/ Mas pravdu, budme detailnejsi: Pisal som 2-3 vrstvy, lebo som myslel cisto pianove vrstvy nad sebou (nie spinane, ani nie zony vedla seba). Standard Grand - 14 vrstiev, ale dokopy. Mnohe sa vyuzivaju na rozne prepinania, modulacie, pri stlaceni pedalov, delenie rozsahu klaviatury, atd, atd... Napr.:
Layer1 - su doprovodne tutti cella, violy a husle, ktore zapina tlacitko SW...
Layer2 - Piano3Vel sa zapina iba pri stlacenom Una Corda (=SoftPedal =SwitchPedal3)
OK, pozrime sa na ten Piano3Vel - to je taky "priemerny klavir". Sam si nasiel v manuale, ze kazdy jeden sample vnutri Keymap ma vlastnu Natural Envelope. Napocital som "slabych" 45 samplov iba v keymape pre pravu ruku !!! Ak ma lava tolko isto, potom ma tato vrstva 2 keymapy po 45 obalok= 90 Natural Envelopes.
Layer 03 - stereo par keymap Piano mp Left/Right... a Layer 04 dalsi stereo par Piano mf Left/Right.... teda dalsich 2x90 Natural Envelopes...
Posledne 2 spominane keymapy sa s roznou modulaciou opakuju az po vrstvu 12 = 8x 90 Natural Envelopes.
Potom vrstvy 13 a 14 obsahuju keymapy Piano f Left/Right ... tie maju rovnaky pocet sampov a teda aj obalok.... = 2x 90 obalok.
--------------------------------

Suma sumarum - ked nezapocitame vrstvu 01 so slacikmi, dostaneme pre program 01 Standard Grand.... 13x 90...
..... slabych 1170 Natural Envelopes !!!
Stale chces vyrabat nove piano ??? :P :oops:
Ak by si sa obmedzil povedzme iba na 3 vrstvy a pocet samplov aspon ako ma Kurzweil, tak budes mat 3x90 = 270 obalok.... Das to ?

edit: chyba vo vypocte - vid pripomienka nizsie
Naposledy upravil(a) MDudas dne 19 zář 2015 22:33, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2652
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 19 zář 2015 18:31

danielpc3 píše:... co znamena numsamples na stranke editsample napr. kolko vzoriek ma 1 sekunda samplu?
Zabudli sme Ti odpovedat na cast pododnej otazky - NumSamples znamena kolko vzoriek je medzi alternativnym zaciatkom sampla (A) a koncom sampla (E). Teda nie je to ani dlzka celeho sampla, ani dlzka jednej sekundy.
Jedna sekunda samplu ma presne tolko vzoriek, kolko je jeho samplovacia frekvencia. :) Samozrejme - musis ju prehrat stlacenim povodnej klavesy (RootKey), inak sa transponovanim cas zmeni.

Uživatelský avatar
danielpc3
Příspěvky: 95
Registrován: 07 zář 2015 21:00

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od danielpc3 » 19 zář 2015 19:08

Takze prene po PORIADKU-nastroj PC3K Kurzweil ma 14 vrstiev
1.husle maju 1 obalku vid stranku AMPENV -neni nastavena ako natural.Takze vidime jej priebeh.
2.Piano3VEl .Ma take iste sample - to znamena presne take iste ako vrstva3 MP piano-ma 15 samplov Lave-nie lava al. Prava ruka ale Lave +Prave ucho.15momo+15mono je 30. - 30 OBALIEK
3.mp piano ma 15+15 samplov
4.mf piano ma 15+15 samplov
13. f piano ma 15+15 samplov
A pekne ratame 91 samplov spolu cele GRAND PIANO.-91 OBALIEk . :D :D :D
Ale preco tolko malo??? :( no to preto ze vrstvy 2,3,5,7,9,11-maju sample rovnake ako aj vrstvy 4,6,8,10,12 ako aj 13 a 14 vrstva .Ak neveris urobme stavku.Potom sa pochlapis 1000vs 91 samplov/obaliek.To uz si ma urazil .Predpokladam ze GRAND PIANO MA CCA 25 mb.-na samploch.Zaskoceny??? :D :D :D P.s - Kurzweilisti mi daju za pravdu.

Uživatelský avatar
danielpc3
Příspěvky: 95
Registrován: 07 zář 2015 21:00

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od danielpc3 » 19 zář 2015 19:16

A mimochodom som cital na nejakom fore ze to piano z NORD STAGE 2 ma okolo 33 MB.

Uživatelský avatar
danielpc3
Příspěvky: 95
Registrován: 07 zář 2015 21:00

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od danielpc3 » 19 zář 2015 19:39

Ja uz mam v nastroji 255 samplov na 41khz/16bit.POZOR maju dlzku 7 sekund kazdy samel okrem 50 ktore maju len 2-3 sekundy.A tie sample v Grand piano maju dlzku 69000 vzoriek na 38khz to znamena pod 2 sekundy. Podla vzorca 69000/3800 je 1,8s.-konkretne sampel B0.

Uživatelský avatar
danielpc3
Příspěvky: 95
Registrován: 07 zář 2015 21:00

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od danielpc3 » 19 zář 2015 19:44

Cakam na tu stavku.

Uživatelský avatar
danielpc3
Příspěvky: 95
Registrován: 07 zář 2015 21:00

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od danielpc3 » 19 zář 2015 20:01

Suma sumarum - ked nezapocitame vrstvu 01 so slacikmi, dostaneme pre program 01 Standard Grand.... 13x 90...
..... slabych 1170 Natural Envelopes !!! vs 90 natural + 1 user AMPENV

Uživatelský avatar
danielpc3
Příspěvky: 95
Registrován: 07 zář 2015 21:00

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od danielpc3 » 19 zář 2015 21:01

1170 vzoriek * 0,1MB je 117 MB ked ratam ze 1 vzorka ma 0,1 mb co je cca 2-3 s.Sak to ma najnovsie German D exp. 128mb kde je 15 Pian - programov.A je tu novy produkt FORTE SE.

Uživatelský avatar
danielpc3
Příspěvky: 95
Registrován: 07 zář 2015 21:00

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od danielpc3 » 19 zář 2015 21:23

Obrázek
Featuring:

FlashPlay technology z 2GB of Sound ROM
nove HD Japanese Grand Piano
German D Grand Piano Expansion
KORE 64™ Expansion
KSR - Kurzweil String Resonance
plne VAST editovanie :D
podpora nacitania PC3/PC3K/PC3LE/Forte/Artis programov
KB3 simulaciu
128 polifonia
stovky efektov
plne vyvazenu (Fatar TP100L)
8 zon midi
novy seqencer
a to najlepsie ma to vstup pre MP3 prehravac :D :D :D tak a ideme na playback. :D :D :D

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od petermikuláš » 19 zář 2015 22:07

tak ale sedem po sebe nasledujúcich vlastných príspevkov?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2652
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3

Příspěvek od MDudas » 19 zář 2015 22:21

danielpc3 píše:... A pekne ratame 91 samplov spolu cele GRAND PIANO.-91 OBALIEk ...
Spravne. Moja chyba. Kedze mam iba PC3, tak az na uroven samplov casto nechodim. Ratal som nie jednotlive sample, ale KeyRanges. Nenapadlo mi, ze pouziju ten isty sample 2-3x vedla seba... Rozdiel je tusim iba vo fine tuningu. Tipujem, ze sa snazia napodobnit temperaturu ozajstneho klavira.

Na stavku sa vykasli - tu nie si medzi teenagermi. Ja nemam problem priznat si chybu... :wink:
(a nie sme ani na pokeci - prosim, zniz pocet prispevkov a pripadne premaz aj tie kratke pokeci - toto sa snazi byt odborne forum)

Odpovědět