danielpc3 píše: Grand piano ma 14 layerov. To je pisane v manuali ze kazdy sampel ma inu AMPENV-len kurzweil ju zobrazi ako natural.v MANUALI STOJI-citujem Rada rom samplov a vzoriek vyuziva nativnu abalku ktora je upravena u Kazdeho SAMPLU behom samostatneho vyvoje-je spravidla podrobnejsi a to zaruci ze zvuky akustickych nastrojov zneju prirodzenejsie.
a/ vid prvu cast odpoveda o stranku doazdu...
b/ Mas pravdu, budme detailnejsi: Pisal som 2-3 vrstvy, lebo som myslel cisto pianove vrstvy nad sebou (nie spinane, ani nie zony vedla seba). Standard Grand - 14 vrstiev, ale dokopy. Mnohe sa vyuzivaju na rozne prepinania, modulacie, pri stlaceni pedalov, delenie rozsahu klaviatury, atd, atd... Napr.:
Layer1 - su doprovodne tutti cella, violy a husle, ktore zapina tlacitko SW...
Layer2 - Piano3Vel sa zapina iba pri stlacenom Una Corda (=SoftPedal =SwitchPedal3)
OK, pozrime sa na ten
Piano3Vel - to je taky "priemerny klavir". Sam si nasiel v manuale, ze kazdy jeden sample vnutri Keymap ma vlastnu Natural Envelope. Napocital som "slabych" 45 samplov iba v keymape pre pravu ruku !!! Ak ma lava tolko isto, potom ma tato vrstva 2 keymapy po 45 obalok= 90 Natural Envelopes.
Layer 03 - stereo par keymap
Piano mp Left/Right... a Layer 04 dalsi stereo par
Piano mf Left/Right.... teda dalsich 2x90 Natural Envelopes...
Posledne 2 spominane keymapy sa s roznou modulaciou opakuju az po vrstvu 12 = 8x 90 Natural Envelopes.
Potom vrstvy 13 a 14 obsahuju keymapy Piano f Left/Right ... tie maju rovnaky pocet sampov a teda aj obalok.... = 2x 90 obalok.
--------------------------------
Suma sumarum - ked nezapocitame vrstvu 01 so slacikmi, dostaneme pre program 01 Standard Grand.... 13x 90...
..... slabych
1170 Natural Envelopes !!!
Stale chces vyrabat nove piano ???
Ak by si sa obmedzil povedzme iba na 3 vrstvy a pocet samplov aspon ako ma Kurzweil, tak budes mat 3x90 = 270 obalok.... Das to ?
edit: chyba vo vypocte - vid pripomienka nizsie