Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
ZFarkas
Příspěvky: 175
Registrován: 21 zář 2015 16:22

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od ZFarkas » 22 zář 2015 13:34

No teda to doublepiano mi připadne docela taký nudný a mdlý zvukově a zas takový jako sejmutý z větší dáli. Já nevím, ale takhle nějak si předtsavuju použitelnej zvuk imitace klavíru. Sice je to jiná značka, ale na rozdíl od všech ukázek na táhle straně to má aspoN zvuk určitě víc směrem k normálnímu akustickýmu zvuku klavíru:
http://www.thomann.de/cz/kawai_es_100.htm

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od MDudas » 22 zář 2015 15:09

No vidis, kolko ludi, tolko chuti. Mne sa ani ten Kawai nepaci. Citim tam syntetiku, slaby priestor a nedostatok samplov v tichsich tonoch. Ale ano - pocitovo je blizsie k hracovi. Ten pocit "dialky" sposobuje reverb. Aj preto sa piana hodne tazko porovnavaju.
Skus si namiesto Kawai za 600€ vypocut nieco, co vseobecne uznavane ako referencia - Nord Stage/Piano alebo Kronos...


Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 158
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od dalen » 24 zář 2015 08:24

To už znie oveľa lepšie v porovnaní s prvou nahrávkou. Nabudúce skús nahrať stereo signál. :wink:

Uživatelský avatar
danielpc3
Příspěvky: 95
Registrován: 07 zář 2015 21:00

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od danielpc3 » 24 zář 2015 22:28

Steinway piano
-upraveny lowpas+hightpas filrer
-uprava AMPENV
-doladenie dynamiky

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od demsky » 24 zář 2015 22:58

tak ja som si vypocul teraz vsetky soundcloudy, aj ten uloz.to subor Keyboardera, tie prve boli disaster prebudene, vsimol som si pri staccate, ze obalka je neprirodzene umelo ukoncena, doslova "riznuta". zaujimave je, ze obcas je attack je kovovy, a obcas plasticky, to asi robia tie filtre, sice neviem naco ich pouziva ked ma realne dynamicke zony, kedysi sa filtre pouzivali na simulaciu dynamiky, teraz to neviem ci je potrebne... potom ten reverb musi byt, nielenze asi prebudil signal cez master comp/eq, lebo na zaciatku je vyrazny gain, ale este ten reverb mi vobec nezneje ako z Kurzweila, ale skor tak chladno z Kontaktu, stavim sa, ze to nahrava cez neho. Keyboarderova nahravka je OK, obalky nie su useknute pri releasi, a pri fortissime to zneje klasicky Kurzweilovsky, to je nakompresovane, nie je to ziaden big deal, ale v mixe pomedzi ine nastroje okay. na realne solo piano ako je Fazzioli to samozrejme nema.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
danielpc3
Příspěvky: 95
Registrován: 07 zář 2015 21:00

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od danielpc3 » 24 zář 2015 23:27

filtre - upravuju frekvencne pasmo zvuku bud ho orezu alebo posilnia.Takze takto moze vzniknut aj nova dynamicka vrstva.Posilnenie zvuku sa robi High SHELF filtrom.V manuali PC3K neni o nom ani slovo hoci nastroj ho ma.
Přílohy
foto.jpg
foto.jpg (35.99 KiB) Zobrazeno 210 x

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od demsky » 24 zář 2015 23:59

aha, diky za osvetu...

pocuj kamosko, dam ti taku otazku, mas jednovrstvove piano, proste iba zopar samplov, dajme tomu jeden sampel na oktavu, 44 kHz o oktavu vyssie este vie Kurzweil transponovat tusim, samotne MIDI ti dava 127 urovni hlasitosti, takze spodne tony osetris dajme tomu miernym lowpass filtrom.

potom ked mas zlozitejsie piano, ktore ma vrstvy 5-6, od pianissima po fortissimo, tak si cez layer page nadefinujes, ktora vrstva bude kedy reagovat, samozrejme, ze musis loopovat a maskovat, co Kurzweil designeri robia dajme tomu pri release drevenym dozvukom nejakeho slacikoveho nastroja, aby to nebolo synteticke, tak naco by si este posilnoval signal shelfami alebo filtrami, sample v ramci dynamiky mas, len pre kazdu vrstvu potrebujes doladit, ze odkedy dokedy ma reagovat?

a by the way, to tvoje piano, tak jednak sample nie su tvoje, mas ich zadarmo, takze si v podstate "portol" kontakt piano sample banku do Kurzweila, mozno, aj o tom dost pochybujem, a zneje to zalostne, takze dieru do sveta si bohuzial neurobil, sorry :) este stale sa mi nepodarilo dostat k ten free banke, ale predpokladam, ze v Kontakt sampleri to zneje mozno aj lepsie, zalezi od verzie ktoru mas :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
danielpc3
Příspěvky: 95
Registrován: 07 zář 2015 21:00

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od danielpc3 » 25 zář 2015 09:22

No je to tak - ked mas sample nastavis si v layer page dynamiku pomocou Enable Gattvel a nastavis hodnoty s norm.Alebo na tej istej stranke to iste sa da spravit aj nastavanim Hi vell ,lo vell .Potom samozrejme enable a s norm neupravujes a nechas tak.Su to dve rovnake veci.

No a nepochybuj je to tak Kontakt sample banku som si convertoval do wav.Samozrejme ze to vypluvlo na mna subory typu 01,02,03...atd.Tie som v audacity analizoval a pridelil napr.c1,d1..atd.A naozaj naloadoval do masiny.No je tu jedna vec kazda uprava vzorku prevzorkovanie nici kvalitu vzorku.Takze najlepsie zo vzorkami nerobit nic a sup do masiny.Wav alebo Aiff obe su velkostou rovnake.VSETKA praca zalezi na kvalte vzorky.

Filtre
-je to uprava zvuku takze pokial si spokojny zo zvukom netreba filter.Grand piano samozrejme ma filter.Chcelo by to tu ukazku Standard Grand uplne bez Filtra jednoducho ho zmazat na vstkych vrstvach.Potom dostaneme lepsiu predstavu co filter robi.

Chcelo by to napr. Sample od Norda a pracovat s tym.Ale k tym sa nedostane nik.

Kontakt 5-tu mam v pc.

Uživatelský avatar
danielpc3
Příspěvky: 95
Registrován: 07 zář 2015 21:00

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od danielpc3 » 25 zář 2015 11:24

Konvertovanie nki do wav.
1.Start Cubase
2.F11 - load Kontakt5
3.Load instrument
4.File Save multiple as...
5.odznacit policko kompres-velmi dolezita vec
6.samples sub directori -vytvorit novu zlozku napr.v mojom priklade NOVA
7.SAVE
1s.jpg
1s.jpg (55.43 KiB) Zobrazeno 189 x

Uživatelský avatar
danielpc3
Příspěvky: 95
Registrován: 07 zář 2015 21:00

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od danielpc3 » 25 zář 2015 11:25

2,
Přílohy
1x.jpg
1x.jpg (72.92 KiB) Zobrazeno 189 x

Uživatelský avatar
danielpc3
Příspěvky: 95
Registrován: 07 zář 2015 21:00

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od danielpc3 » 25 zář 2015 11:26

3.
Přílohy
1u.jpg
1u.jpg (35.91 KiB) Zobrazeno 189 x

Uživatelský avatar
danielpc3
Příspěvky: 95
Registrován: 07 zář 2015 21:00

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od danielpc3 » 25 zář 2015 11:29

hotovo
Přílohy
1x2.jpg
1x2.jpg (144.93 KiB) Zobrazeno 189 x

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od demsky » 25 zář 2015 13:11

preboha naco to robis? kontakt instrument pozostava z nki suboru, kde su data a potom rovnomenneho adresara, kde mas wavka, takze vobec nic nemusis konvertovat. v pripade, ze mas PC3K nastroj, tak ten by mal vediet importovat stare K25/KRZ subory z K serie, takze v podstate ked nechces tu robotu, co je urobena v kontakte robit odznovu, tak by ti malo staci cez Awave, alebo bez ChickenSys Translator previest format z Kontaktu do Kurzweil formatu, pokial tam nie su nejake komplikovane veci, co predpodkladam ze nie su (skratka iba nazonovane a nalayerovane sample), tak by to malo ist v pohode.

http://www.chickensys.com/products2/tra ... rmats.html
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
danielpc3
Příspěvky: 95
Registrován: 07 zář 2015 21:00

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od danielpc3 » 25 zář 2015 13:57

Vidis tu niekde wav???Lebo ja nie.A este ncw nieje wav.Ncw je nieco ako subor rar pre windows a je 2x mensi ako wav. :D
Přílohy
ncw.jpg
ncw.jpg (34.68 KiB) Zobrazeno 176 x

Odpovědět