Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
danielpc3
Příspěvky: 95
Registrován: 07 zář 2015 21:00

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od danielpc3 » 25 zář 2015 14:09

Sak ten chickensis nieje zadara a ako free ma obmedzene funkcie. :D
No a medzi tu funkciu patri samozrejme aj prevod do formatu kurzweil...atd. :D .Alebo tebe ten free dokaze robit prevody_?A na taketo veci sa mi osvecil CDxtrack ktori cita aj virtualne CD.
Naposledy upravil(a) danielpc3 dne 25 zář 2015 14:27, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od demsky » 25 zář 2015 14:21

tak uz sa aj mne podarilo to stiahnut, skutocne to ma ncw sample, co je nativny format od Native Instruments kompresovanych samplov, tak to som este jakziv nevidel, ja co mam kontakt instrumenty, tak vsetky maju wavka, no tak jasne, treba to sejvnut zas do nki formatu bez toho checku compress samples, nech to je vo wavku.

takze ked sa to rozkompresuje v pomere 1:2, tak to budes musiet loopovat, alebo osekat nejake layers, pracna robota... co si asi aj robil.
co sa tyka toho rozsahu, tak dobre piano v ramci tohto rozsahu okolo 500 MB je stare dobre QUp Arts The Holy Grail Piano, s tym som bol ja celkom spokojny, alebo potom toto
http://sonimusicae.free.fr/matshelgesso ... ro-en.html
Naposledy upravil(a) demsky dne 25 zář 2015 15:42, celkem upraveno 1 x.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
danielpc3
Příspěvky: 95
Registrován: 07 zář 2015 21:00

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od danielpc3 » 25 zář 2015 14:42

No to prve znie celkom pekne.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od MDudas » 27 zář 2015 02:35

Prosim vas, vy dvaja - nepobite sa ! :wink:

Daniel, trochu respektu - Martin Demsky vlakno Kurzweil PC3 pred rokmi zakladal. Vie o tej masine viac nez Ty o zivote. Prosim Teba, nedavaj mu prednasky (hlavne nie o temach, ako su filtre) ... je to trapne detinske. Tu su sami dospeli ludia. Ak sa budes spravat dospelo, potom ziskas respekt dospelych. (sorry za uzemnenie, ale asi to necitis). Cize - ak chces nieco napisat, 3x si rozmysli, ci to nahodou nie je zakladna vec, ktoru kazdy pozna)

K tvojmu dielu:
- znovu opakujem - tiche vrstvy mas moc tiche - takto je to mozno dobre na koncerty klasickej hudby, ale tazko pouzitelne na ine veci.
- miestami to ma prehnane veca basov !
- ocenujem, ze to nema japonske "spread-stereo" - ale toto nie je tvoja zasluha :wink:
- v dynamickych pasazach je to zahucane ! - standardny problem prehravania krasne nahranych "stavnatych" samlov

To posledne je problem vsetkych velkych piano-bank. Autori zabudli zohladnit, ze zvuk klaviru nie je iba matematickou sumou nasamplovanych klaves. Resp. realisticky klavir potrebuje okrem kvalitnych samplov aj nejaku-tu syntezu rezonancie panciera, strun atd.

Uživatelský avatar
danielpc3
Příspěvky: 95
Registrován: 07 zář 2015 21:00

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od danielpc3 » 27 zář 2015 17:33

MDudas tu su dospeli ludia .
Tak sem nepis take zakladne veci ako rezonancie strun,panciera a to atd.Lebo to zrejme vedia uz aj male deti a tu su dospeli.Ty uz mas zrejme tieto veci davno nasamplovane a robis pre kurzweil.A ten kvalitny klavir potrebuje toho este ovela viac ako rezonancie strun a panciera.A mimochodom bola tu poziadavka na Standard grand bez filtrov ak nevies citat - tak ak chces byt prospesny na tomto vlakne tak treba vediet citat. :D Mdudas Standard grand nema 1000 samplov ako ty tvrdis ale ty mas asi iny nastroj ako mi.

Tu sa debatuje o kurzweili PC3K- ....citujem mdudas -tak som sa pomilil.-
.Taketo dristy sem nepis a radsej si dobre rozmisli co sem splechnes.Ale tvoja odpoved na to ze kurzweil
ma 1000 samplov je ....jaj tak som sa pomilil.To nieje odpoved dospeleho.Tak aspom som ti vysvetli ze ma iba 91 samplov ano tak malo. treba nieco urobit pred tym ako len z nicoho vyvodis ze Standard grand ma 1000 samplov.

Na tomto fore Mdudas treba fakty nie dohady tak by sme
tu nikam nedosli.Treba trochu respektu tu nie sme v skolke.

Ps- ano 91 samlpv/ampenv

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od MDudas » 28 zář 2015 15:02

Super, aspon vidim, ako pozorne citas - diskusia bola o Natural obalkach, nie o samploch. S rovnakymi samplami mozes vyrobit XY roznych keymaps... Pisal som, ze netusim, ci Natural Envelope je vlastnostou keymapy alebo sampla samotneho, lebo na uroven samplov nechodim... nema to pri PC3 vyznam... A hned v dalsej odpovedi som sa ospravedlnil, ze to bola moja chyba vo vypocte, lebo som nemyslel, ze pouziju 12 vrstiev s rovnakou keymap (a teda aj rovnakymi samplami). :x

Uplne povodnym motivom diskusie bolo - ci zvladnes presne naladit take mnozstvo obalok.... :palec+:

Btw. rezonancia strun je tak "zakladna vec", ze dodnes ju mnozstvo simulacii nema vobec, a len par nastrojov ju ma uspokojivu.... Uplne zakladna vec...pre Teba. Pre audio-vyvojarov zrejme nie.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od hubert » 28 zář 2015 15:20

S tym poslednym by som až tak nesúhlasil, rezonancia strun sa užvyskytuje u množstva vyrobcov digitalnych pian, minimalne od strednej cenovej kategorie vyššie je to už takmer štandard, Spolu aj s pedalovou rezonanciou. Podaktori výrobcovia uz rovnako implementuju aj telovu rezonanciu. A všetky tieto parametre sú dostupné na editaciu aspon v ramci nastavenia intenzity tej ktorej rezonancie. Roland ma napriklad string a damper rezonanciu ako standard vo vsetkych svojich pianach ktore nesu oznacenie SuperNatural. Rovnako Kawai v strednej kategorii pian a vyššie a takisto Yamaha. Či je "uspokojivá" ako píšeš to neviem posúdiť, v každom prípade je to paramater s ktorým sa dá pri dotváraní zvuku pracovať a dosť to pomáha v rámci priblíženia sa k autenticite zvuku piana...samozreje je to subjektivne ako všetko :) Mne napríklad nastavovanie všetkých troch rezonancií na HP508 od Rolandu dávalo veľký zmysel a podľa mňa tento model patrí na trhu k tomu lepšiemu v strednej cenovej kategórii digitálnych home pian. Samozrejme každý má úplne inú predstavu o tom čo je dobrý zvuk piana a každému sa aj niečo úplne iné páči. Možno som trochu odbočil od témy..ospravedlňujem sa.
Naposledy upravil(a) hubert dne 28 zář 2015 17:54, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od MDudas » 28 zář 2015 16:00

Asi fakt musim prist k vam do predajne so sluchatkami. Lepsieho Rolanda som davno neskusal... :oops:

Co sa tyka toho rozdielneho vkusu - to je uplne jasne, zvuk ma milion atributov. Mnohi aktivni pianisti preferuju "nedokonale" ostrejsie nahrate wide-stereo "z blizka", lebo ked hraju na repro, im to viac pripomina dreveny nastroj. Inym sa viac paci "popove piano" s vacsou kompresiou a kratsim telom, lebo je vyraznejsie a lepsie medzi ine nastroje. A niekto ma rad maslove 500+MB HQ koncertne kridla s realnym priestorom, ktore su dobre na filmovu/scenicku hudbu. Vzdy je lepsie mat aspon 2-3 rozne moznosti, lebo kazde sa hodi inde...
Mne u Kurzweilu napr. trochu vadi, ze PC3 nema ine sample, nez Steinway - vsetky Factory piana su potom dost podobne...

Uživatelský avatar
danielpc3
Příspěvky: 95
Registrován: 07 zář 2015 21:00

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od danielpc3 » 28 zář 2015 16:19

Suhlas z hubertom je to uplny standard .Dokonca rezonanciu si tieto profi nastroje mozu upravovat.

mdudas tu sa bavime ale o Standard grand ako by znel bez low pass.Ale zjavne nevies kde to najdes. :D

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od MDudas » 28 zář 2015 20:44

a/ Preskakujes z jedneho na druhe na tretie... Reagujem na nejaky tvoj prispevok, a Ty zatial napises dva ine. Takto sa neda diskutovat.
b/ Co je to ten LoPass, a kde ho najdem? Dak.

Uživatelský avatar
danielpc3
Příspěvky: 95
Registrován: 07 zář 2015 21:00

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od danielpc3 » 28 zář 2015 20:55

1LOw-pas najdes v Algoritmoch.Stranka ALG.
2Bola tu otazka naco sa filtre pouzivaju.-to ohovaranie si stihol pohotovo vymazat :D
3.LOW PASS preloz si to a hned budes vediet co to je.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od MDudas » 28 zář 2015 21:15

Ako si mam prosim Ta prelozit Low Pass? Na lavu stranu stola, alebo na pravu ??? :shock:
Uz mam toho aj ja dost, a to patrim k najvytrvalejsim na tomto fore :x ... takze:

Otazka, naco sa filtre pouzivaju, tu urcite nebola - tajne Ti prezradim, ze toto je takmer vsetkym jasne.
To, ze odpovedas na dotaz "Co je to Lo-Pass" iba zase dokazuje, ze tvoje ego je 10x vacsie, ako tvoje znalosti. Zrejme si vo svojich 20-tich rokoch dosiahol uroven inzinierov z Dolby... (ktori mimochodom uznavaju viac nez 44kHz)
Beriem. A za odmenu aj ja navrhujem BAN. :palec+:

Povodne si zaujal dobrou temou - lepsie piano pre PC3K. Bohuzial sa ukazalo, ze si nezdvorily, namysleny, nevies citat prispevky inych, podcenujes OVELA skusenejsich ludi ako Ty, nepocujes a ani nerozumies ich upozorneniam. Dokonca aj moderator Ta varoval, a Ty stale pokracujes !!! :|

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od MDudas » 28 zář 2015 21:41

edit: OK, cele zmazane, ale pre istotu citujem, kym sa to tu cele zamkne...
danielpc3 píše::shock: Takze Low pass pekne po preklade Dolny priepust.Co na tom nechapes???
Co vymazal si Lowpass a hodil si sem ukazku ked si vytrvali???
Tajne ti prezradim ze taka otazka tu padla :D
Dolby si pust doma a pozri nejaky film v 96khz.
Navrhujem ti za odmenu ban.
Namysleny si akurat tak ty a zo vsetkeho najlepsie vies ohovarat navrhujem ti ban
Daniel, uprimne... kolko mas rokov? Chodis vobec von medzi zivych ludi? Rozumies vyznamu slova "ohovarat"?
Chapes, ze Ty ten ban dostanes naozaj?

Uživatelský avatar
danielpc3
Příspěvky: 95
Registrován: 07 zář 2015 21:00

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od danielpc3 » 28 zář 2015 21:49

Mdudas daj sa vysetrit

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC3 - vytvoření klavírní banky

Příspěvek od MDudas » 28 zář 2015 22:14

OK, tak potom uz len posledna otazka. Ale daj uprimnu odpoved - kolko mas rokov ?

Odpovědět