Též si dovolím přidat své zkušenosti.petermikuláš píše: ↑15 črc 2019 10:43Ja som na tom takto:
K2600X bez problémov![]()
K2661 bez problémov![]()
PC3K7 občas zamrzol a bolo treba vypnúť a znovu zapnúť nástroj, občas pri posúvaní sa v programoch kolečkom pri istom čísle programu z ničoho nič preskočí na úplne iné číslo (rádovo o cca tisícku programov) a ešte v poslednom čase pri každom jednom zapnutí nástroja, nástroj vždy nahodí vždy jedno a to isté číslo programu, absolútne bez ohľadu na to ktorým programom som končil pred vypnutím alebo, že by naskočil nejaký default a doplním ešte, že od istého času si skrátka ribbon občas robí čo chce.![]()
Sú to drobnosti, ale naštvú, hlavne keď ich nemám nijako pod kontrolou. Skrátka je cítiť tá výroba v Ćíne, hoci nástroj je to krásny.
10 let jsem měl PC3x, kupoval jsem je z druhé ruky, r.v. 2009.
První tři roky v pořádku, uplna spokojenost. Pak se začaly projevovat neduhy. Za prvé klávesy nechtěly naskočit. Někdy pomohl restart, někdy ne a musely klávesy do servisu ( asi pětkrát jsem se musel bez nich obejít nějaké období) pokaždé mi vyhrožovali, že bude časem potřeba výměna základní desky. Dalším oblíbeným neduhem bylo zlobení Pitch bend kolečka, což mělo vliv i na aftertouch. Vždy bylo potřeba rozdělat a pročistit technickým benzínem. Dnes už mi došla trpělivost a již druhým rokem srším spokojenosti u RD-2000. pC3x mám už jen doma ve studiu kvůli zvuku KB3, který miluju.
Asi 5 let jsem jezdil s druhými klávesami a to Artis7.
Tam bylo těch neduhů taky povícero. Asi hlavním, který mě trápil nejvíc byla permanentně vrčící levá strana outputu (vždy bylo potřeba rozdělat a propajet, aby zase měsíc fungovala).
Dále velice rád zlobil opět Pitch bend s tím že přelaďoval klávesy jak se mu zachtělo. A poslední kapkou bylo na vystoupení samovolné zapínání a vypínání nástroje, nacož mi v servise napsali, že je to typická duchařina. Takže klávesy letěly po psovi, a jako druhé klapky nyní používám MODX a stran spolehlivosti spokojenost. Uvidíme v budoucnu, ale Kurzweil bohužel loučení