Kurzweil PC4
Re: Kurzweil PC4
"Pochopit princip" je samozřejmě základ, o tom žádná
Jen u Kurzweilu platí, že než nějakou složitější funkci použiju podruhé, už dávno princip zapomenu.

Jen se optám, co je nového v aktualizaci? Prvně ji uveřejnili pro K27 a až následně pro PC4, nikde ale nepsali novinky, tak to spíše vypadá na opravy chyb
Vlastiku, novinky (vlastne "release notes") su spisane vzdy ako samostatny html subor v tom zazipovanom subore s updatom.
Mrknu na to , nevěděl jsem
Sukromne zakulisne informacie ?
Sem s nimi - toto je verejne forum !
Sem s nimi - toto je verejne forum !

No vidis, ~~~vibrato ~~~ . S tym som kedysi experimentoval, ale nic uspokojive z toho neliezlo.
Potom som sa zacital do internetu a zistil som, ze (ako vsetko na svete) je to ovela zlozitejsie.
Predtym som si naivne myslel, ze vibrato je v podstate len sinusova (alebo skoro-sinusova) modulacia frekvencie.
Potom som sa docital, ze modulacia hlasitosti je minimalne rovnako dolezita.
A nakoniec - kazda tato modulacia je rozna, pre kazdu harmonicku.
Ak skusis nieco poexperimentovat, mozno sa pridam...
Potom som sa zacital do internetu a zistil som, ze (ako vsetko na svete) je to ovela zlozitejsie.
Predtym som si naivne myslel, ze vibrato je v podstate len sinusova (alebo skoro-sinusova) modulacia frekvencie.
Potom som sa docital, ze modulacia hlasitosti je minimalne rovnako dolezita.
A nakoniec - kazda tato modulacia je rozna, pre kazdu harmonicku.
Ak skusis nieco poexperimentovat, mozno sa pridam...

V novych Kurzoch (PC4, K2700 a mozno aj Forte (neviem)) vibrato ohyba len Pitch a je to sinus.
Ja som com robil emulaciu pistaloveho organu, kde som zasa steloval tremolo, ktore ohyba amplitudu, ale dal som aj jemne ohybany pitch a ovela lepsie to znie.
Ja som com robil emulaciu pistaloveho organu, kde som zasa steloval tremolo, ktore ohyba amplitudu, ale dal som aj jemne ohybany pitch a ovela lepsie to znie.
Na vibrato a tremolo odjakziva pouzivam nizkofrekvencny oscilator (LFO), priradim ho na PITCH, AMP, alebo aj priamo na oscilator, cez ten druhy advanced settings si to mozes priradit na co len chces, aj na aftertouch (samozrejme aj s rozsahom od-do), LFO moze mat rozne priebehy, navyse na LFO sa daju priradit matematicke funkcie FUN, cim vznika pestra plejada vsetkeho mozneho.
Ano, toto zhruba viem. Nejake ine priebehy nez sinus sa mi moc neosvedcili. A je to ako vzdy na Kurzeile - milion moznosti, ale nieco pouzitelne treba velmi sofistikovane programovat.demsky píše: ↑03 srp 2022 09:20Na vibrato a tremolo odjakziva pouzivam nizkofrekvencny oscilator (LFO), priradim ho na PITCH, AMP, alebo aj priamo na oscilator, cez ten druhy advanced settings si to mozes priradit na co len chces, aj na aftertouch (samozrejme aj s rozsahom od-do), LFO moze mat rozne priebehy, navyse na LFO sa daju priradit matematicke funkcie FUN, cim vznika pestra plejada vsetkeho mozneho.
Skusali ste niekto pustat to napr cez bandpass filter s nejako modulovanou frekvenciou filtra ?
Na mnohych akustickych nastrojoch je dominantna druha harmonicka - tuto trosku menit ?
Tak urcite uz skoncila doba, kedy sa na Kurzweiloch experimentovalo s moznostami, na K serii bolo zopar expertov ako ti Cowzar alebo Pupeteer z Mastering VAST fora a mozno 5 dalsich, co mali velmi zaujimave programy. Je to velmi namahave robit v tom, oproti klasickym syntakom.
Ja ked som nieco programoval a nie a nie dosiahnut to, co chcem, tak som aspon naduplikoval layer, podladil oscilatory o oktavu aj dve, mierne rozladil po centoch a potom pomenil tie LFO priebehy alebo aj filter viac zavrel a dal viac rezonanciu a hned to uz bolo menej suchoparne.
Ja ked som nieco programoval a nie a nie dosiahnut to, co chcem, tak som aspon naduplikoval layer, podladil oscilatory o oktavu aj dve, mierne rozladil po centoch a potom pomenil tie LFO priebehy alebo aj filter viac zavrel a dal viac rezonanciu a hned to uz bolo menej suchoparne.
Nevíte někdo jak to bude s řadou PC4 ? Sháním PC4-7 a nikde není k dostání. Chtěl bych vyměnit svou PC4 za tu menší verzi a dostupnost nejasná....
Ono PC4-7 sú už dlhodobo nedostupné. Nik netuší dôvod.
Inak chlapci, z Mastering VAST sa dá stiahnuť nový univerzálny editor pre PC4/PC3/PC3LE/FORTE/K2700.
Tak šup-šup stiahnuť a zmazať SoundTowery
Inak chlapci, z Mastering VAST sa dá stiahnuť nový univerzálny editor pre PC4/PC3/PC3LE/FORTE/K2700.
Tak šup-šup stiahnuť a zmazať SoundTowery