Kurzweil PC4

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
nunu

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od nunu »

Panove, existuje nekde nejaky obchod kde by sly poridit nejake setupy pro krz? Uplne idealne pro konkretni songy. Tady jsem nahodou narazil na cover a dobre, fakt dobre. Mozna nic neni, ale lina huba. Nemam ambice ani cas stvorit svoje paradni zvuky.
Nevite zda se da na synthcloud sestavit nejaky vlastni vyhodnejsi monsterpack?

MDudas

Příspěvek od MDudas »

https://kurzweil.com/community/
a potom Google

Viac Ti asi nikto neporadi.

nunu

Příspěvek od nunu »

Diky, bohuzel je skoda ze se tomu nekdo nevenuje, sice je tam par veci na osmdesatky a samozrejme bombastic PF kterym asi neodolam, ale novejsi veci nic. Asi kazdy dokaze ty zvuky vyrobit levou zadni nebo to proste neresi. Ale jsem rad ze tu je dost lidi kteri jsou ochotni zodpovedet moje trivialni dotazy. Nebudu dekovat za kazdou odpoved, dekuju vsem predem a vazim si pomoci.

Je pravda ze jsem studiu PC4 moc nedal a studiu jak se tvori zvuky uz vubec a asi je rychlejsi se zeptat zde. V k2x00 bylo neco a zamerne pisu neco protoze si na to uz nepamatuju co ukazovalo jak dalece je vyuzivana polyfonie v masine. Najdu to nekde v PC4? Protoze bych se rad podival jak dalece se blizim k limitum.

Jak se vubec vyjadruje polyfonie, je to tak ze jeden program a jedna klavesa znamena jeden hlas, deset klaves v jednom programu je 10 hlasu nebo je do toho nejak zakomponovane stereo ze jedna klavesa jsou dva hlasy protoze prehrava dva ruzne vzorky pro pravy a levy kanal?

A jeste jednu otazku mam, pokud do stroje dohraju nejake programy co si koupim nebo sezenu, z nich si vytvorim setup, ten si ulozim ''nekam'' a provedu reset stroje. Ve chvili kdy z ''nekam'' nahraju zmineny setup bude korektne hrat kdyz uz pouzite programy nebudou k dispozici na mistech kde byly? Jde mi o to jak nejlepe archivovat nejake hotove setapy.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Uf. Mnoho otazok naraz...

K2600 malo polyfoniu tusim 48 hlasov.... PC4 ma 256. Malo ? :wink:
Podla manualu to najdes v Global Mode/Tools/Voices .

Jeden hlas polyfonie je jedna vrstva programu = sample + kolko zmestis oscilatorov do DSP blokov (bezne 1-2).
Stereo vrstva zerie dva hlasy. T.j. ak ma program napr 3 stereo vrstvy, potom zerie 6 hlasov na kazdu klavesu. FM vrstva zerie rovno 4 hlasy, ale zase ponuka ovela viac srandy.

Znie to dost hladne (hladovo), ale nejako velmi by som to neriesil - a) viacvrstvove programy skoro nikdy nepouzivaju vsetky vrstvy naraz, b) Kurzweil ma dynamicku alokaciu - t.j. ak je potreba uvolnit hlasy, doznievajuce zvuky sa nejako logicky vypinaju, aby to rusilo co najmenej. Na PC3 som s tymto nemal problem. To uz skor mi chybali FX units, pretoze niektore efekty v programoch boli poriadne hladne.

To ukladanie Setupov - samozrejme, ze Multi treba ulozit sa s jeho programami. A pri ladovani nahrat celu tuto "skupinu" - Multi aj jeho programy. Multi ma v sebe len linky, nema vlastnu kopiu programov. Ale predsa ked ides resetovat stroj, tak obvykle zalohujes vsetko... Takze s tym neni problem. 8)

nunu

Příspěvek od nunu »

Diky ti moc. Uz se mi povedlo nahrat novy OS bez zalohovani a jo, vystrizliveni prislo velmi rychle. Mne to zajimalo z toho duvodu ze mam takovy sladky podmaz kde mam sest vrstev a zajimalo mne jak moc to zatezuju. Pravda pravdouci je ze z k2500 ani z k2600 co jsem mel jsem takovy zvuk asi nikdy nedostal, ani kdyz jsem pouzival samply. Slo mi o to ze jestli v jednu chvili hraje 80 hlasu z tech sesti vrstev, tak tim ze pouzivam pedal to lehce prehltim a myslim si ze se tak obcas deje, zvlast kdyz neuvolnim vcas pedal.

Jde mi i o to abych si vytvoril nejaky system ktery bude prehledny a dlouhodobe udrzitelny. Abych umel lehce oddelit to co chci v kazdem pripade ponechat od toho co pujde pryc protoze mne to nyni nezajima. Abych pak nemel prazdne pozice a vseobecne nerizeny bordel vsude kam oko dohledne.

judik
Vybavení

Příspěvek od judik »

nunu píše:
27 dub 2023 20:52
Panove, existuje nekde nejaky obchod kde by sly poridit nejake setupy pro krz? Uplne idealne pro konkretni songy. Tady jsem nahodou narazil na cover a dobre, fakt dobre. Mozna nic neni, ale lina huba. Nemam ambice ani cas stvorit svoje paradni zvuky.
Nevite zda se da na synthcloud sestavit nejaky vlastni vyhodnejsi monsterpack?
https://ksetlist.com/ ... za mě nejlepší zdroj setupů

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

nunu píše:
30 dub 2023 12:00
Diky ti moc. Uz se mi povedlo nahrat novy OS bez zalohovani a jo, vystrizliveni prislo velmi rychle. Mne to zajimalo z toho duvodu ze mam takovy sladky podmaz kde mam sest vrstev a zajimalo mne jak moc to zatezuju. Pravda pravdouci je ze z k2500 ani z k2600 co jsem mel jsem takovy zvuk asi nikdy nedostal, ani kdyz jsem pouzival samply. Slo mi o to ze jestli v jednu chvili hraje 80 hlasu z tech sesti vrstev, tak tim ze pouzivam pedal to lehce prehltim a myslim si ze se tak obcas deje, zvlast kdyz neuvolnim vcas pedal.
Zvlastne, ja som toto riesil u PC3LE6, ktore malo 64 hlasu polyfoniu. U PC4-7 s 256 hlasmi to ani neriesim, ale prevencia je dobra vec.
Ono je fajn pozriez sa na jednotlive Programy a zmazat nepotrebne vrstvy. Napr. u pian som dal hned prec somariny typu Pedal down a Pedal up. Alebo skus skratit obalky. To iste je fajn upravit aj u efektov. Vyjadrim sa rovnako, napr. somariny typu chorus a flanger u pian su dost zbytocne a zeru fx units...
Ked chce clovek vela veci naraz, treba ich optimalizovat.
A ako pise @MDudas, aj v PC4 je v Global mode okno, ktore zobrazuje aktualny stav polyfonie.

nunu

Příspěvek od nunu »

Kluci diiik. Ja jsem se k tomu jeste nedostal, prijeli mladi, neni cas na hracky. A u starych kacek jsem to resit musel, proto jsem si na to vzpomenul, ale uz po tech co ja vim dvaceti letech jsem uplne vsechno zapomnel.

Edit: tak jsem to nevydrzel protoze zvedavost je strasna potvora, spusil masinu, prepl do multi, nastavil tu prisernost, global, nasel okno s hlasama a ejhle, v ten moment to ukazuje hlasy ale ne z multilayeru ale single protoze ani nehraje multilayer. Meli jste na mysli toto nebo to delam naprosto spatne?

A jeste bych chtel trosicku rozproudit diskusi ohledne zvuku. Muzete napsat nejake svoje preference co je pro vas nejlepsi, nejpouzivanejsi, super, bez ceho by jste se nedokazali obejit? Je toho fakt dost co se da poridit a hodne veci je fakt super. Zavital jsem k barbovi a je to festovne napikacu, ma to takove ze bych to poridil nejradsi vsecko. Coz je docela problem protoze to nejsem schopny cele pojmout a utopim se v tom, je to obrovske mnozstvi zvuku ve kterem nemam sanci se zorientovat. Rad bych znal vase doporuceni.

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Nunu, pokud hledas zvuky a setupy pro převzaté legendy, sáhl bych sem: https://www.synthonia.com/marketplace/k ... ack-detail

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

nunu píše:
01 kvě 2023 00:38
Edit: tak jsem to nevydrzel protoze zvedavost je strasna potvora, spusil masinu, prepl do multi, nastavil tu prisernost, global, nasel okno s hlasama a ejhle, v ten moment to ukazuje hlasy ale ne z multilayeru ale single protoze ani nehraje multilayer. Meli jste na mysli toto nebo to delam naprosto spatne?
Nechápem, čo myslíš ako multilayer. Ono ti to v tom Global mode ukazuje aktuálne hlasy.
nunu píše:
01 kvě 2023 00:38
A jeste bych chtel trosicku rozproudit diskusi ohledne zvuku. Muzete napsat nejake svoje preference co je pro vas nejlepsi, nejpouzivanejsi, super, bez ceho by jste se nedokazali obejit? Je toho fakt dost co se da poridit a hodne veci je fakt super. Zavital jsem k barbovi a je to festovne napikacu, ma to takove ze bych to poridil nejradsi vsecko. Coz je docela problem protoze to nejsem schopny cele pojmout a utopim se v tom, je to obrovske mnozstvi zvuku ve kterem nemam sanci se zorientovat. Rad bych znal vase doporuceni.
Na facebooku v grupe Kurzweil PC4 Series sú vyexportované synth, pad a pod. zvuky z K2700, je ich cez 300. Sú tiež od Barba a sú dosť zaujímavé. Môžeš si ich tam stiahnuť. Ak nie si na fcb, napíš mi a pošlem ti ;)

Inak okrem oficiálnych zvukov aj tuto nájdeš zaujímavé veci. Pozri zvuky pre PC3, PC3K: http://www.muzykuj.com/brzmienia/autors ... ienia.html

nunu

Příspěvek od nunu »

Multilayer je Multi - vrstvy. Jakmile zmacknu tlacitko Global na krz tak mne z Multi vyhodi a prestane hrat ty vrstvy. A tonu ukazuje malo. Bude to nekde jinde nez jsem to nasel. Zkusim se tim prohrabat zitra.

Tam je ale veci na tom fakebooku. Ovsem jak se s tim poperu to nevim. Jsem strasne zvedavy na German D piana.

Panove, potrebuju pomoct. Mam opet prazdnou masinu... Byl jsem zvedavy na ty piana, nahral jsem je, dlouho mi trvalo nez jsem je nasel, k tomu se dostanu asi pozdeji a ted to nechci do toho motat. Ale stala se mi takova vec a neumim to pochopit.

Mel jsem nejake vytvorene zvuky v rezimu multi asi okolo deseti zvuku co jsem se s nema potrapil, byly hned nekde jak konci to co je v klavesach standartne. Dal jsem nacist piana, vybral jsem vsechno, piana se u usb nacetly ale moje vytvorene zvuky v rezimu multi byly v prdeli. Pouzivaly vsechny standartni fabricke zvuky z rezimu program . Jo, nemel jsem je zalohovane. Proste po nacteni byly fuc. Pred nactenim tam na tisic procent byly. Zkusil jsem v poslednim zachcevu nadeje vypnout a zapnout krz, zvuky jsou pryc. Myslel jsem si o sobe ze jsem technicky zdatny, ale nechapu co se stalo a proc mne zmizly. Dekuju Vam vsem predem co mi pomuzete to pochopit.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Sme sa trochu stratili v pojmoch. :wink:
IMHO - Multi neznamena Multi-Layer. Myslim, ze tym vyrobca myslel skor Multi-Zone, alebo este skor Multi-Instrument.

Ten ukazovatel Voices je primarne urceny pre design jednotlivych nastrojov, takze zrejme ukazuje len rezim Program Mode.
Ale to ti v principe staci. Teda ... netusime, co to mas za kombinacie nastrojov a vrstiev, ale pokial zrovna nekombinujes hrafu so stvorrucnym pianom, tak by to fakt malo dostacovat.

To ostatne (stratene programy) netusim. Ladoval si nove piana a zmizli Ti Multi? :shock:

nunu

Příspěvek od nunu »

MDudas - Polyfonii asi mam dostatecne vyresenou, s pravdepodobnosti hranicici s jistotou je vic nez dostatecna pro moje leve pracky.

Nahral jsem KORE_64_CAT.PC4 a to co jsem mel v multi a nebylo z fabriky je vsechno pryc. Uplne vsechno, ale neni tam nic jineho, jen prazdno. Prisel jsem na to ihned jen proto ze jsem ty podelane piana nemohl najit k cemuz se dostanu pozdeji, ted jsem jeste cely nasrany ze jsem si to neulozil. Napadlo mne to ze bych to mohl zazalohovat, ale rikal jsem si nahravam program, tam se mi nic nemuze stat...

Uplne nejvic mne drti ze nevim a ani netusim co jsem podelal.

EDIT: po spusteni jsem ted udelal reset, po nabehnuti skocil do Multi, default multi nebo jak to tam je, udelal jsem nejake tri zony, save, ulozeno tusim na pozici 4097, ( predtim jsem to mel taky na tech cislech, alespon si to myslim ), vsechno hralo, pohoda. Skocim do global, file a natahnul jsem ty piana. Predtim jsem vam lhal, nebyly to kore 64 ale german-d, natahnul jsem je vsecky a co myslite ze se stalo??? Ano, spravne, natahly se piana a multi zustal tak kde byl, nezmizel...

Vyreseno... Nejspis jsem to udelal tak ze jak jsem ty piana nemohl najit, nahraval jsem je vickrat, tak jsem dal otevrit soubor, oznacil piana a dal PREPSAT... Neprecetl jsem si ze v tu chvili smaze veskere uzivatelske pozice. Moc si to nepamatuju, jen fakt matne, ale jsem presvedceny ze na k2600 kdyz jsem neco nahraval tak se mne zeptal na pozici a pokud byla obsazena tak se zeptal jestli se ma prepsat. Ale ne ze smaze uplne vsecko vsude kam oko dohledne... Moje chyba a byl jsem za ni patricne potrestan. To mam za to ze se tomu nevenuju vic, Ale neni to vse co mne trapi. Tim zmizenim uz se nebudu zabyvat, moje chyba a jsem rad ze jsem se dopatral co jsem pokakal...

Prosim pekne kdyby mne nekdo mohl vysvetlit ten system jak to funguje s pridavanim zvuku. Kdyz jsem nahral ty piana german d tak jsem je nemohl ani za nic najit, nahraly se az do pozice 7701 a dal. Zajimalo by mne proc zrovna tam. Ocekaval jsem ze pozici kam se ty programy nahraji si muzu sam libovolne zvolit. Je to kvuli tomu ze se nedokazu zatim zorientovat a pochopit jak to tvurci mysleli a zcela se v tom ztracim.

Jednoduse receno potrebuju misto na ''pokusy'' kde nahraju co kde sezenu, vyberu co se mi libi a co se mi libi nahraju nebo presunu na pozice ktere budou trvale. Treba takhle:

4100 piana
4200 smycce
4300 pady
4400 organy
atd. Z techto zvuku budu tvorit Multi zony na konkretni veci.

5000 samply wav, akai atd.

Tyto zvuky budou prakticky trvalou soucasti meho kacka.

6000 - veskery ''bordel'' co kde ziskam abych si ho ocuchal a pak smazal.

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

@nunu, pozriem to a napíšem ti, ale asi až v pondelok.

nunu

Příspěvek od nunu »

Nevadi, v pohode... Mohli by jste nekdo vyzkouset jestli Vam to hraje? Mne to nejde v krz ani otevrit. Je to v awave prevedeny akai na soubor pro pc3. Ja to prejmenoval na pc4 aby se mne zobrazoval na usb disku a otevrit to proste nedokazu... Melo by to jit stahnout komukoliv kdo ma odkaz. Bojuju s tim protoze nejakych par zvuku by se mne z tech akaiu hodilo.

https://drive.google.com/file/d/1wnLCe0 ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1xK8Et8 ... sp=sharing

Odpovědět