Kurzweil PC4
Re: Kurzweil PC4
Prečo si to premenoval na PC4? Veď PC4 otvorí súbory PC3.
Bojuju jeste s tim ze mi nektere soubory nezobrazi. Prokazatelne na flash disku jsou a na displeji se nezobrazi. Kdyz jsem to prejmenoval na pc4 tak se uz zobrazoval. Ale spis to bude tim ze se mu neco nelibi, bud dve tecky nebo nevim, zatim jsem na to neprisel. Ale ani nejak moc nepatral. Zatim jsem nijak nepokrocil s tou zasadni veci jak budovat nejakou strukturu v syntaku z dlouhodobeho hlediska. To mne hodne trapi, protoze bez toho je to za moment neskutecny chaos.
Jen faktická poznamka, dnes jsem měl v poště, že je nová verze AWAWe, nevíte týkají se nová vylepšení Kurze?
Pouzivas to na akaie? Pokud ano, muzes sem napsat jak to konvertujes? Mne to nejde nacist. Zkousel jsem to ulozit jako .krz, taktez bez uspechu. Sice se snazi, ale nenacte zadny sampl.
https://drive.google.com/file/d/1vMO2Og ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1vMO2Og ... sp=sharing
Krz formát bez problémů, ale kluci ho nenačetli ani s PC3, ani myslím s PC4. Snad u K27 by to mohla načíst, ale to se tak úplně neví
Kvuli tomu si to nikdo kupovat asi nebude. To by mne fakt straslive mrzelo kdyby do PC4 nesel dostat akai...
Já mám i pro K2661 CD mechaniku, z mé strany to komplet načtu, ale ještě se to nepodařilo to dostat dál do novějších PC. Jenže jsem psal , je nová verze AWAWe, ale musím zjistit co je tam nového
Takže nová verze ukládá do :
FOR R+W Kurzweil Forte files. auto coll inst wave midi
P3K R+W Kurzweil PC3K files. auto coll inst wave midi
a přibylo tam i:
K25 R Kurzweil K2500 file. auto CD
K26 R Kurzweil K2600 file. auto CD
Takže nová verze ukládá do :
FOR R+W Kurzweil Forte files. auto coll inst wave midi
P3K R+W Kurzweil PC3K files. auto coll inst wave midi
a přibylo tam i:
K25 R Kurzweil K2500 file. auto CD
K26 R Kurzweil K2600 file. auto CD
Naposledy upravil(a) Vla-sta dne 04 kvě 2023 08:21, celkem upraveno 1 x.
PC4 prečíta PC3, P3K, KRZ aj FOR.
Nevieš z toho Akai exportovať wav?
Nevieš z toho Akai exportovať wav?
Jo, to neni problem, exportovat do wav je sranda. Ale priradit to na kazdou klavesu ve ctyrech zonach je proste moc prace. A nevim jestli si to uchova smycky v tom wavu.
Edit: Tak smycky to pri exportu do wav zachova.
Vlasta: Muzes zkusit exportovat nejaky zvuk z akaie do krz, pc3, k25, k26 a for a hodit to nekam na web? Ze bych to zkusil natahnout do PC4 jestli to sezere...
Edit: Tak smycky to pri exportu do wav zachova.
Vlasta: Muzes zkusit exportovat nejaky zvuk z akaie do krz, pc3, k25, k26 a for a hodit to nekam na web? Ze bych to zkusil natahnout do PC4 jestli to sezere...
Ja na prevod wav do krz pouzivam KurzFiler. Je to jednoduchy free software.
Zkusit to mohu, ale mám zatím jen tu starší verzi. Tu novější musím prozkoumat, jestli za to těch 30EUR dám, za upgrade.... zatím to ale vypadá že to umí načíst K26 formát a zapsat do formátu Forte, nebo PC3. Což je ideální, protože při čtení AKAI S-1000 to lépe uměla natáhnout K2661, než AWAVE. U AWAVE starší verze to dříve načítalo jen samply a zvuk sis stejně musel dodělat, kdežto K2661 to načetla komplet. Je pravdou že to občas zlobilo....navíc tam oproti staší verzi přibylo haldy AKAI formátů, navíc uvádějí že už převádějí i DX7 formáty....
A nebo jeste jinak, muzes sem hodit zvuk co mas natahnuty z cdrom do K2661? Zkusil bycj jestli to je vubec PC4 schopna zpracovat z techto starych stroju. Ja kdyz si vzpomenu na tu dobu pred tema dvaceti rokama tak se mi vybavuje ze vzdy jsem si s tim musel trosku pohrat, at uz upravit nabeh, dojezd, namrskat tam zony, vybrat neco z kdfx. Ale tim ze neumim od piky udelat to co bych chtel jsem mel fakt dost peknych a fajnovych zvuku kdy jsem pouzil zaklad z akaiu a vrstvil a vrstvil... Co jsem ted zabruslil na ten fakebook co jste mne tu dali tak tam je takova hromada dalsich zvuku a mnohe jsou fakt ze paradni ze asi v tuto chvili uplne nemam potrebu neco vylozene kupovat. Ale na tech akaich jsou mnohdy naprosto presne zvuky protoze to proste pouzili a sedne ten zvuk jak prdel na hrnec.
Podarilo se vam nekomu rozjet kurzfiler ve win11? Mne ne. Javu mam.
Podarilo se vam nekomu rozjet kurzfiler ve win11? Mne ne. Javu mam.
Kurzfiler na desítkách jede, ale moc ho neumím ovládat . Něco pošlu
Ty si pirat! Taketo veci sa dali robit pred 20 rokmi na WIn XP

Tie subory urcite maju odlisnu strukturu. Ked ich premenujes, koledujes si o crash systemu.
PC3 tusim este pouziva MS-DOS nomenklaturu = 8 pismen meno + 3 pismena pripona (ziadne specialne znaky)
Resetem jeste nikdo nic nezkazil -)))) Kluci, hodte sem nekdo nejaky souboz co mate z akaiu na starsich masinach at to muzu prubnout jestli to ten symtak pobere...