Kurzweil PC4

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 307
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo » 12 říj 2019 11:42

FM je ako jedna vrstva. Spotrebuje 4 hlasy z polyfonie. Mozes mat aj 32 vrstiev. 32x4=128, teda v PC4 polyfonia 2 hlasy... Ale 32 FM vrstiev asi nikto neda...
Ano, mozes FM vrstvu kaskadovat s VAST, FM vrstvy medzi sebou a ako Modulator vies mat sinusoidu ako v klasickom FM alebo keymapu (sample) alebo inu vrstvu.

Vla-sta
Příspěvky: 335
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta » 12 říj 2019 11:44

Dík, tyhle věci bych z toho vypíchl, to ani Yamaha nedá

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 307
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo » 12 říj 2019 11:47

Ved o tom tu piseme, ze ked clovek vie robit vo VAST a FM, k tomu midi cc sekvencer, skombinujes to s nejakymi externymi sekvencermi alebo midi kontrolermi, tak mas taky analog/fm hybridny synth, ze sa Montage aj Fantom mozu schovat 😇

Vla-sta
Příspěvky: 335
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta » 12 říj 2019 11:54

:mrgreen: Nechci být hnusnej, ale kolik lidí z nás může říct, že ovládá VAST. Já to tedy o sobě říci nemůžu, uzpůsobit něco, to jo, ale že bych řekl vezmu tenhle algoritmus a to bude maso, to tedy neeeee :mrgreen:

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 307
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo » 12 říj 2019 13:29

Vediet VAST je ako ovladat cudzi jazyk. Kazdy ho vieme v nejakom rozsahu a na nieco ine sa orientujeme. Ja robim hlavne pady a ambient, concord spravil nadupane piano (concorde, skryta reklama) atd...

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 359
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od jusuf » 12 říj 2019 21:12

"...for every operator... can be sine, sawtooth, and triangle..."

Vla-sta
Příspěvky: 335
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta » 13 říj 2019 07:04

Jedna věc, všiměte si jak ti hráči nikdy neví jak je otočený kruhový potenciometr nad tahovým. On je totiž kovově modrej s černou čárkou a není to moc vidět. To bude první věc co si lidi na tomto nástroji budou měnit.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 578
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord » 13 říj 2019 19:59

Co tam vravi 4.18s o tom source input?
Takze kazdy operator moze mat 3 priebehy.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3152
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas » 13 říj 2019 21:26

Ano je to tak.

FM operator si moze brat "svoju" vlnu - okrem klasickeho sinusu aj pila a trojuholnik.
A ked sa to niekomu zda malo, tak si mozu cucnut signal alternativny - a to bud zo sample danej vrstvy alebo signal z inej vrstvy (VAST).

A to je maso. :shock: FM synteza, do ktore moze vstupovat lubovolny signal !!!!! 8) 8) 8) :palec+:
Vrazda vysokymi harmonickymi.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 307
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo » 13 říj 2019 21:38

Tak, tak ❤

edit: Keymap alebo Layer moze byt ako Input Source pre operator, teda "len" ako modulator, nie ako carrier. Predpokladam, ze logicky ako najvrchnejsi modulator v jednom zo stlpcov.

edit2: a to sme este nerozoberali, co dokaze FMovsky DSP blok (sine, saw, triangle) vo VASTovych algoritmoch...
Naposledy upravil(a) Benqo dne 13 říj 2019 22:07, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3152
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od MDudas » 13 říj 2019 22:01

A tu musim pripomenut, ze som velice zvedavy, ako sa vyvojarom od Kurzweil podarilo vyriesit problem aliasingu vysssich frekvencii.
Na PC3 mi aliasing dost vadi. Krasny zvuk, ale nie krystalovo cisty, ako sme dnes zvyknuti na PRO urovni.
Podla mna jedna z veci, kvoli ktorej software znacne predbehol hardware - cistota generovaneho zvuku.
Vacsinou sa to riesi zasadnym zvysenim vzorkovacej frekvencie pre vypocty, aby filtre menej nicili signal.
FM synteza ide frekvencne hoooodne vyssie, nez ako su priemerne sample v PC3. V podstate ide az na hranicu vypoctovej frekvencie.
Takze ten aliasing musi byt poriadne osetreny.

Moja spekulativna otazka - zeby v PC4 skocili na internu vypoctovu frekvenciu 96kHz ? Alebo snad este vyssie ?
Tie demo-videa mi pridu zvukovo velmi ciste. :palec+:

Vla-sta
Příspěvky: 335
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Vla-sta » 13 říj 2019 22:40

Ta horní pracovní frekvence byla už u K26 někde 196kHz , to musí být daleko víc

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 578
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord » 14 říj 2019 10:28

Benqo píše:
13 říj 2019 21:38

edit2: a to sme este nerozoberali, co dokaze FMovsky DSP blok (sine, saw, triangle) vo VASTovych algoritmoch...
mas na mysli vystup z FM enginu do algoritmovych retazcov?
...A tu musim pripomenut, ze som velice zvedavy, ako sa vyvojarom od Kurzweil podarilo vyriesit problem aliasingu vysssich frekvencii.
Algoritmove retazce su predposledna brana ( pred FX) k vystupu. Tak prave tam maju poslednu moznost stlmit aliasing.
Lebo ten bordel z FM enginu musi byt masaker. :mrgreen:

A ak mame vyslednu vlnu modulovanu samplom tak mame volne ruky k tvorbe perfektnym zvukom. Tu ale treba pripomenut ze
sampel bude vhodne vygenerovat v nejakom softe pre jeho cistotu. A nasledne spravit perfektny loop.

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 578
Registrován: 13 bře 2016 16:45
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od concord » 14 říj 2019 10:46

MDudas píše:
13 říj 2019 22:01

Moja spekulativna otazka - zeby v PC4 skocili na internu vypoctovu frekvenciu 96kHz ? Alebo snad este vyssie ?
To nemusi byt otazka len samplerate ale aj rychlostou CPU.

Uživatelský avatar
Benqo
Příspěvky: 307
Registrován: 09 bře 2016 09:59
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo » 14 říj 2019 12:04

concord píše:
14 říj 2019 10:28
mas na mysli vystup z FM enginu do algoritmovych retazcov?
Nie, priamo vo VAST algoritmovych retazcoch su este FM bloky (operatory - FM sine, FM saw, FM triangle a FM sine+, FM saw+, FM triangle+, kazdy zaberie velkost 2 dsp boxy). Neviem zatial, ako sa daju vyuzit, ale ak by sme vedeli v ramci VASTu v jednom Layeri zretazit dva FM bloky za sebou, mali by sme FM priamo vo VASTe.
Tuto je popis od Kurzweilu:
Also you will get FM boxes in regular VAST DSP, creating FM modulations to your regular VAST programs.
Cisto teoreticky ak by sa to spravne nakaskadovalo, tak by sme mohli dosiahnut realitime ovladanie AMPENV pre kazdy operator!!!!! :shock: :mrgreen:
Uz ta zapalna snurka tlie...

Odpovědět