Kurzweil PC4

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Benqo
Vybavení

Re: Kurzweil PC4

Příspěvek od Benqo »

Hento vyslo niekedy na jesen. Ma to tu istu klaviaturu ako PC4 a SP6. Nuz, Korejci asi potrebuju rozsirit portfolio. A ked potrebuju, nech ho rozsiruju, len nech potom tie peniaze vrazia do workstationov 😁
Ked si to tak vezmeme, ani Studiologic SL Grand/Studio nemaju az tak vela fyzickych prvkov. Ja som tie tri joysticky doteraz nepouzil.

Btw. chlapci inak viete o tom, ze Kurzweil vyvinul vlastnu kladivkovu mechaniku? A vraj je celkom fajn hratelna. Ma ju par digitalnych klavirov.
Su dva typy AWTIII s drevenymi bokmi a AFTIII plastova. Obe maju tri snimace. Podla mna to je nahrada za Fatar TP40WOOD a TP40GH. Pytal som sa v Kurzweili, ale zatial su skupi na info. Snad co najrychlejsie upustia od Medeli a prejdu na vlastny produkt 👍

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

No a kde ma ta predrazena vec aftertouch? :D

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

Ozaj kedy sa objavi u nas v obchodoch PC4-7?

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Dúfam, že čím skôr. Snáď február. Ale zatiaľ žiadna oficiálna info.

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

MDudas píše:
04 led 2021 19:08
No vidis, a ja zase nechapem naco v dnesnej dobe vypustia tak nezaujimavy kus hardware
Tak já masterkeybord používám, protože mi od Kurzweilu nadělili z prdele Medeli klávesnici a když mě bolí ruce, tak Fatar je příjemější. Očekával jsem ale kvalitnější level, tedy. To co jsem psal je myslím důvod proč s tím přišli. Kdo chce 88 klapek, tak si lidi volí Forte, protože ta mašina je prostě daleko lepší než PC4. navíc u PC4 udělali "předražený" Aftertouch tak, že na černých klávesách s tím lidi zápasej, takže lze předpokládat že verze 76 klapek bude úspěšnější, pokud nebude klávesnice taková co mám já na K2661. No a tím se dostáváme zase k tomu masterkeybordu, na klavír aftertouch nepotřebuješ, ale je tam výhodnější kladívková mechanika. Takže když to připojíš jako druhou klávesnici tak to funguje a je to pro spoustu lidí hratelnější a 76 klapkovou verzi zase odvezeš autem, na 88 klapek potřebuješ dodávku.... no ale čekal jsem spíše tu PC-4-7 než toto :mrgreen:

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Cena PC4-7 bude asi jen o 200USD nižší než normální PC4, ono marže obchodníků to ani jinak nedovoluje. :mrgreen: https://www.sweetwater.com/store/detail ... orkstation

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

To ano, ale pokial vedia v Muzikeri dvakrat za rok znizit cenu PC4 z 1900E na 1400E, tipujem, ze PC4-7 daju z 1700E na 1200E. Len treba trafit akciu 😁

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

Tak tak, obcas sa objavi vyhodna ponuka alebo B-stock. Ale najprv si na tom treba poriadne zahrat. Som zvedavy na tu klavesnicu.

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

:mrgreen: No já hlavně mám obavy, že když Medeli umí udělat kladívkovou mechaniku za 300 USD, tak že tam použili něco za 100 :mrgreen:
Naposledy upravil(a) Vla-sta dne 05 led 2021 13:29, celkem upraveno 1 x.

gari
Vybavení

Příspěvek od gari »

Ano toho sa tiez obavam.

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

Ja som takto trafil akciu na German D z 350 na 130. Bol tam posledny kus. Ale treba pozerat ozaj casto lebo sa to preda uz v ten den.

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Benqo píše:
04 led 2021 19:38
Btw. chlapci inak viete o tom, ze Kurzweil vyvinul vlastnu kladivkovu mechaniku? A vraj je celkom fajn hratelna. Ma ju par digitalnych klavirov. Su dva typy AWTIII s drevenymi bokmi a AFTIII plastova.

Můžu se optat u kterého modelu je mají? Oni to většinou neuvádí a nenašel jsem to :D

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Napr.:
CUP-310 ma AFTIII
CUP-320 ma AWTIII
RP130
Dokonca na korejskych strankach pisu, ze MPS110 ma AFTIII a MPS120 ma AWTIII. Hoci na Kurzweilovskej stranke maju uvedene LK-M400GH a LK-M400W. Mozno si tam korejci davaju vlastne mechaniky.

https://www.youtube.com/watch?fbclid=Iw ... e=youtu.be

Benqo
Vybavení

Příspěvek od Benqo »

Takto vyzera AWTIII - v prilohe.
Přílohy
AWTIII_2.jpg
AWTIII_1.jpg

Vla-sta
Vybavení

Příspěvek od Vla-sta »

Dík za vyčerpávající info. Ono kamarád mi tvrdil, že většina ZUŠ v Brně upřednostní při doporučení el. klavíru dřevěnou mechaniku před zvukem. Prostě pro správnou výuku techniky hry je daleko lepší volba ta dobře udělaná dřevěná mechanika a zvuk neřešej..... Takže za mě veliké plus

Odpovědět