Novation Remote SL

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Novation Remote SL

Příspěvek od tankista » 02 srp 2006 09:00

Hodlam si poridit nejaky ultraprenosny kontroler s klaviaturou, mate nekdo zkusenosti s Remote SL? Da se to nekde v Praze vyzkouset? Hlavne by me zajimalo, jak v praxi funguje ta funkce automap v Abletonu a v Logicu, cetl jsem, ze v Abletonu ma zatim snad naky problemy...

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 08 srp 2006 16:35

k-audio, Gong, pouze do pátku, pak je dovolená

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 08 kvě 2007 16:40

a co si myslíte o novation remote sl? já už po tom dlouho pokukuju, moc se mi líbí ty displeje a vůbec to vypadá moc pěkně...

uvažoval bych o Novation Remote Zero SL nebo SL 37 nebo 61...

ale jinak, máte s tím někdo zkušenosti, je to dobré? také bych si to možná jel někam vyzkoušet, jestli to ještě někde je, protože tohle téma je rok staré...

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 08 kvě 2007 20:09

podle mě je to k ničemu ...

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 08 kvě 2007 20:48

Poklop: a důvod? když to srovnáš s nějakým podobným midi controlerem, tak co je tady jako špatně že je to k ničemu?

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 08 kvě 2007 21:14

nejlepší bude, když si to vyzkoušíš, ale uvažuj:

za 1.) v profesionální praxi je většinou lepší nemít všechno All in One, tzn. mít kontroler a keyboard jako jeden kus je dobrý, ale co když ti jedna z těch věcí nebude vyhovovat? Vyhodíš pak valstně obě.
za 2.) keyboard u SL má dost citlivou dynamiku, takže do toho stačí lehce ťuknout a jsi na maximu. Nezahraješ pak tichý pasáže, aby ti neulít hlasitej tón. Dá se to trochu korigovat velocity křivkama, ale jen částečně. Když to srovnám třeba s keyb. u AN1x tak je to nebe dudy. Pořád ale teda SL je 10x lepší než třeba CME UF5 :-)
za 3.) zdá se mi to příliš přetechnizovaný a samozřejmě velmi náchylný na problémy. Měl jsem to na zkoušku asi tejden. Při listování mezi VST nástrojema, který chceš přednastaveně editovat se vždycky načítaj jejich parametry a u FM7, která jich má tisíce, se to asi na 5s zasekne, takže to je problém, ale našel jsem jich víc.

Zkrátka a dobře, je to super věc pokud si chceš hrát, ale pokud chceš hrát, tak ji nedoporučuju, ale možná na to budeš muset přijít sám ....

Nehledě na to, že pitchbend a modulační kolečko dohromady je prasárna sama o sobě a tim spíš, když se modulační kolečko vrací díky pružině do nulový polohy. To jsem v životě jinde neviděl !!!!

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 08 kvě 2007 21:24

Poklop: njn...ale zase to Zero, ktere je bez keyboardu by mozna stalo za hrich...me se proste libi ty displeje (je to jako korg microkontrol) - ze si fadery i knoby krasne pojmenuju abych vedel k cemu jsou - kdyz to pak je cele namapovane, je to dost problem si to zapamatovat kdyz tam nemas popisky...na listovani presetama pouzivam mys a smiril jsem se stejne s tim, ze at skladam track nebo hraju na zivo z pripraveneho tracku, tak presety nikdy za "jizdy" neprepinam...takze zase ty problemy co jsi popsal nejsou az tak zavazny...spis by pak bylo pro me dulezitejsi si osahat (mas pravdu, nejlepsi vyzkouset) ty knoby a fadery - jejich kvalitu/nekvalitu a velikost a bytelnost, o to docela jde zejo - z obrazku mi prijdou dost male...a mimochodem, jsou tam nejake ty "neomezene" co s nima lze kroutit porad dokola? mi uplne vypadlo jak se tomu rika, ale nejak se tomu rika ;)

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 08 kvě 2007 21:41

Poklop píše: Nehledě na to, že pitchbend a modulační kolečko dohromady je prasárna sama o sobě a tim spíš, když se modulační kolečko vrací díky pružině do nulový polohy. To jsem v životě jinde neviděl !!!!
Tak to jsi ještě neměl tu čest s firmou Roland :)

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 08 kvě 2007 22:11

jojo, myslim, ze hodne tech poťáku je kontinuelních.

Roland má taky pružinu? To je strašný, faktem je, že jsem od Rolandu nic nikdy neměl :-)

Uživatelský avatar
emptysound
Příspěvky: 181
Registrován: 13 dub 2007 10:07

Příspěvek od emptysound » 08 kvě 2007 22:24

Poklop píše: Nehledě na to, že pitchbend a modulační kolečko dohromady je prasárna sama o sobě a tim spíš, když se modulační kolečko vrací díky pružině do nulový polohy. To jsem v životě jinde neviděl !!!!
a nedá se to vypnout ?

X-Station měl dole takové mechanické hejblátko a tím šla vypnout pružina.

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 08 kvě 2007 22:32

to empty: Nevšim sem si, ale třeba to jde, no já si brousil na to zuby, že bych jí natvrdo zrušil, kdybych to koupil, ale našel jsem víc problémů a ty už mě odradily.
Ale jak řikám, raději si to vyzkoušejte, mě to stálo 2 dny času ...

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 09 kvě 2007 14:35

Ahoj. Mám Novation Zero SL. Líbí se mi jak konečně vyřešili funkci automap. Opravdu naprogramovat si vlastní rozmístnění ovládacích prvků je jednoduchý. SW je stabilní, nemám s ním žádné problémy. Co mi na Novationu hodně štve, že šavle nereagují na změnu pozice okamžitě. Musíš vždy překročit určitou fixní horní hranici. V setupu jsou dva módy, jak mají reagovat šavle, ale stejně to nejde. Zero SL je moderní kontroler. A má dobrou podporu. Záleží co od něj očekáváš...

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 09 kvě 2007 16:36

Ondrash: díky za názor...no jestli na něj někdy seženu peníze, tak si ho po tom co jsem se tu dočetl stejně půjdu nejdřív někam vyzkoušet...to s těma pozdě reagujícíma šavlema se mi moc nelíbí...btw, těch osm nebo kolik tlačítek pod těmi knoby, to jsou jen tlačítka nebo tlakově citlivé pady?

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 09 kvě 2007 20:23

citlivý pady .. :-)

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 10 kvě 2007 14:17

máš tam 8 nekonečných enkodérů s aretací, pak 8 knobů (270°) a ty čtvercový to jsou pady... No. Jsou až moc citlivé, prostě gus napnuté gumy s malým zdvihem... lehko na nich úder přešvihneš...

Odpovědět