"Nové" analogové syntezátory

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
mONOGRAm

Re: "Nové" analogové syntezátory

Příspěvek od mONOGRAm »

biscuit: ody je doma, klapkovy. ale zrejme prvy monofon, ktory je superzabavny, farebny. ozaj prvy syntak, kde mi nevadi ze sa na nom neda zahrat van halen 8O). cibulu nema doma, ale klapky nevadia!

lavender

Příspěvek od lavender »

biscuit - tu bledu ediciu mam aj ja uz aj rok. je to super synth, odporucam zvuk hnat nie zo 6,3jack ale z xlr konektora.
subjektivne mi pride ten zvuk plnsi akoby. ked si pocuvnes moje prace z tohto roka, je asi vsade :D

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jde mi vylozene o bezklapkovou verzi, zda nema nejakou anomalii oproti klapkovy ;-)

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

Hmm tak rozdíl mezi profi výrobkem s velmi pravděpodobnou expresivitou původního zvuku originálu a imitací zvukově i provedením zprzněnou Korgem je prakticky dvojnásobek, ale stále je to sotva polovina nového Minimoogu D.. Aktivní klávesáci po tom originál ARPu asi sáhnou jak pro stage tak pro studio účely, já zatím nevím, pokud mi neuteče aktuálně bazarový Roland SH1000 tak si myslím, že ten by mohl společně s Moogem Prodigy udělat i více muziky za stejnou cenu jako nový Odyssey originál, no když uteče a neseženu ani SH-02, jdu do něj :wink:

Aktuální cena ARP Odyssey full size a made in USA, nemaje absolutně nic společného se spotřební Korg imitací, bratru za 42.000 CZK:
https://www.thomann.de/cz/arp_odyssey_fs_rev.3.htm

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

co tě vede k názoru, že ta FS verze bude mít uvnitř něco jiného než ta mini? Navíc teda i ta mini verze nehraje vůbec blbě.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

dendy

Příspěvek od dendy »

@a.tom.x: ze na neho vobec reagujes, to nema zmysel, zase sem vyblije 10 siahodlhych traktatov o hovne... to treba len ignorovat, super by bolo keby mu to admini obcas premazali ale na to tu nikto bohuzial nema gule, co uz

lavender

Příspěvek od lavender »

porovnavacka na ytube urcite bude a ja som na nu zvedavy ;) pretoZe by som im to musel o hlavu ojebat ak by ten novy model hral inak ako moj doma ;)

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

dendy píše:@a.tom.x: ze na neho vobec reagujes, to nema zmysel, zase sem vyblije 10 siahodlhych traktatov o hovne... to treba len ignorovat, super by bolo keby mu to admini obcas premazali ale na to tu nikto bohuzial nema gule, co uz
Tak mi dopřej trochu zábavy ne ;)

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

Ale vzdyt jen se bavte :D
Doufám ale na druhou stranu, že sem aspoň jeden z pobavených bude mit odvahu napsat svoje dojmy z noveho ARP FS po jeho odzkouseni v setupu live a studio a idealne ten, kdo doted pouzival i tu Korgovskou imitaci tohoto holy grailu. Stejne se divim, jestli to mel ARP zapotrebi, takhle si zprznit svoji znacku imitaci sveho holy grailu z lacine spotrebni stock china SMD soucastkove zakladny ... Himbajs kde je ten smajlik jak mu tecou slzy L+R...?

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Tak znovu, co tě vede k názoru, že uvnitř FS bude něco jiného než v mini? To si jako myslíš, že kvůli tomu dělali celý vývoj znova, aby prodali pár stovek kusů? Jinak trvám na tom, že Ody mini hraje dost slušně a totéž s vysokou pravděpodobností bude i FS ... kupovat si je oba kvůli zkoušení nebudu, nemám zapotřebí z objektivních důvodů ani jeden (Modří vědí proč ;) ).

lavender

Příspěvek od lavender »

@farky - jestlipak si ho skusal zapojit cez canon vystup? ci iba 6,3mm jack? (arp korg oddy)

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

Pokud někdo nepozná svým sluchem rozdíl v expresivitě a výrazu zvuku (tj. jeho témbru, agresivitě, tučnosti, sytosti - skladbě vyšších harmonických složek apod) obecně mezi vintage modelem z klasických součástek a jeho 1:1 imitací z china stock SMD imitace těch samých součástek a obvodů, tak já skutečně nemám žádné jiné argumenty... Apropo nechci nikoho přesvědčit, jen konstatuji. V praxi ten rozdíl aspoň pro mne znamená zvukovou inspiraci kontra takový více sterilní a chladný a méně inspirativní zvuk. Ten rozdíl dvojnásobku za to stojí pro každého, kdo si rád zahraje a nechá se při tom unášet a inspirovat zvukem toho, co právě hraje, ideálně se zavřenýma očima a vnímat jen zvuk. Kdo tohle neumí, s tím nepolemizuju, technicky nemám co dodat, subjektivně ale i mně je poněkud zle, když sám vím, že, tedy údajně, snad všechny ty nové imitace původních vzorů jsou po technické stránce zapojení a hodnot součástek 1:1. Apropo jsem si nikdy nevšimnul, že by T.Banks nebo R.Wakeman tahali svoje ARP Odyssey do mixu z XLR? Pokud to má být zapojení 1:1, tak logicky musí i imitace Korg Toys série znít stejně nejen témbrem, ale i volume z toho samýho audio outu, nebo snad ne?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Richard : uz sme poculi tvoje ukazky .. A zacinam chapat , preco su tak mimo .. Zrejme si ich nahraval so zatvorenymi ocami .. Pre buduci pripad ich radsej nechaj otvorene !

dendy

Příspěvek od dendy »

Pytkin píše:Zrejme si ich nahraval so zatvorenymi ocami
a zapchatymi usami !

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

back 2 topic. Co říkáte tomuhle dítěti?

Odpovědět