ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 24 zář 2009 21:47

Hynek píše:Díky, šla by případně i tato karta: http://www.alza.cz/1gb-sdram-133mhz-cl3-d50090.htm , http://www.mironet.cz/1024mb-sdram-pc13 ... n+dp83615/ ? Chtěl bych koupit něco v česku.
Stále ještě přemýšlím o tom samplování do počítače. Vím, že by to šlo i do Fantomu, ale ta délka načítání projektu, který by obsahoval ty samply mě stále vadí. Chtěl bych zkusit nějaký ten program na samplování do počítače. Zatím jsem dostal tip na Sample Robot 3 a Extreme Sample Converter. Pracoval jste s těmito programi někdo?
Ještě jednou díku moc
Já myslim, že by měly jít obě. Ale ten rozdíl cen je dost propastnej ne ? Já to tu z ebaye měl za 14 dní v pohodě.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 24 zář 2009 23:32

ja zvolil tuhle, nechtel jsem riskovat ebay apod a kupovat neco co neni ve FG provereny a cenove je to celkem snesitelny, byla doma za 3 dny
http://www.thomann.de/gb/mutec_dimm_sdram_1gb.htm

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 29 zář 2009 00:44

tyjo tady je to vazne klub "u mrtvoly" :twisted: to se ani starej roland nechlubi co planujou nebo jestli vubec neco delaj? uz je to pres rok a furt nic, to je fakt peklo nechat takhle dlouho rozvrtanou masinu a srat takhle na to, fakt me to dost mrzi, to je takova skoda tohleto... takhle to nechavat vyhnit, at je schvati mor a cholera...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 29 zář 2009 00:59

pockajme si na NAMM 2010 :D
pridaju moznost vlastneho SKINu pre OS 8)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 29 zář 2009 16:42

v celku fajn vecicka pre namiesto mysky

ivovavra
Příspěvky: 11
Registrován: 21 dub 2009 11:53

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od ivovavra » 30 zář 2009 11:35

Neural_I píše:tyjo tady je to vazne klub "u mrtvoly" :twisted: to se ani starej roland nechlubi co planujou nebo jestli vubec neco delaj? uz je to pres rok a furt nic, to je fakt peklo nechat takhle dlouho rozvrtanou masinu a srat takhle na to, fakt me to dost mrzi, to je takova skoda tohleto... takhle to nechavat vyhnit, at je schvati mor a cholera...
Netrap se s tím krámem a kup si Yamahu MOTIF XS, to je dělo!!! Fantoma jsem měl, vím o čem mluvím.

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 02 říj 2009 17:40

Tak schvalne.. napiste jaky mate oblibeny (default - posledni fw) nastroje? Ja si ted desne oblibil 34 Piano (tusim ze ConcertNYGrand 03 ale ted z hlavy nevim) a hrozne si ujizdim na LegatoFlute (cislo nevim ale neco jako 6ta shora).

No a aby toho nebylo malo, tak jeste jeden dotaz - modelova situace. Prijdu, zapnu, drzim EXIT a hned zacnu blbout. Nahraja 3 tracky a chci jit spat. Co sejvnout a kam, abych neprisel o nastaveni mixeru a efektu pro jednotlivy kanaly? V Songu to je ale tusim ze tam nejsou efekty ne? Projekt zase do pameti ulozit imho nejde ... Save a SaveAs me oba pointnout na defaultni - nebo je to jenom vlastnost interni pameti? Delam neco blbe?

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 02 říj 2009 19:23

Jabba: ja nevim jestli ti rozumim, ale kdyz zapnu masinu a drzim exit, tak pak kdyz v masine neco udelam a dam project-save as, tak mi to normalne jde ulozit pod jakymkoliv jmenem treba na flashku, popis nejak podrobnejc v jakou chvili co delas ze ti to nejde ulozit.

k tomu ukladani, je to demence a musis poukladat v zasade vsechno (kdo zacinal na predpotopnich syntakach toho to asi neprekvapi, jen je potreba to hlidat aby clovek o nic neprisel) vzdycky je dobry pred ulozenim projektu a vypnutim nastroje prohlidnout presety studiomodu, patche, samply, songy atd jestli tam neni neco co neni ulozeny, jinak nepomuze ani ulozeni projektu a bohuzel neni (co vim) jedna nadrazena funkce ktery by ukladala vsechno, tohle si myslim ze by nebyl takovej problem naprogramovat, ze by tam bylo neco jako "save all" co by proste zmrazilo posledni stav nastroje a ulozilo vsechny rozvrtany veci, takze jelikoz to tam neni (nebo o tom nevim) tak kdyz na necem delam, proste to vzdycky radsi projdu nez nastroj vypnum zezacatku sem s tim neskutecne valcil, ted uz jedu jen v jednom projektu a i kdyz si chci jen tak neco zkouset tak si radsi pockam nez se mi to nalouduje ale mam pak klid ze pak nic nikde nehledam a nesypu si popel na hlavu ze sem neco neulozil.
Jediny co je dobry je tlacitko "write", to kdyby tam fyzicky nebylo a kvuli kazdy hovadine se muselo prolejzat X stranek menu asi bych nastroj rozstipal a vyhodil :twisted:
s tim "save all" me napada jedna nevyhoda a to ta, ze kdyz si naladuju pamet kravinama ze kterych pouziju jen neco malo, napriklad kdyz delam presety nastroju a vybiram ze stopadesati nalitejch samplu, tak kdybych dal save all a ulozilo se mi deset samplu ktery sem pouzil a dalsich stoctyricet ktery sem nepouzil, asi bych pak taky nadaval, lepsi je se naucit ukladat proste prubezne vsechno co delas, ja teda jedu vsechny projekty z flashky, kam muzu ulozit hromadu veci a nemusim tolik hlidat volnou pamet, doporucuju

jedno upozorneni - kdyz ulozis song kde mas nejaky samply, tak se ti samply automaticky sejvnou, kdyz ale pouzijes samply do presetu nastroju a patch pak ulozis, tak se ti pouzity samply NESEJVNOU! bacha na to, uz sem na to parkrat dojel, samply si vzdycky pred vypnutim nastroje kontroluju, nastesti je u nich znacka kdyz nejsou sejvly. ja treba jeste delam to, ze kdyz chci treba nasamplovat kytaru, delam to tak, ze nahraju frazi do audia v songu a kdyz mam nahrano co potrebuju, treba i nekolik vrstev nebo pokusu tak to pak hned sejvnu a teprve potom striham a upravuju a mazu a delam presety atd,

jeste jeden figl, jehoz pouzitelnost je ale sporna, nicmene funguje, neni totiz nutny loudovat studiomod, kdyz udelas to, ze si nastaveni studiomodu "nahrajes" do songu, v zasade jde nahrat cokoliv, ale jen kdyz presne vis co chces, stejnym zpusobem se da "automatizovat" prehazovani nebo prenastavovani patchu behem skladby, coz pouzivam, protoze jedu v songu ne studio mod ale live mod a tam obcas i potrebuju nejakej ten programchange nebo upravit efektovku atd behem skladby

jo a k otazce oblibenych presetu... jelikoz nepouzivam ani jeden interni zvuk, protoze se mi ani jeden nelibi, protoze jsou hrube nedotazeny, tak nemam co rict :P

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 02 říj 2009 23:15

Neural_I píše:Jabba: ja nevim jestli ti rozumim, ale kdyz zapnu masinu a drzim exit, tak pak kdyz v masine neco udelam a dam project-save as, tak mi to normalne jde ulozit pod jakymkoliv jmenem treba na flashku
Dneska to zkusim. Mam totiz pocit ze uplne na zacatku jsem dal save-as a dalo mi to vybrat v interni pameti jen projekt co uz tam byl (ten default) a aniz by se me to zeptalo na nazev, tak to presejvilo ten puvodni. Na flashku mi to nedelalo. No dneska se zhluboka nadechnu (a zazalohuju) a zkusim to znova ;)

A k tomu sejveni - mel jsem totiz pocit, ze kdyz jsem ulozil jen song, nesejvlo se mi ulozeni studia - a nevim kam to mam ulozit. Prece po me roland nechce, abych kvuli kazdymu pitomimu songu sejvil celej projekt ne? Ja myslel, ze song bude obsahovat vsechno ....

Jak rikam, jeste to zkusim.

, popis nejak podrobnejc v jakou chvili co delas ze ti to nejde ulozit.
Neural_I píše:...nepouzivam ani jeden interni zvuk, protoze se mi ani jeden nelibi, protoze jsou hrube nedotazeny, tak nemam co rict :P
Wow ;) No ja se musim priznat, ze jsem byl hodne prekvapenej. Cekal jsem od fantoma ze budu mit zakladni paletu a budu s ni malovat, a ne ze si budu muset kazdou barvu michat sam (na coz mam ne vzdycky cas). Treba smycce ... super jsou tusim tak 3-4 presety, zbytek je - takovej hodne podivnej. Skoro mam pocit ze jsem si mel mozna koupit neco jinyho. Nemam cas u toho celej den sedet a delat si vsechno sam. Potrebuju to pustit, a mit k dispozici sequencer, tooly na praci a hromady pouzitelnejch zvuku. Mam cim dal tim vic pocit, ze Fantom jakoby neexceluje v zadnym smeru.... piana ma super ale na prdel jsem se z nich neposadil, keyboardy jsou bozi, to jo, ale to je vyjimka, dechy, smycce, pady, ani ty podelany leady nemaj nejak koule... clovek projizdi tou tunou presetu a je to takovy ... divny.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 02 říj 2009 23:26

Jabba: no ja byl zezacatku strasne zklamanej, takly sem si myslel ze to zapnu a bude ze me mistr sveta amoleta :twisted: jenze postupem casu sem se tak nak naladil na stary dobry casy kdy sem si v akai delal vsechny zvuky sam a vis co, byly originalni a byly jenom a jenom mojeeeeee :mrgreen: tak sem sednul k fantomasovi s novym pristupem k veci a co se nestalo, masinka najednou zacala hrat a delat presne to co chci, udelam si na ni smycce behem par sekund, basovku mam za chvilku, staci par dobrejch samplu a je to uplne o necem jinym, ted sem nalil jeden prastarej sampl smyccu tusim ze to mam s Vitouše (sample CD k akai) a nahalil sem to a jen tak z prdele sem to porovnal s nejlepsim presetem na FG a ... muhehe, hadej 8) je to proste uplne o necem jinym a neni to vubec zadna velka prace, ovladani FG uz mam v krvi, udelal sem si svy bici, svoji basu, svoji kytaru, svy samply, proste vsechno a mam klid, mam masinu co hraje a ma koule jak sviňa, ale uznavam ze pro nekoho kdo chce jenom masinu zapnout a hrat to asi neni uplne to pravy, to teda vazne neni, na to sou asi jiny masiny lepsi no

jo a malej edit mejch predeslejch pouceni, totiz kdyz do FG naleju samply a dam ulozit projekt, tak se ulozej vsechny samply i ty co nejsou sejvnuty, samozrejmne je potreba ulozit zvlast studio nastaveni a song a presety, ale nevidim v tom az tak velkou pritez, kdyz si zalozis projekt a v nem mas rekneme 10 skladeb a na kazdou jeden studiomod a k tomu 50 vlastnich presetu a 100 samplu, da se to vsechno ukocirovat, aspon za me muzu rict ze me to nejak nestve, sem na tenhle styl prace zvyklej a vyhovuje mi to

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 03 říj 2009 00:41

Neural_I píše:staci par dobrejch samplu a je to uplne o necem jinym, ted sem nalil jeden prastarej sampl smyccu tusim ze to mam s Vitouše (sample CD k akai) a nahalil sem to a jen tak z prdele sem to porovnal s nejlepsim presetem na FG a ... muhehe, hadej 8) je to proste uplne o necem jinym a neni to vubec zadna velka prace, ovladani FG uz mam v krvi, udelal sem si svy bici, svoji basu, svoji kytaru, svy samply, proste vsechno a mam klid, mam masinu co hraje a ma koule jak sviňa, ale uznavam ze pro nekoho kdo chce jenom masinu zapnout a hrat to asi neni uplne to pravy, to teda vazne neni, na to sou asi jiny masiny lepsi no
Hmmm.. musim uznat, ze jsem asi trochu prestrelil. Na tohle vsechno o cem mluvis mam pocitac. Ja ted nemam cas sedet u nastroje do noci a delat si vsechno sam. Proto jsem ho koupil - abych ho mel vedle postele, a kdyz mam zrovna chvilku klidu, chci hrat. Chci hrat sam se sebou... Najit si basu, klasickou, akustickou, vymyslet linku co mi sedne, nahrat ji, najit smetackovy bici, udelat si malej loop a pak do toho pred usnutim 3/4 hodiny hrat tu na piano, tu na vibrafon .... Asi jsem fakt ulit. Chtel jsem co nejlepsi sound a moznosti, protoze jsem na ne konecne mel penize, ale zapomnel jsem, ze to neni jen o tom.

Tak a ted bez prdele a zcela vazne - fantom je super hracka, kdybych ho mel pred 15 rokama (nebo za 15 let). Kdyz ho prodam a prave jsem popsal co potrebuju (plus bych moc chtel piano roll, abych mohl rychle upravit co jsem posral, ale jak tak koukam tak ani velkej display a pritomno piano rollu neni zaruka toho ze bude pouzitelnej ;) ... co bych mel koupit misto Fantoma? Nepotrebuju milion samba doprovodu jako ma kdejaka samohrajka - naopak - chci si udelat svoji vlastni. Jen chci aby to hralo jako spanelka nebo kontrabas a chci, abych mohl rychle editovat co jsem nahral.... Nejakej model od nejakyho vyrobce, co jsem o nem predtim ani neuvazoval? Nejaky takovy ty divny veci s reprakama (brrr)?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 03 říj 2009 07:10

Jabba : v tom pripade jedine MOTIF XS6 a jeden sa na midi.cz vala akurat mam pocit... a novy OS umoznuje na XS nahravat priamo na usb wavko.. takze si vies rychlo zaznamenaj aj napad.. aj ked toto ide tiez na FG...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 03 říj 2009 19:10

Jabba: hele ja nevim v cem je problem, proste si k tomu sedni na jeden vecer, prolez zvuky, vyber ty nejlepsi co se ti nejvic libej, vykopiruj si je do uzivatelsky banky at je mas hezky u sebe a po ruce, trosku si je uprav jestli nejsou tak dokonaly jak bys chtel a pak uz nemusis nic resit, jestli je to o tom ze chces fungujici basu a smycce a nejaky metlickovy jazzovy bici napriklad apod nevim... tak si to proste nastav a pak uz ti to nikdo nevezme, nema cenu ocekavat ze koupis nastroj za pade a ze bude dokonalej, k tomu ma fantomas daleko, ale pokud se ti nechce nic nastavovat, tak se vykvajzni obecne na syntaky a prilep si na midi klaviaturu noutbuk s reasonem :mrgreen: ve finale te to vyjde i levnejc.
moje nazory ale neber moc vazne, ja jsem stara skola a me nejen ze nevadi hrabat se v nastroji a delat si vlastni zvuky od urovne samplu, ale me to navic i desne bavi, takze az na tuhle cast veci, mame ale stejny cile, zapnout nastroj, nalistovat dobry smycce a hrat, tak se toho neboj a zkus si tu svoji vysnenou basu proste nastavit sam, zas takovej porod to neni, vemes basu z presetu, vykopnes standardni EQ kterej liny japoncky vsivaci nacpali ke kazdymu presentu aby se s tim nemuseli moc srat, misto toho tam mrskni speaker simulator at to ma koule, pak to prozen mfx1 treba kompresorem a neboj se laborovat a experimentovat, efektaky jsou velmi silna stranka FG a vetsina presetu je hodne odflakla anedotazena a staci relativne malo a da se to vytunit a nemusis jit zrovna cestou jako ja ze mas fantomase jen jako drahej sampler s drahou efektovkou a sekvencrem na urovni cubase na atari pred dvaceti lety 8)

za sebe jeste dodam ze s pouzitim hw finalizeru mam z FG zabijackou masinu ke ktery uz nic vic nepotrebuju a lezou mi z toho skladby na takovy urovni (zvukove) ze sem to takhle nedokazal ani na cubasi plny VSTcek a to cely za zlomek casu, ale ze zacatku sem taky strasne nadaval, ocekaval sem od toho to samy co ty, tak jednoduchy to na svete ale nebejva.
howgh

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 03 říj 2009 20:51

Neural_I píše:nema cenu ocekavat ze koupis nastroj za pade a ze bude dokonalej, k tomu ma fantomas daleko, ale pokud se ti nechce nic nastavovat, tak se vykvajzni obecne na syntaky a prilep si na midi klaviaturu noutbuk s reasonem :mrgreen: ve finale te to vyjde i levnejc.
Vsak jo. Ja se taky verejne uz priznal, ze problem je v tom, ze mi prijde Fantomase u me doma skoda na to, ze ho potrebuju jen na hrani a ne na "praci".

Diky tomu, ze ma naprosto hovadsky ovladani (jasne, da se na nej zvyknout, ale proc?) a Piano Roll uplne k nicemu mi pocitac stejne sequencerem nenahradi, a mit doma "skoro samohrajku" za ty penize je proste hazeni perel svinim. Ani tak nejde o ty penize - nechapejte me spatne - spis si pripadam blbe ze ho mam ;) Jak to tak vidim, tak by mi vlastne stacil na to co potrebuju nejakej SX00 od yamahy. Puvodne jsem chtel JunoG a do toho narvat orchestralni kartu, ale na JunuG me neuveritelne toci ta zmrsena klaviatura.

No, protoze je u me doma tim padem Fantomas uplne zbytecnej, nez dam inzerat - nemate nekdo kamarada, kdo by ho chtel? Jsem druhej majitel, ma rozsirenou ramku, oba jsme byli nekuraci, oba jsme ho meli doma. Pokud puvodni majitel neklamal telem, je starej 6 mesicu ;)
Neural_I píše:moje nazory ale neber moc vazne, ja jsem stara skola a me nejen ze nevadi hrabat se v nastroji a delat si vlastni zvuky od urovne samplu, ale me to navic i desne bavi
No ja jsem zacinal na ZX Spectru a psal jsem ji hradla v assembleru, takze jsem byl taky zvyklej si "delat zvuky sam" ... Jen na to ted nemam cas a co potrebuju udelam na pocitaci. Spletl jsem se - potrebuju neco, na cem budu pred usnutim hrat. Myslel jsem si, ze cim vic penez do toho dam, tim lepsi zvuk to bude mit, ale mozna to neni o tom. V dnesni dobe je to asi spis hlavne o moznostech, a ty ja proste "pred usnutim" vubec nevyuziju ;)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 03 říj 2009 21:55

Neural_I : skusal si pracovat so samplami cez Fantom-G Editor?

Odpovědět