ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 03 kvě 2008 00:11

btw nechcem byt hnusny, ale krk na to, ze vnutro fantomu G je PC card... neexistuje ze hentaky frontend niekto spravi na nejakej inej platforme, ako je PC. vsetky alternativy su bud pridrahe alebo malo vykonne. tipujem to na nejaky transmeta procak alebo tak, aby to nekurilo... vsak ono to raz praskne :)
ako akai samplery postavene na nejakom malajskom klone 286 kedysi :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 kvě 2008 00:14

kexik : dolezite je ze je to rychle a vykonne :) kludne nech to robia aj v Pakistane palestinsky zbehovia z pasma gazy 8)

marfil
Příspěvky: 74
Registrován: 08 lis 2007 21:33

Příspěvek od marfil » 12 kvě 2008 06:54

ARX-03 — 24-voice, 4-part, 3-oscillator analog modeling synth board with supersaw and full mod matrix

ARX-04 — Vocoder/Voice FX board to take advantage of the super-cool, super hidden "EXP 1/2" output destination on the Input Settings page.

ARX-05 — B3 tonewheel modeling board with full slider implementation

ARX-06 — Strings/Brass/Woodwinds board with advanced articulation switching via pads (pad 1 for legato, pad 2 for marcato, pad 3 for stacatto, pad 4 for half-step trills, pad 5 for whole-step trills, pad 6 for tremolo, pad 7 for drops and effects)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 12 kvě 2008 08:07

marfil : kde prosim ta si narazil na tuto news? no, vyzera to viac nez zaujimavo... som zvedavy ako bude zniet ARX-06

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 12 kvě 2008 13:37

EXCOM: Ty elektrické piana se mi fakt líbí... :wink:

marfil
Příspěvky: 74
Registrován: 08 lis 2007 21:33

Příspěvek od marfil » 12 kvě 2008 19:02

na rolandclan.ifno

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 13 kvě 2008 18:46

mala ukazka s editora pre Fantom-G ( bez zvuku )
http://www.youtube.com/watch?v=HTsNTwEz31M

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 13 kvě 2008 18:59


Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

ARX-01 DRUMS

Příspěvek od EXCOM » 17 kvě 2008 13:44

vyborna prezentacka ARX-01.. clovek si spravi z toho svkely obraz...

http://www.rolandus.com/flash/player/?p ... deo_hd.flv

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 17 kvě 2008 22:07

videa jsou super a G-éčko bude asi nářez především co se týká "uživatelské přívětivosti"
zvukově (jsem ze zahraničních fór přečetl), že se jedná v podstatě o výběr toho nejlepšího z SRX boardů.

Ale nechápu, jednu věc ?! Proč jde ARX lze použít v režimu Multi (Song) jen na dvou partech?
To mi přijde docela degradující, protože ARX je a rozhodně bude ten největší tahák u nových Rolandů.

Parts:
16 parts (Internal) + 16 parts (External) + 2 parts (ARX)+ 24 parts (AudioTrack)
Naposledy upravil(a) Martin dne 18 kvě 2008 10:51, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 17 kvě 2008 22:15

Martin : ono je to trosku inak.. to co si tu napisal je Studio Mod z Fantom-G... asi porobim fotky z Fantoma a dam sem, bude to hned jasnejsie...

potom je to ARX a nie ASR :)

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 18 kvě 2008 10:55

OK. Multi - Song - Studio režim ...

Mě jen zajímá, kolik El.Pian z ASR2 mohu max. použít zároveň.
Všude píšou, že v Multi (což je obecný pojem) mohu využít jen 2 party pro ARX. A to se mi zdá prostě málo. Ale tajně doufám, že to tak není a ARX mohu využít pro každý part :-)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 18 kvě 2008 13:05

martin : 16 Parts Internal je 128 polyfonia Fantom-G, 16 Parts External je Polyfonia taka aky mas dalsi gear vo svojom studiu, je len ovladana Fantomom-G ( teraz neviem presne aky ma limit sequencer na noty )... ARX 2 party znamena to ze ak si das do jedneho partu ARX-2 Piano ktore bude mat polyfoniu povedzme 128( trieskam neviem kolko ma ARX-2 polyfoniu ), tak ti vznikne 128+128 polyfonia.. a ak pridas opat dalsiu ARX-2, tiez piano do druheho ARX slotu, tak teoreticky by ti mala vzniknut polyfonia 128+128+128

nezabudaj ze ten ARX board je v podstate dalsi syntak v Gcku... takto to aspon chapem ja ze by to malo fungovat.. cize tymi ARX boardami moze G seria dost posilniet a uz to nebude len taky "obycajny" workstation :)

a ako citam o ARX-3 tu hore.. tak tam sa pise 24 polyfonia a 4 party, cize ty si hodis na jeden Expansion slot co je jeden Part ARX-3 ktora ma v sebe dalsie 4 party, cize sa vnoris z PART EXPANSION BOARD do dalsich 4 priamo v ARX boarde...

myslim ze to maju dobre vymyslene a nepisem tu blud.. lebo ked na to pozeram tak mi to takto dojde najlogickejsie

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 18 kvě 2008 14:01

To co píšeš zní logicky a jestli to tak bude fungovat a Roland to takto má vymyšlené, tak to bude mazec :-)

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 18 kvě 2008 14:53

kexik píše:btw nechcem byt hnusny, ale krk na to, ze vnutro fantomu G je PC card... neexistuje ze hentaky frontend niekto spravi na nejakej inej platforme, ako je PC.
A to jako proč? Tohle zvládne libovolný chytřejší SoC a je to 10x jednodužší na konstrukci o ceně a spotřebě nemluvě.

Odpovědět