ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 20 kvě 2008 23:04

Přesně.
To mi přijde na XS zcela geniální záleřitost
Ve VST mixeru Cubase se ti objeví 14 nezávislých výstupů z XS !
A můžeš klidně vypnout celou efektovou jednotku na XS a použít hall například z VSS3 a kopresory z UAD, ekváky z SSL, atd...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 20 kvě 2008 23:16

Martin píše:Přesně.
To mi přijde na XS zcela geniální záleřitost
Ve VST mixeru Cubase se ti objeví 14 nezávislých výstupů z XS !
A můžeš klidně vypnout celou efektovou jednotku na XS a použít hall například z VSS3 a kopresory z UAD, ekváky z SSL, atd...
presne tak, aj ked ten HW efektak v XS bude mat v mnohych ohladoch nadpriemernu kvalitu :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 20 kvě 2008 23:17

samozrejme je to vec pristupu pri tvorbe... v tomto ma samozrejme navrch XS, ale G ma zjavne inak polozenu filozofiu.. integracia je nativne vo vnutri...

add PARTy v Gecku :
toto sa pise v manualy

Part group Explanation Number of parts
  • Internal
    (internal sound generator)
    Live mode: 8
    Studio mode: 16

    EXP 1 Expansion board 1 Up to 16
    * Depends on the expansion board

    EXP 2 Expansion board 2 Up to 16
    * Depends on the expansion board

    External External MIDI output 16
cize je to takto :
Internal ma 16 partov
EXP1 ma max do 16 partov podla typu boardu
EXP2 ma max do 16 partov podla typu boardu
External ma 16 partov

dalej:
An expansion board includes a sound
generator engine, and will expand both the number of available
sounds and the polyphony.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 20 kvě 2008 23:29

EXCOM píše:samozrejme je to vec pristupu pri tvorbe... v tomto ma samozrejme navrch XS, ale G ma zjavne inak polozenu filozofiu.. integracia je nativne vo vnutri...

add PARTy v Gecku :
toto sa pise v manualy

Part group Explanation Number of parts
  • Internal Internal
    (internal sound generator)
    Live mode: 8
    Studio mode: 16

    EXP 1 Expansion board 1 Up to 16
    * Depends on the expansion board

    EXP 2 Expansion board 2 Up to 16
    * Depends on the expansion board

    External External MIDI output 16[/list:u]

to je jasne, Roland ide svojou cestou "supernastroja" a verim, ze s novym FG si najde kopec uzivatelov. osobne mi je tato cesta velmi sympaticka, ale myslim, ze buduci Fantom uz bude mat podobnu vychytavku ako mLan, pretoze nie je mozne vytvorit nastroj, ktory by bol silny vo vsetkom.
napriklad spominane orchestralne zvuky ( http://media.rolandus.com/mp3/fantom-g_ ... _proud.mp3 ), mnozstvo sucasne pouzitelnych FX (F-G = 22) a pod. si vyslovene vyzaduje PC

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 20 kvě 2008 23:36

Poshook píše:napriklad spominane orchestralne zvuky ( http://media.rolandus.com/mp3/fantom-g_ ... _proud.mp3 ), mnozstvo sucasne pouzitelnych FX (F-G = 22) a pod. si vyslovene vyzaduje PC
toto by som az tak moc nezatracoval( aj ked to bude tazky boj ).. Gecko ma velmi dobre spravenu vyrobu zvuku, cize mozes pouzivat sample ake je treba,.. nakoniec, ak je pravda o ARX-06 co by mal byt modeler na orchester, tak to posunie mozno este dalej... aj ked co sa tyka orch zvukov, vzdy je to u takychto masin otazne a prevazne vyhrava PC zvukova library.. kedze kapacitne si moze dovolit GB dat zaznamenat...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 20 kvě 2008 23:51

EXCOM píše:
Poshook píše:napriklad spominane orchestralne zvuky ( http://media.rolandus.com/mp3/fantom-g_ ... _proud.mp3 ), mnozstvo sucasne pouzitelnych FX (F-G = 22) a pod. si vyslovene vyzaduje PC
toto by som az tak moc nezatracoval( aj ked to bude tazky boj ).. Gecko ma velmi dobre spravenu vyrobu zvuku, cize mozes pouzivat sample ake je treba,.. nakoniec, ak je pravda o ARX-06 co by mal byt modeler na orchester, tak to posunie mozno este dalej... aj ked co sa tyka orch zvukov, vzdy je to u takychto masin otazne a prevazne vyhrava PC zvukova library.. kedze kapacitne si moze dovolit GB dat zaznamenat...
predpokladajme, ze dalsi Fantom XY bude o 3-4 roky a skus si predstavit, co bude o 3-4 roky v oblasti PC technologii.... tie rozdiely narastaju tak rychlo, ze ta integracia je navyhnutna. osobne ocakavam v nedalekej buducnosti vytvorenie klavesov/workstation/PC postavenych na x86 platforme s multijadrovym CPU a X-GB RAM. cele to bude optimalizovane na audio, kompatibilne s VST atd. proste zoberie sa to dobre z PC a to dobre z HW workstationov a sklbi sa to dokopy najoptimalnejsim moznym sposobom

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 21 kvě 2008 14:51

poshook píše:osobne ocakavam v nedalekej buducnosti vytvorenie klavesov/workstation/PC postavenych na x86 platforme s multijadrovym CPU a X-GB RAM.
no a toto uz nie je nahodou OASYS ?

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 21 kvě 2008 15:11

EXCOM píše:
poshook píše:osobne ocakavam v nedalekej buducnosti vytvorenie klavesov/workstation/PC postavenych na x86 platforme s multijadrovym CPU a X-GB RAM.
no a toto uz nie je nahodou OASYS ?
OASYS ja stara P4 2.4GHz bez kompatibility s VST

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 21 kvě 2008 15:19

to jo, ale je to to co si popisal.. cize to uz existuje.. vecou je ze sa tam da lepsi procak a to VST a je Korg OASYS 2 :)

a mam pocit ze taketo nieco uz existuje, nejaky manici to skladaju ako komplet studio, teraz si nespomeniem ako sa to vola

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 21 kvě 2008 16:38

EXCOM píše:to jo, ale je to to co si popisal.. cize to uz existuje.. vecou je ze sa tam da lepsi procak a to VST a je Korg OASYS 2 :)

a mam pocit ze taketo nieco uz existuje, nejaky manici to skladaju ako komplet studio, teraz si nespomeniem ako sa to vola
tiez som uz niekde nieco tusim videl

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 21 kvě 2008 17:00

myslis to co pouziva Juraj Tatar, Muse Receptor?
http://www.museresearch.com/receptor.php
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 kvě 2008 17:02

Vo Frankfurte boli dake firmy co robia gerety , kde si natiahnes VSTi a ono to funguje standalone .. Hubert mi ukazoval dake prospekty z toho .. tak isto gitarovy pedal , kde natiahnes amplitube a frcis .. to by pre buducnost mohlo byt zaujimave ..

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 21 kvě 2008 17:11

demsky píše:myslis to co pouziva Juraj Tatar, Muse Receptor?
http://www.museresearch.com/receptor.php
Muse receptor je ale len skrina na VST, ale nie kompletna integrovana workstation

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 21 kvě 2008 17:16

Pytkin píše:Vo Frankfurte boli dake firmy co robia gerety , kde si natiahnes VSTi a ono to funguje standalone .. Hubert mi ukazoval dake prospekty z toho .. tak isto gitarovy pedal , kde natiahnes amplitube a frcis .. to by pre buducnost mohlo byt zaujimave ..
mne by sa napriklad pacil ten Fantom G s otvorenou architekturou a moznostou upgrade sw aj hw, pretoze je ovela viac userfriendly pre muzikanta ako PC. ked robia playstation ako riesenia pre hracov hier, tak by sa to mohlo robit na podobny sposob aj pre audiophilov. predpokladam, ze ak by bol pouzity OS a hw naozaj dobre optimalizovany na audio, mohlo by to podstatne lepsie slapat ako PC. vidim to ale tak, ze to skor bude opacne, hw workstationy ziskaju casom svoju cisto sw podobu a skoncia v PC

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 21 kvě 2008 17:20

Poshook : mozno pre Fantom-G spravia update kde pozenu cez USB 16 channels... tak ako to ma XS cez FW...

Odpovědět