ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Příspěvek od synt » 10 čer 2008 12:51

Určitě bude do budoucna přístroj, který bude mít víc než 2 sloty pro ARX boardy (alespoň doufám). Na druhou stranu je ale pravda, že bude záležet také na tom - kolik a v jaké kvalitě ty boardy ve skutečnosti budou. Osobně bych byl rád aby Roland pokračoval ve vylepšených boardech SRX (ale s kvalitnějšími vzorky bez výrazné komprese) a vedle toho produkoval boardy se simulacemi různých syntéz (AN, LA, FM atd). Proč to tedy nezastřešit obojí pod nové ARX boardy? Několikrát jsem už slyšel názor, že na některé zvuky je lepší normální kvalitní sampl a na jiné je vhodnější simulace syntézy.

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Příspěvek od synt » 12 čer 2008 07:46

hubert píše:Synt: SRX boardov bolo 12...x 64 MB samplov.......mno to by bolo sice fajn....ale ukaz mi jednu firmu ktora to spravila.......ziadna a ziadna to ani nespravi....to je nezmysel....
A přece to jedna firma udělala - KORG u svého TRITON EXTREME - nacpali do něj všechny boardy používané pro TRITON STUDIO.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 12 čer 2008 10:55

Mam Triton Extreme a niesu tam vsetky sample zo vsetkych kariet.....tiez je to len vyber

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Příspěvek od synt » 12 čer 2008 11:17

hubert píše:Mam Triton Extreme a niesu tam vsetky sample zo vsetkych kariet.....tiez je to len vyber
Tak to jsem pěknej vůl, já myslel, že jo ... Mimochodem - měl si možnost zvukově porovnat Korg Extreme s Fantomem X (příp. G)?

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 04 črc 2008 12:55

ARX01 x SRX01

Celý koncept ARX01 je velmi podobný BFD2.0
Zvukově je ARX board téměř stejně dobrý jako BFD (55GB !!! vzorků), činely a hihaty jsou však ještě o kapku lepší u BFD2.0.

Když porovnám bicí ve Fantomu G a bicí na ARX-01 boardu, zní to skoro jako výrobek od jiné firmy. ARX mají velmi odlišný charakter oproti bicím v FG (kde jsou vlastně převzaté sady z "SRX-01 Dynamic Drum".
Oproti FG jsou bicí na ARX opravdu tvrdé, razantní, mnohem více autentické, při live hře bez SRV jsem měl pocit, že jsou "úplně nalepené na membráně repráku".
Zklamáním pro mě trochu byly vzorky činelů a hihat.
Ale bohatá efektová jednotka a rozsáhlé možnosti editace u ARX01 i tuto slabinku částečně řeší.
Efektová jednotka na ARX nabízí 24x compresor, 24x EQ, 1x Send pro SRV3030 HALL, 1x MFX. A naprosto dokonalé routování.

Seděl jsem u FG dva dny a je to fakt zajímavě vymyšlený nástroj.
Velký displej je kvalitní, člověk má kontrolu nad tím co dělá.
Nevíte, zda jde někde nastavit jas LCD?

Celkově je zvukově FG velmi dobrý a komplexní nástroj. Kombinace s jinými nástroji (Korg, Yamaha, Kurzweil) bude však prospěšná.
Největší zvukovou slabinu vidím u čistých akustických nástrojů.
Kytary, klavíry, smyčce, dechy,... jsou o třídu lepší u soft samplerů (Kontak3, Muse, Ivory,atd). Zatím se potvrzuje, že mnoha GB knihohovna soft sampleru nabízí o poznání větší autentičnost zvuku.
Přesto si myslím, že vzhledem k 256MB vzorkům u FG, je kvalita presetů výborná. Při přímém srovnání s PC3X ... dopíšu:-)

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 04 črc 2008 15:14

Ahoj Martine, tak na to srovnání s PC3X jsem zvědavej. :)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 15 črc 2008 15:21

Zdar, chapu to spravne ze G-cko ma sice 24 audio stop ale omezeny RAMkou ? ze neumi ukladat na nejaky USB medium treba HDR nebo flashku ? cela koncepce nastroje je zda se supr a ARX-01 me jako bubenika docela slusne posadila na prdel, ale 544 MB RAM pro audiorekording je myslim trosku malo.

Prakticka otazka co se live tyce, kdyz si v tom predmicham zaklady a budu dohravat na lajfku zive, kdyz vemu v uvahu extrem, ze bych zaflakal jednou skladbou celou RAMku, jak dlouho trva nacteni dalsi skladby ? jak znamo, jak je mezera mezi skladbama desi jak 6 fterin lidi jdou na bar v domneni ze je prestavka :twisted:

jeste otazka, proc to sakra nema vic vystupu ? to me teda stve neskutecne, takhle muzu dat zvukari akorat bici zvlast jinak vsechno jede z jedny bedny, sakra to je trapny jak Eva a Vasek :roll:

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 24 črc 2008 17:27

no to tady bylo zivo pred 14ti dny a ted kdyz zas po roce neco potrebuju tak vsichni hrajou mrtvyho brouka ... ostatne to me na ezone nijak neprekvapuje 8)

no nic, takze zitra si jedu pro fantoma G6 + ARX-01 takze uz vlastne nic nepotrebuju :mrgreen: tak zijte blaze panove a damy a vesele si diskutujte dal, zas minimalne na rok beze me a az zas budu neco potrebovat .. urcite se zase ozvu, zatim sem se tady dozvedel vzdycky naprosty kulovy ... :twisted: :twisted: :twisted:

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 24 črc 2008 18:04

Neural_I : ja som akurat vcera vecer kupil do svojho G ARX-01, ale moc som tu nechcel nad tym onanovat ake je to paradne, ale kurva je to paradne co mam na to povedat.. :) este sa s tym chvilku pohram a mozme o tom hodit rec.. pravda je taka ze tak dobry zvuk bicych som uz teda dlho nepocul a hlavne ten menezment je perfektny..

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 25 črc 2008 13:50

EXCOM: tak pak pokecame az se do toho trochu dostanu, zalozime auditko konkretni kecani o fantomasovi 8) a probereme naky figle. ja ten nastroj mel v ruce hodinu a naprosto me pohltil ze sem si ho hned objednal, jsme s kamosem z kapely vylezli ven z obchodu, koukli sme se na sebe a prohlasili svorne "kurvadrat, to clovek muze cely dosavadni studio vcetne PC shrnout na hromadu a vyhodit z okna" :twisted: ted az to dovezu vecer domu tak uvidim co vsechno se da "shrnout a vyhodit". otazkou je jestli je G-cko udelany tak dobre ze kdyz se v tom udela cela skladba (na to je to delany) tak aby to nebylo nejak vyrazne zabarveny a hozeny jednim smerem, od toho ma clovek vic nastroju ruznych vyrobcu a neverim ze by G-cko bylo totalni reseni, urcite se bude hodit vliv jinych nastroju, co me na tom trochu stve je to ze veskery nahrany audio je v RAMce, tudiz omezeni jako prase, mohli udelat aspon gigovou ramku nebo umoznit hrat z FLASHky nebo externiho USB HDR, precejenom 544MB je sakra malo na nejaky kreace o 24 audio stopach, nehlede na to ze na zivaku asi nejakou chvili bude trvat nalejt novou skladbu, no uvidime jaky mouchy vylezou az se do toho pustim s konkretnim zamerem a ne jenom naslintat se na presetech.
tech 22 efektovek je mysleno jednotlivych efektu, nebo 22 multiefektu ? protze 22 efektovek se da vyplacat velice jednoduse.
ta karta ARX-01 ma co sem cet na kazdym kanale (24) EQ a compresor, to ma ta karta svoje nebo to bere efektovky z fantoma a tim omezuje ostatni nastroje ?
na ty bici se tesim jak malej, jsem bubenik takze pro me sou bici zakladni kamen muziky :lol: G-cko ma dobrej reverb, aspon mi dobrej prisel na prvni poslech, doufam ze nebudu zklamanej, hlavne sazim na ten sekvencer, mam vizi ze co v tom slozim na lajfku pustim + k tomu budu dohravat zive, doufam ze me ta masina za takovy prachy nezklame.

mas nejaky vylozene nemily prekvapeni na ktery si uz prisel ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 25 črc 2008 15:31

Neural_I : no zacnem asi tym najvacsim pruserom( ako pre koho ) co to z mojho pohladu ma.. a to je nemoznost editovat Piano Roll mysou, proste to nejde.. mozno ja robim nieco zle ale zatial sa mi to nepodarilo.. ale jednoducho nemozes chytit noticku, posuvat ju, pridat atd.

ale predpokladam ze dalsi OS update tuto moznost prida, lebo je to nezmysel, teda aspon podla mna...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 26 črc 2008 16:31

Demo ukazky z ARX-01

PLAY - ARX-01 Demo 001
PLAY - ARX-01 Demo 002
PLAY - ARX-01 Demo 003
PLAY - ARX-01 Demo 010
PLAY - ARX-01 Demo 025

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 26 črc 2008 19:30

teda podla reci o revolucii som cakal tucnejsie pecky. ani jedna ukazka ma nezaujala

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 26 črc 2008 22:07

dano : co teba kedy zaujalo 8) to treba pocut na zivo... toto je take pre predsatvu, aj napriek tomu si myslim ze to znie fajn.. tie drums su pekne vyrazne... neviem co je to tucna pecka :)
otazka este je co to znamena nezaujalo ta to, co by to malo presne "robit" aby ta to zaujalo?
v konecnom dosledku su to len ukazky, potencial je v tom boarde.. ako sa s tym kto vyhra, taky dostane vysledok..

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 26 črc 2008 22:25

EXCOM: tak postni nejaky vysledek..

Odpovědět