ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 29 srp 2008 18:44

Neural_I : v pohode mozes napisat na RolandClan, aspon tam rozprudis diskusiu.. a o novych ARX zatial nic nebolo zverejnene, len nejake domnenky na Roland Clan... a nikto nevie co je na tom pravdy....


Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 04 zář 2008 13:08

kdyz jedu fantoma G po USB midi do PC ma USB midi zpozdeni jako prase, mate taky tuhle zkusenost ? prijde mi to uchylny, mel sem hodne USB MIDI zarizeni a zadny nemelo takovou brutalni latenci, doufam ze pomuze kdyz ho spojim klasicky po MIDi snure. nenapadlo me kouknout jestli se nekde v systemu FG nastavuje nejaka latence midi, ale neprijde mi to pravdepodobny

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 04 zář 2008 13:18

Neural_I : ja ficim normal cez MIDI, USB som testoval len raz ked som si pozeral editor.. nejaky delay som tam nezaregistroval.. ale pozriem ci aj ja mam tento problem..

a ako presne sa ti to prejavuje? kde sa to najmarkantnejsie prejavi?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 09 zář 2008 15:59

Gcko na Workshop Booklets

Fantom-G Workshop 01: The Fantom-G Possibilities
This booklet provides a step-by-step, hands-on introduction to the Fantom-G. We’ll give you a taste of its many capabilities, and an idea of what’s in store for you with your new Fantom-G.
Download Workshop

Fantom-G Workshop 02: Power User Control
If the Fantom-G’s about one thing—other than its killer sounds and display—it’s power and flexibility. Its controls are built for speed, and things get even better when you add a mouse. This booklet is where it all begins.
Download Workshop

Fantom-G Workshop 03: Power User Control 2: The Pads
Nowhere are the Fantom-G’s efficiency and flexibility more on display than the DYNAMIC PADS area. There are so many aspects of the Fantom-G’s operation in which the pads kick things into high gear that they deserve their own booklet.
Download Workshop

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 10 zář 2008 12:55

EXCOM: ja pojedu taky po midi kabelech tam to bude pocitam ze v pohode. kde se to projevi nejvic ? kdyz treba v cubasi hraju z jinyho kejbordu zvuky z fantoma a pouzivam USB midi do fantoma, tam je to nekolik desitek milisekund, ale nezabyvej se tim, propojim to klasicky

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 10 zář 2008 13:06

Neural_I : ja tom mam klasicky zapojene a funguje to bezproblemov.. mam na to napojene dalsie klavesy.. ten EXTERNAL tam funguje vyborne..

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Re: možná ano, možná ne

Příspěvek od Hupox » 11 zář 2008 12:27

synt píše:
EXCOM píše:synt : ....Škoda, že Yamaha nepokračuje v integraci Plug-inů. Hodně tím ztratila. Čekal jsem, že Plug-iny vylepší a rozšíří a oni to zatím zařízli. Smůla.
Napad to bol dobry, ale zrejme sa to velmi malo predavalo, nakolko cena bola dost vysoka. Za tu cenu, resp. aj menej si mozes kupit starsi napr. analogovy synth, ktory ma ovela lepsi zvuk ako PLG. To iste plati o vokaliste atd ..

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 11 zář 2008 13:52

EXCOM píše:
Neural_I píše:noutbuku sem se chtel pokud mozno vyhnout... no nak se s tim poperu, kdyby mel fantom aspon HDR nebo aspon vetsi ramku tak si nahravam doma stopy z externich syntaku do audia ale v tomhle ma dost velky omezeni, coz v dnesni dobe kdy 8-16 a vic giga neni zadna financni zatez proste nepochopim, 544 mega ram je fakt malo
notebook som mal namysli ciste len ako sequencer... ja mam teraz ten EeePC901 a je tak malicky, ze ked ho polozis na Fantoma tak vyzera ako odtial :)
Cital som spatne diskusiu a trochu nahlas premyslam. Naco je potrebne brat nastroj + notebook + seq na produkciu, ked sa to vsetko s toho potom pusta a zahra to celu skladbu?
Nieje jednoduchsie riesenie si to cele namixovat doma v studiu do audio tracku, ten zobrat na hocijakom prehravaci, trebars aj CD, pustit a dohravat zive veci, ak nejake su? Nebudes musiet loadovat a byt obmedzeny velkostou RAM, dalej nemusis sa bat ze ti PC nahodou padne pri hrani, alebo bude chciet samovolne robit nejaky online update systemu, antiviru a pod.

Ani jedna masina nenahradi hw nastroje ktore su jedinecne vo svojom zvuku, ani akusticke nastroje. Proste podla mna je hrat gitarove solo na klavesoch (co som videl na jedne ukazke) proste len honba za niecim, co sa realne nepouziva. To iste saxofon a pod. Mozes sa aj poondiat, nebude to tak zniet ako zivy saxofonista.

Jasne ze su spickove samplery, kde su kniznice orchestrov atd, ktore proste zneju spickovo. Prave preto nahras to doma, a vezmes uz len final audio podklad.
K tomu synth na ktore hras sola a pod .... podla potreby.

Co mna osobne mrzi ze bicie na klavesoch su stale nejake suche. Podoba sa to, ale zneju ako z inej planety. Vela efektu, ale zvukovo je to nejake prazdne. Vzdy ked pocujem profi nahravku ma to proste zivot, priestor. Je to zrejme dynamikou, spravnym nastavenim zvukara, vsak viete o com tocim. Prave preto nerozumiem ze je dnes problem urobit proste nejaku vec, ktora by bola ako tak hotova na pouzitie. Aby bezny klavesak nemusel maturovat ako si nahram aspon ako tak znejuce bicie.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 11 zář 2008 16:31

Hupox píše:Ani jedna masina nenahradi hw nastroje ktore su jedinecne vo svojom zvuku, ani akusticke nastroje. Proste podla mna je hrat gitarove solo na klavesoch (co som videl na jedne ukazke) proste len honba za niecim, co sa realne nepouziva. To iste saxofon a pod. Mozes sa aj poondiat, nebude to tak zniet ako zivy saxofonista.
nie kazdy ma k dispozicii doma gitaristu, saxafonistu a podobne.. preto tie zvuky, ... tak to si moze prirpavit nieco v aranzi, pre neskorsiu spolupracu so zivym hracom ktoreho si povedzme zaplati v pripade mixu v studiu kde mu to cele prehra nazvio...
myslim ze to zmysel ma, a nie je to honba za nicim.. to iste plati aj o nasamplovanom orchestri.. je to lacnejsie aranzovat to v kompe ako si zaplatit zivy orchester...

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 11 zář 2008 17:09

EXCOM píše:
Hupox píše:Ani jedna masina nenahradi hw nastroje ktore su jedinecne vo svojom zvuku, ani akusticke nastroje. Proste podla mna je hrat gitarove solo na klavesoch (co som videl na jedne ukazke) proste len honba za niecim, co sa realne nepouziva. To iste saxofon a pod. Mozes sa aj poondiat, nebude to tak zniet ako zivy saxofonista.
nie kazdy ma k dispozicii doma gitaristu, saxafonistu a podobne.. preto tie zvuky, ... tak to si moze prirpavit nieco v aranzi, pre neskorsiu spolupracu so zivym hracom ktoreho si povedzme zaplati v pripade mixu v studiu kde mu to cele prehra nazvio...
myslim ze to zmysel ma, a nie je to honba za nicim.. to iste plati aj o nasamplovanom orchestri.. je to lacnejsie aranzovat to v kompe ako si zaplatit zivy orchester...
To mi je jasne, ale myslel som to tak, ze proste si to nahras na X nastrojoch, pripadne aj zive nastroje, VST, samplery atd. A beries len hotovu nahravku. Adresovane to bolo skor na to co pisal Neural_I, ze by sa mu zislo viac RAM aby si presamploval ine klavesy do skladby. to si moze kludne cele namixovat .. a zobrat to cele v jednom stereu. Tak som to myslel. Na zivej produkcii je ti jedno, ci to ide s 12 Stop alebo z dvoch, ak nic nepotrebujes v realnom case menit.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 11 zář 2008 17:37

Hupox : nezabudaj ze G ma v sebe sequencer ktory pracuje s audioo stopami a mozes si donho nahravat tie ine nastroje ktore spominas.. to je pointa s tou pamatou, ze jej mohlo byt viacej... a z G downmixnes uz len Stereo stopu a beries do studia ako vravis...

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 11 zář 2008 18:03

No cize ak podporuje downmix tak tam nieje problem. Potom ved 512 MB je dost na taketo operacie.

Mna zaujala skor vec na uplne zive hrane a to konkretne prepinanie programov alebo teda tych setupov, kombinacii bez vypnutia zvuku. Videl som to na tej jednej ukazke, kde si to pedalom prepinal dalej. To vidim ako velku vyhodu. Zaujimalo by ma ci v ramci toho jedneho programu, moze hrat aj nejaky patern, alebo sampel, rytmus a pod. Prepnes na druhy a plynule nadviazes na ten predtym. Nieco v podstate ako samohrajka, len si to cele mozes nakombinovat ako chces. Ide o to aby preste rytmus bol zachovany. Je nieco take mozne?
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 11 zář 2008 18:06

Hupox : paternovo orientovane Gcko nie je.. ale zvuky sa prepinaju ako vravis.. ale v Live mode si mozes spravit setup kde si na klavesy namapujes rytmi a tie si spustas ako sampel a ten hraje, tak iisto aj na pady.. ja to na live hranie asi nikdy pouzivat nebudem, ale rozhodne je to nastroj na zive hranie a je dobre stavany na to...

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 11 zář 2008 18:53

No ja si iba dovolim poopravit Excoma.....ze samozrejme sequencer Gcka pozna aj paterny a vie s nimi aj robit...len sa to tam vola Phrase...... to len tak pre upresnenie. Tieto frazy sa daju spustat aj z klaves aj z padov.

Odpovědět