ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 07 lis 2008 13:46

haha, no pekne sme sa trafili :)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 07 lis 2008 14:03

to jo to je slusna trefa 8)
no kdyz to muze napadnout nas dva proc by to nemohlo napadnout nekoho z kompetentnich vyvojaru, mozna ze by slo obejit AD prevodnik, no nevim, asi je to kravina, ale s tim SPDIFem me to taky napadlo ze by nebylo marny kdyby tam nejela jenom kopie hlavnich vystupu ale slo to vyuzit jako separe vystup, proc tam nedaj proste ADAT to nepochopim, 8 vystupu na jednom optickym kabelu, clovek by si dokoupil nejakej prevodnik na lajny za par penez a bylo by vystarano... no me uz to tak netrapi, ja mam hodne slusne propojeny dva rolandy (FG+MC-909) coz mi i na lajfko dava slusnych az 10 lajn out pro zvukare, coz stejne zadnej zvukar neda, takze 6 vystupu mam vyresenejch, to ja jen tak rejpu :lol:

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 07 lis 2008 14:12

Ja mam problem ked pridem s dvoma klavesami. Zvukar kolabuje uz pri dvoch stereo nastrojoch, ked tri, tak mi povie, nestaci ti to mono? ....
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 07 lis 2008 14:27

Hupox : zvukar asi pouziva mixer od Moulinexu... zmen zvukara... 8)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 07 lis 2008 20:26

Fantom-G Version 1.20 Part One: New Sequencer Functions
[flash=512,380]http://www.youtube.com/v/7o6WSJPYyTQ&hl ... 9&border=1[/flash]
Fantom-G Version 1.20 Part Two: System Enhancements
[flash=512,380]http://www.youtube.com/v/6txyNp1W4RI&hl ... 9&border=1[/flash]

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 08 lis 2008 09:17

skusil som len tak zo zvedavosti naformatovat 8GB usb kluc( lebo padli nejake reci o tom na Roland Clan ze to uz funguje ), a uz to Fantom G v OS 1.20 dokaze zformatovat a korektne adresovat... takze spravili aj toto.. co ma teda celkom tesi

vacsi kluc ako 8GB nemam tak neviem testnut..
HDD sa mi tam nerozbehol cez USB

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 lis 2008 09:51

ale vidis ho ako 8G ? alebo ako 2G ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 08 lis 2008 09:54

Pytkin : uz to funguje :) neboj... adresuje to dobre, ukazuje koretknu pamat USB kluca.. vo verzii 1.10 prebehol format zas sekundu a ukazoval free -16% :)
v novom OS teraz vidi 8GB volnej pamate, format trval nejaky cas.. cize uz zdetekuje korektne velkost kluca.. este by to chcelo testnut nejaky 16GB kluc a viac testnut, ci to spravili takto.. ak by to islo, tak teoreticky uz aj USB disk by sa dal pripojit s adapterom... ale Fantom G nevie roztocit moj USB HDD....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 lis 2008 09:58

EXCOM : tak vidis .. tym padom musi podporovat FAT32 .. pouzi USB HDD s vlastnym napajanim ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 08 lis 2008 10:01

Pytkin : skoda akurat s tym HDD ze sa nerozbehne len po USB kabli.. co mi trochu pride divne ... ale uz existuju USB kluce kam vrazis SD kartu...

aj ked, myslim ze tych 8GB je uz akurat... ale ten USB HDD este testne s napajanim, to by bolo zaujimave ak by si ho vedel zformatovat...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 lis 2008 10:05

EXCOM : to je normalne .. Fantom mu neda dost prudu ..

dnes mas ale uz 32GB USB kluce .. to predsa musi stacit ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 08 lis 2008 10:10

Pytkin : jasne, kluce su v pohode...

ale ak je to len o prude, tak v tom pripade by to mal vediet zformatovat.. ak ho zapojis adapter

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 lis 2008 13:00

excom ; jasne .. treba skusit .. sak skus 3.5" disk .. tie maju vacsinou aj zdroj ..

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 08 lis 2008 13:09

Nainstaloval jsem 1.2

Očekával jsem, že konečně dojde k tomu, že při uložení "Studio Set"
se uloží kompletní SET včetně kompletního nastavení routingu efektů a základního editu zvuků (obálky, filtry,...) , které vychází z nějakého presetu. Bohužel to Fantom stále neumí a tak se musí zvlášť ukládat jednotlivé zvuky (tím zbytečně spotřebovávat "user pozice" a zvlášť ukládat Studio Set. Kompletní ukládání "všeho najednou" již uměla VX5080 z roku 2001 ! Proč to neudělali u nového FantomaG nechápu ?
Takže v tohoto ohledu mě FantomG docela nemile překvapuje a zdržuje při práci.

Další zdržení při práci je HW omezení OUT. 4 výstupy pro studiovou práci to je skoro výsměch. Ptal jsem se přimo Rolanda, zda tento hendikep bude nějakým způsobem řešen pomocí usb nebo hw upgrade... Odpověď přišla zcela jasná. Pro model FG se nepočítá s rozšířením počtu výstupů.
Nezbývá než se těšit, že již za dva roky (co 3 roky to nová generace) vypluje nový Fantom s multi OUT.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 08 lis 2008 14:54

SoundsFine : a skusal si si toto savnut cez Fantom G editor? a potom si to poslat spat do Fantoma?

Odpovědět