ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 11 lis 2008 07:31

To znamena, ze ked si tam nasamplujem nejaky nastroj, z neho si urobim User zvuk, nemozem si ho sejvnut samostatne niekam? Alebo celu banku User? Pripadne by uplne stacilo dat moznost Load jedneho zvuku z ulozeneho Projektu.
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 11 lis 2008 09:42

jj panove, tohle uz umely rolandy v 80tych letech, nepochopitelne, snad to upravi v nejakem dalsim OS, protoze kdyz delam na vicero projektech a pro priklad si udelam suprovy piano nebo treba uzivatelskou sadu bicich a chci ji pouzit i v jinym projektu kterej uz mam rozpracovanej a tim padem nejde prekopirovat cela slozka na USB flashce, nemam prakticky moznost jak tam preset prenyst, leda bych si opsal jeho parametry a natvrdo ho vytvoril znova, coz je prinejmensim smesny. btw tuhle funkci save/load patch pouzivam na jinych nastrojich neustale, skladam si svoje banky oblibenych zvuku atd atd, dyt to znate, blby je ze to asi znamena ze nebudou vznikat uzivatelsky ani tovarni zvuky ke stazeni, kdyz neni jak je ulozit ani zpetne nahrat, to je velka skoda, rozhodne si nemyslim ze by tovarni zvuky vyuzivaly potencial FG naplno, vetsina zvuku mi prijde naopak dost nedotazenych, v live modu je to drtiva vetsina

SoundsFine: PC editor me taky nebavi 8)

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 11 lis 2008 10:20

A v PC editore sa da vyskladat User banka z inych projektov, pripadne bank?
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 11 lis 2008 11:23

nevim, ja uz PC co mam u syntaku na muziku moc nezapinam, zkusim se vecer podivat, mozna to pujde ale pochybuju ze to bude umet vyklopit z FG jeden preset vcetne prislusnych wavek, to bych se dost divil

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 12 lis 2008 19:22

v poslednom case sa celkom hram s multisample editorom.. je velmi prijemny a intuitivny ale chyba tam vizualny layering.. takto nejak by som si to predstavoval...

Obrázek

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Příspěvek od COBOLT » 12 lis 2008 19:30

Neural I: da se to vyresit jak na MC tedy upravený pianko ulozit do user taková sekce tam snad je ne?odtamtud to natahnout lze.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 12 lis 2008 19:35

Cobolt : len ja sa obavam ze ta user sekcia je ulozena pre dany projekt, nijak sa mi to nepodarilo zdielat... ked si nahral novy projekt tak uz boli vsetky USERS volne...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 12 lis 2008 19:36

kolko tu mame na ezone ludi co su vlastnikmi Fantom G?

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Příspěvek od COBOLT » 12 lis 2008 19:44

No, co jsem koukal do menu tak vedle pián...maš v menu i user kde jsou defaultne naky vokály, tak ten user jsem mel na mysli, ale jestli pracujete s fleškou tak to nevim.

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 12 lis 2008 20:38

EXCOM píše:kolko tu mame na ezone ludi co su vlastnikmi Fantom G?
Ja som v stadiu vyberania si vhodnej masiny.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 12 lis 2008 20:56

Cobolt : ano to je pravda, ale nevies ho nijako samostatne savnut.. mozes len v ramci projektu ktory mas aktivny, ak si loadnes novy-iny projekt tak uz tam USER banky ktore si si ulozil v ramci projektu(lebo inak to nejde) prazdne, respektive tie co su uz v tom novo naloadovanom projekte...

momentalne sa neda ani zvlast importnut patch do projektu, jedine cez PC po USB kabely pomocou editora... tam je to vsetko ok.. ale samostatne to akosi nejde.. dufam ze spravia aj import na samostatne patche...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 13 lis 2008 14:27

dnes na Roland Clan sa objavila spravicka ako dostat svoj fantom do servis modu :)

treba mat stlacene butony TEMPO + EFFECT a zapnut Fantom..

fantom sa dostane do servis modu

tak vela zdaru... mozete si otestovat vsetky sucasti ci vam funguju na 100%

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 13 lis 2008 15:30

ohladom USB diskov pre Fantom G.. padla otazka aj odpoved na Roland Clan.. takze Neural_I, mozes kupovat USB HDD :)
Roland Clan píše:Otazka:
Can a USB hard drive be used with the Fantom G?
Is it possible to use an external hard drive, rather than a memory stick, with the Fantom G for storage purposes?

If a hard drive can be used, does it need mains power or will the G provide sufficient bus power?


Odpoved:
Yes, you can do it, but the USB drive needs to have it's own power supply, since the G was designed to power smaller devices like mice and flash memory.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 13 lis 2008 17:05

EXCOM: ja prave doma HDR mam, no ale zatim sem toho tolik na FG neudelal abych potreboval hdr, nicmene je to ve spojeni s 1GB ram dobra vec moct vyprdnout celej projekt na hdr a ne jen na flashky, zatim to ale nevuziju

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 13 lis 2008 17:54

Neural_I : jasne, ale je skvele ze novy OS to uz umoznuje... co znamena ze uz nie je problem s vela samplami na jednom mieste, proste loadujes co potrebujes s HDD...

Odpovědět