ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Příspěvek od JamezX » 27 úno 2009 00:41

SoundsFine píše:Hele a nemáš to nějaký rozbitý?

Pro mě je JV1080 úplně mrtvý stroj pod dekou. Pracovat s tímto sample-playerem bylo úděsné. Ale z této řady hraje všechno pod dekou a až teprve XV (identické patche jako JV2080) zas má slušné převodníky a kvalita zvuku je jako u staré-dobré JD. Jak říkám 1080 mrtvý a pod dekou. Tam měly smysl pouze JS-RV80. Ano, tyhle presety byly vymazlený. Ale řada z těchto presetů jsou i ve FantomG. (respektive jsou ještě jsou vylepšeny o artikulaci a naprogramovány kontrolery včetně pedálů). Klavíry, které jsou ve F_G definitivně rozhodly, že jsem se nedávno zbavil nesmyslných "hyper-knihoven" Ivory a The Grand. Basy jsou převzaty z "Bass Legends" od Spectasonics. Není nástroj, který by měl takovou sílu v akustických basách! Kytary - jak akustické tak simulace aparátů... který HW nástroj má takouvou zbraň jako COSM? ASR 2 E.Piána : opět lze říct - nádherně zpracováno, uživatelské prostředí komfortní záležitost a super natural zvuk. Je radost se v tom do nekonečna babrat.

Jak říkám, nemáš to třeba rozbitý?

No rozbitý to mám, jako každej. Ja mluvim hlavně o nastavení jednotlivých patchí. Dej si třeba koncertní piano (myslím že to je patch č.35) a zahraj jemně ve výškách. Neuslyšíš žádnej zvuk - teď nevím, jestli tam G6 dosáhne ... mám G7. Prostě někdo to blbě nastavil. A další věci o kterých sem mluvil. Podle mně se tohle stát prostě nesmí ! Nemůžu se zbavit dojmu, že ten, kdo vytvářel patche to prostě a jednoduše odflák. Teď si přesně nepamatuju, který patche jsou naprosto stejný, ale jsou tam. Co se týká JV1080 mám tam 4 karty Wold, Orchestral, Dance a ještě nějakou ... už nevim .. a zvuk je skvělej.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 27 úno 2009 03:26

JamezX : no, ono to bude tym ze to nestihli na termin, vid nedotiahnuty OS.. ale hadam to chlapkovia z Rolandu daju na poradek verziu OS 2.0 a poopravuju aj patche...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 02 bře 2009 20:01

som zvedavy ci zvesti o OS 2.0 sa objavia na frankfurte.. som na to dost zvedavy

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 04 bře 2009 18:10

27 pian pre Fantom-G
DOWNLOAD

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

NEWS

Příspěvek od EXCOM » 21 bře 2009 08:35

Obrázek

ROLAND zrealizoval novy Fantom-G Project pod menom FG Connects ktory je free k dizpozicii:
  • Over 600 rhythm patterns (ranging in styles from Rock, R&B, Urban, Latin, C&W and more.)
  • Over 100 new chord memories that reproduce the voicings of different instrument styles
  • 128 edited arpeggio phrases for guitar, bass, keyboards, and more
  • 96 RPS phrases (comprised of drum and bass grooves)
  • 32 Rhythm Pattern Sets
  • 8 Chord Memory Sets
  • 10 Arpeggio Sets
  • 32 Studio Sets (that correspond to each new Rhythm Pattern Set)
  • 14 New Drumkits
Plus, there's a new demo song and new song templates in both the song list and Favorites mode.
tu je prezentacne video ktore stoji za zhliadnutie, je v nom pekne vidiet workflow ako FG pracuje:
[flash=512,364]http://www.youtube.com/v/zBQzJ1zD1aA&hl ... 9&border=1[/flash]

a tu je Download link
http://backstage.rolandus.com/current_p ... ebateId=56

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 26 bře 2009 17:41

nevite jestli se nekde treba nevyskytnul nejakej srovnavaci test prevodniku AD a DA ve FG? pouzivam sice FG pro nahravani dalsiho syntaku co mi pres FG jede (abych kvuli tomu jednomu nemusel kupovat zvukovku s AD prevodnikem) ale pocitove mi prijdou prevodniky ve FG takovy nejaky dost levny, mozna az moc... jakej z toho mate pocit? zkusil jste nekdo nahrat zpev treba? nebo nejakej akustickej nastroj? zajimalo by me s jakou cca tridou zvukovek by to sneslo porovnani

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 26 bře 2009 18:20

Neural_I : co som postrehol na nete, tak ludia co s tym pracuju si velmi pochvalovali AD.. ale ake je to na spev to chce asi nejake porovnanie..

skus hodit otazku na Roland Clan alebo prekopat to tam.. mam pocit ze tam nieco taketo riesili

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 26 bře 2009 21:28

jo tak AD mi pravda neprijde blby, to je fakt ze sem do fantomase nahraval korga 01W a pochvaloval sem si ze to zni lip jak original a pak sem si teda tak nak vsimnul ze mam na vstupu zaplej EQ, jinak sem zkousel ne nahravat ale prohnat pres FG a dal po spdifu do pc kytaru pricemz sem pouzil na vstupu gejt a vysledek dobry, spis ven mi prijde ze hraje nejak vymekle a levne, asi se ocekava ze na lajfkach to je jedno a doma to spis kazdej bude nahravat do compu po digitalu .... sakra prooooc tooo neeemaaaa aaadaaaaaat...grrr

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 26 bře 2009 22:27

Neural_I : a ked spravis mixdown priamo vo Fantome a len wavko savnes na USB.. to si neskusal? a nebudes to hnad von cez DA a znovu samplovat...

skus spravi mixdown a porovnat to co to povie..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 27 bře 2009 00:53

Skvely Workflow ako si vytvoril JD800 style lead na Fantom-G

[flash=560,380]http://www.youtube.com/v/g4vsfWeJm_U&hl ... 9&border=1[/flash]

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 27 bře 2009 13:15

no ja ten DA potrebuju, mam za FG jeste par dalsich HW masin, ale interni mixdaun zkusim, jediny co me stve je ze FG nema moznost upravovat na audio stopach sirku sterea, jedine rozhodit stereo stopu do dvou mono, coz je ale zase ultravopruz... skoda ze tam nedali nejakej stereoimager apod. nebo aspon blby dve kolecka panoramy ... sou to lemplove a starej Roland uz na to asi nestaci aby buzeroval programatory 8)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 28 bře 2009 00:10

hehe tak sem stahnul ty novy bici sady a ... asi budu moct brzo prodat MC909 jak to tak vypada 8)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 28 bře 2009 08:59


Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Příspěvek od COBOLT » 28 bře 2009 11:39

Já jsem zkoušel samplovat do fantoma TR 505 a rozdíl při přehrávání byl znatelnej... na DAW se to asi nečape. Skoro mi to připadalo jak sampling na MC 909 (automaticky to ořezalo nekterý frekvence)boužel jsem nemel sebou zadnej s.analyzer abych se podíval jak až moc. Pokud byste mel nekdo moznost ten prevodník otestovat a zverejnit vysledky bylo by to fain.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 28 bře 2009 12:39

vcera sem se v tom hodne hrabal a mam bohuzel podobnej pocit, basy jdou do kytek a vejsky divne naostreny (tentokrat sem si teda vypnul efekt na vstupu :lol: ) no nevim nevim, mam bohuzel pocit, ze to orezavani frekvenci je znatelny i na vystupu. zkousel sem samplovat a primo porovnavat treba kopaky z MC909 a teda rozdil jak prase, na MC to boucha jak ma, sampl ve FG pak je jak placaty a chudy pribuzny.

no ja jedu fantoma do nuenda po SPDIFu do RME karty a to mi prijde v pohode

Odpovědět