ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
EXCOM

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM »

Jabba : Phrase su midi data.. mozes ich loadovat(SMF) do fantoma ako typ 0 alebo 1.. a mozes si vytvorit len jeden drum loop v pc, savnut ako SMF a rovno ho pouzivat ako Phrase...

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

prosim vas nevite kde se daji stahnout na FG drivery a editor z netu? nekde sem potratil CDcko a za boha to nemuzu na netu najit. diky

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

ajaj sem ja to ale hňup, jak sem to mohl prehlidnout... sel sem na to pres roland.cz a pres odkazy ktery koncily vsude mozne jenom ne tam kde mely... diky a stydim se

a jeste jednou budu asi za blbce s otazkou, jestli neexistuje nejakej "seznam" co vsechno se uklada a co neuklada s projektem, ted se mi uz po nekolikaty stalo ze sem ulozil projekt "jako" jinej projekt na flashku a neulozily se mi nejaky samply, coz me teda pekelne nasralo protoze sem se s tim nimral docela dlouho a byl sem velmi spokojenej... ted abych to delal znova... pripada mi ze system ukladani FG jsem jeste nepochopil, blbce me melo napadnout pred vypnutim nastroje skontrolovat co je na ty flashce, zkusenost pro priste :cry:

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Neural_I píše:ajaj sem ja to ale hňup, jak sem to mohl prehlidnout... sel sem na to pres roland.cz a pres odkazy ktery koncily vsude mozne jenom ne tam kde mely... diky a stydim se

a jeste jednou budu asi za blbce s otazkou, jestli neexistuje nejakej "seznam" co vsechno se uklada a co neuklada s projektem, ted se mi uz po nekolikaty stalo ze sem ulozil projekt "jako" jinej projekt na flashku a neulozily se mi nejaky samply, coz me teda pekelne nasralo protoze sem se s tim nimral docela dlouho a byl sem velmi spokojenej... ted abych to delal znova... pripada mi ze system ukladani FG jsem jeste nepochopil, blbce me melo napadnout pred vypnutim nastroje skontrolovat co je na ty flashce, zkusenost pro priste :cry:
ja po kazdom ukone davam SAVE, tlacikto WRITE, on ti vzdy savne zmeny v danom mode...
inak ak si savoval novy projekt, tak skus pozriet v tom predoslom ci nemas porobene tie zmeny co si pisal ze si stratil.. ja som mal v tomto tiez dost bordel.. nie je to moc na prvy pohlad pochopitelne ako to pracuje, ale savuje to vsetko korektne...
no a vzdy davam SAVE AS pred vypinanim masiny alebo zmeny projektu, SAVE AS do projektu ktory mam hned otvoreny, lebo vtedy viem ze to smerujem tam, SAVE moc neverim co savuje :) tiez som takto prisiel o nejake veci...

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

EXCOM: no ja mam celkem hokej v tom, ze kdyz dam ulozit projekt, zda se ze se s nim neulozi song, studio, presety, samply atd, pokud jsem je predem neulozil, takze kdyz na necem delam a neukladam prubezne, jak popisujes, tak si pak nakonec sice ulozim projekt, ale veskere nove veci ktere jsem vytvoril musim jeste pred tim samostatne poukladat po jednom, treba sampl kterej nasampluju nebo importuju, se mi sice ukaze v seznamu a muzu na jeho zaklade udelat preset, ale pokud ho neulozim jako sampl, tak proste i pres to ze nakonec ulozim celeje projekt mi proste nenavratne zmizi, blby na tom je to, ze se fakt musi sejvovat proste vsechno a kdyz v zapalu skladani a tvorby zvuku a nastavovani efektu atd nakonec vsechno nepoukladam po jednom, muzu stokrat ulozit projekt a proste to tam pak neni, to mi prijde desnej vopruz, nebo proste uz blbnu a delam neco spatne

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

toto by mal byt obrazok z OS 1.0.0.. je na nom zaujimave ze tu este boli mini "meterbridge" ( uplne hore nad fadrom ).. je to vidiet aj na videach.. teraz tam mame len diodu, ktora inicializuje signal...
no a este 17-18 :)

no ale co je zaujimave je popis v PR este davno pred vydanim Fantom-G :)

Fantom-G is loaded with a state-of-the-art effects engine, with multi-effects available for each Fantom-G sound/part. In 16-part multi-timbre mode, up to 22 effect routings can be used simultaneously. Create complex setups with 16 insert effects per patch, plus global reverbs and choruses. Mastering effects are provided for polishing songs created with the onboard sequencer.

Obrázek

Jabba

Příspěvek od Jabba »

Fantom ma ten display sirokouhlej? To sem si vubec nevsiml. Kde se daj najit dalsi pikcry?

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Jabba píše:Fantom ma ten display sirokouhlej? To sem si vubec nevsiml. Kde se daj najit dalsi pikcry?
tu v tomto threade je ich mrte nalinkovanych, niekde zo zaciatku... trebars tu
./viewtopic.php?f=15&t=7224&start=45

Jabba

Příspěvek od Jabba »

Ok... budu vypadat jako idiot, ale cemu je vlastne Fantom G konkurence? Cim tomu konkuruje treba Korg? M3kou?

Ja porad nezavazne pokukuju po nejaky poradny workstatione a nejdulezitejsi je pro me vizualne kvalitni a pouzitelnej sequencer. Tenhle piano roll vypada jako kdyby se s nim i dalo pracovat ;) Da se to nejak srovnat napr. s M3kou po funkcni strance?

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Jabba píše:Ok... budu vypadat jako idiot, ale cemu je vlastne Fantom G konkurence? Cim tomu konkuruje treba Korg? M3kou?

Ja porad nezavazne pokukuju po nejaky poradny workstatione a nejdulezitejsi je pro me vizualne kvalitni a pouzitelnej sequencer. Tenhle piano roll vypada jako kdyby se s nim i dalo pracovat ;) Da se to nejak srovnat napr. s M3kou po funkcni strance?
obavam sa ze Fantom-G je jediny svojho druhu :)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Hupox

Příspěvek od Hupox »

Neural_I píše:... nepochopitelnymu prejmenovavani na cisla, kdo se ma vyznat ve dvou tisicich wavkach jen podle cisel... sou to paka a verim tomu ze programatori rolanda maj doma jamahy a kurdvajly atd a ani jednoho rolanda :P
Vies ako programator sa pozrie na tie cisla a automaticky za nimi vidi ten nazov ... :D Ale vazne. Tiez mi to pride v dnesnej dobe archaicke tieto pristupy. Ved dnes uz bezny mobil sa vie vysporiadat s ukladanim dat.
MacBookPro, MainStage 3, Soundcraft UI24R, Adam Audio T5V, Yamaha Modx8

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

dalsia modifikacia :)

Obrázek

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

to niekto ako doma nastriekal ? ci to je oficialna vec ?

Odpovědět