ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 22 črc 2009 20:05

Jabba: tak si kup kurcvajla nakou 2500ku s orchestral boardem a k tomu noutbuka jestli potrebujes ten pianoroll a půocit ze mas workstejsnu a mas to cca za polovicni cenu jak motifa nebo fantomase a litovat urcite nebudes 8)

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 23 črc 2009 09:06

Kdyz to je v pytli - ja sem se zamiloval zrovna do Fantoma :oops:
Mimochodem, vcera jsem delal domaci ukol, a procital jsem si forum o Kurzweilech a koukal tak ruzne po netu a docela me to vydesilo ;) Krome toho, ze se mezi Kurzweilistama najdou slusny fanatici (neco jako kdyz Amigisti slepe branili Amigy), tak je to takovy .. no .. zvlastni.

Porad u me i zvukove vede Xko s SRX06kou. Kurzweil je bozi, ale priznavam - chci hracku. Kdyz me to po trech hodinach poleze na mozek, chci si treba zablbnout s padama atd.. ;)

Ma tu vlastne nekdo Xko? Nebo tu jsou jen sami Gckari?

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od demsky » 23 črc 2009 09:49

Jabba: ty neprestanes podpichovat co? :) SRX 06 je fajn, hral som s tym. Silne mi to
pripomina Roland/Edirol HQ Orchestra 100 megovy VSTi plugin, kedysi ked som este nemal
EWQL SO tak som to casto kombinoval s nejakymi orchestralnymi setupmi z Kurcvajla
a bol som nadmieru impresnuty. A inak ako si si vsimol uz nikoho nepresviedcam, aby
oskusal krzw, uz ma to preslo a je to kazdeho osobna vec...
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 23 črc 2009 12:38

demsky píše:Jabba: ty neprestanes podpichovat co? :)
No jak rikam ;) Jen jsem si cetl Forum PC3 a ten zacatek to je proste pecka ;))) Ale neber to osobne.. ja se u toho nahodou hrozne bavil.

Kazdopadne jak jsem rikal.. asi je to o tom ze si chci i "hrat". Kurzweil vypada az moc jako seriozni pracovni nastroj, a me hudba nezivi - je to jen hobby (i kdyz teda zrovna ted kecam, a na ten syntak vydelam hudbou ..).

Krome toho, ze se zivim taky designem a Fantom je proste sexy a strane dobre vymyslenej objekt + taky vypada ze s nim bude i sranda. Kdybych byl klavirista co hraje celej den rachmaninova, tak asi neni co resit (i kdyz zrovna tenhle pristup se snazi KW zmenit posledni dobou zuby nehty)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od demsky » 23 črc 2009 13:14

a ty si myslis ze ja sa zivim hudbou? to by som chcipol hladom, prisiel o nervy
a nieto este mal na syntaky... (tie zlate casy ked som nejakym zazrakom zarabal
peniaze zo soundtrackov do hier a mal na gear su davno prec), ale to co vravis
je svata pravda, fantom g je hooodne sexy nastroj. mat rozpocet tak ho zoberiem
aj na splatky :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 23 črc 2009 13:35

demsky píše:mat rozpocet tak ho zoberiem aj na splatky :)
O tom mi ani nemluv.. jednu chvili jsem mel cukani vzit na splatky Gcko ;) Ale to by uz asi manzelka neprezila ;)

Zvlastni je, ze tu neni nikde zadnej Xkar... neznate nekoho nekoho? ;) Je na electrozonu nejakej?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 23 črc 2009 15:00

splatky je fajn napad, mas ho hned doma a to sa pocita 8)

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 23 črc 2009 15:26

EXCOM píše:splatky je fajn napad, mas ho hned doma a to sa pocita 8)
A kdyz se mi podari pred zenou zatajit ty splatky, tak mozna ani nepozna kolik to opravdu stalo ;)

Ale jak jsem rikal - Gcko je pro me asi zbytecna bozarna ...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 31 črc 2009 13:37

mam otazku, kdyz prehravam aranz ve FG a posilam po spdifu do externiho efektaku a chci nahravat zase z spdifu do FG do audia vyslednej mix, tak se mi pri zmacknuti REC automaticky rozsviti svetylko mixovani vnejsiho a vnitrniho zdroje, cimz padem mam spdif zasmyckovanej, potrebuju aby se mi to monitorovani nerozsvecelo, nevite jestli to jde nejak ojebat?
netusite jestli to vubec jde?

montek
Příspěvky: 47
Registrován: 16 kvě 2007 23:01

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od montek » 05 srp 2009 22:08

Jabba píše:
demsky píše:mat rozpocet tak ho zoberiem aj na splatky :)
O tom mi ani nemluv.. jednu chvili jsem mel cukani vzit na splatky Gcko ;) Ale to by uz asi manzelka neprezila ;)

Zvlastni je, ze tu neni nikde zadnej Xkar... neznate nekoho nekoho? ;) Je na electrozonu nejakej?
No tak já mám X6 pár týdnů,stále se s ní ještě seznamuju .... asi koupím nějakou SRX_ _ (07,06)...
a jsem rád, že ji mám - 5 oktáv mi naprosto vyhovuje. A je s ní zábava a tyky ji mám pro "zábavu" a pak ještě
nějaký PC-Cubase-B4 VSTi- a tak...
.montek.
Roland BK-5, Presonus FireStudio,Cubase 7.5,Studio One 2,BCF2000, etc ..

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 05 srp 2009 22:17

montek píše:
Jabba píše:
demsky píše:mat rozpocet tak ho zoberiem aj na splatky :)
O tom mi ani nemluv.. jednu chvili jsem mel cukani vzit na splatky Gcko ;) Ale to by uz asi manzelka neprezila ;)
Zvlastni je, ze tu neni nikde zadnej Xkar... neznate nekoho nekoho? ;) Je na electrozonu nejakej?
No tak já mám X6 pár týdnů,stále se s ní ještě seznamuju .... asi koupím nějakou SRX_ _ (07,06)...
a jsem rád, že ji mám - 5 oktáv mi naprosto vyhovuje. A je s ní zábava a tyky ji mám pro "zábavu" a pak ještě
nějaký PC-Cubase-B4 VSTi- a tak...
.montek.
Muzu se zeptat kde ji sehnal (a za kolik) ? Ciste ze zvedavosti ... Ja uz mam jednu predplacenou v Nigerii pres Anglii (tos tu mozna uz cetl) a protoze mi to neda, tak ji ted uz shanim opravdu, a porad ne a ne zadnou najit.
No a pak samozrejme na nejaky postrehy? Mas s cim srovnavat? Asi nema smysl zakladat Fantom-X thread jen kvuli par vetickam, tak snad osadnici s Gckama prominou trosku off-topic ;)
Naposledy upravil(a) Jabba dne 05 srp 2009 22:38, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 05 srp 2009 22:30

v pohode, X moze byt aj tu :)

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 05 srp 2009 22:38

EXCOM píše:v pohode, X moze byt aj tu :)
;) Diky

montek
Příspěvky: 47
Registrován: 16 kvě 2007 23:01

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od montek » 05 srp 2009 23:47

to Jabba:
X6 jsem koupil tady na Moravě od jednoho slováka (30T). Tehdy byla ještě jedna v Praze a s roční zárukou a chtěl za to 34T ale ten maník mě to přivezl až do baráku a bylo to (kupní smlouva/občanky..)
V tý Praze to možná ještě bude (má nějaké studio!)- hledal jsem tuším na http://www.midi.cz
prozatím čao
Roland BK-5, Presonus FireStudio,Cubase 7.5,Studio One 2,BCF2000, etc ..

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 08 srp 2009 17:23

na 2:20 - bilej Fantom. Osobne se mi libi o dost vic nez ten cernej nekde na predeslejch strankach (teda kdyz uz se nekomu nelibi ten surovej/syroven plech: Mimochodem na toho "pana" moc rad koukam. Juknete na jeho dalsi videa z denicku delani FR*STU - treb tohle: nebo nahlednuti pod poklicku koncertniho setupu na X7micce, kterou pred rokem mesic delal, odehral, zazlohoval, resetnul Fantoma a uz to neslo nahrat. Ted to zkusil jen tak z legrace nahrat do X6tky co mel novou a ejhle - po roce to zase slapalo ;)

Odpovědět