ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 10 srp 2009 23:53

montek píše:to Jabba: prozatím čao
Tak co, nejaky postrehy? Za posledni dva tydny jsem mluvil asi s peti lidma, z toho 4 Fantom vychvalovali do nebe a patej mu nemohl prijit na jmeno. Tedy - na jmenu mu prijit mohl - dokonce tvrdil, ze je to genialni workstation a asi na nej nic nema (obecne Fantom), ale ze prej Xko ma nehorsi zvuky jaky kdy slysel a ze to Roland podelal, ze to vsechno zabasovali a zni to jak prd*l ;) Porad je to ale 5:1 ....

Kdyz mam splin, poslechnu si demo z SRX06 a cekam az se ta moje X6 objevi nekde na inzerat. Mimochodem, netusite nekdo, co Roland chysta na toho 9tyho? Nejaky sumy? Jedna pani povidala? Bude to neco novyho? Nemam s nakupem pockat? ;)

montek
Příspěvky: 47
Registrován: 16 kvě 2007 23:01

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od montek » 11 srp 2009 13:13

Já myslím,že je to jako s každým jiným nástrojem a co se týká zvuků - některé jsou fantastické,jiné dobré a taky by tam některé být nemusely.... ale každopádně jsou to typické ROLAND :D ZVUKY! Samožřejmě pokrok jde rychle dopředu,tak novější nástroje jsou zase o něčem jiném - tzn. dilema: prachy a kolotoč obnovování nástrojů. Na to ale zatím kašlu, nějakou dobu si ho určitě nechám! Ale asi to chce i ty moduly, já budu s největší pravděpodobností shánět nebo koupím novou SRX-07... - mám rád hammond zvuky a ty tam jsou... A sháním taky český návod..
Takže 5:1 , 6:2,... ?? je pro mě jako Být či nebýt..
Roland BK-5, Presonus FireStudio,Cubase 7.5,Studio One 2,BCF2000, etc ..

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 11 srp 2009 15:28

muj nazor je, ze cim novejsi nastroj (klavesy) tim horsi zvuk a sterilnejsi prevodniky, nema to koule a je to o hovne, nedam dopustit na akai S6000 v kombinaci s nejakym nezapomenutelnym syntakem (korg 01W napriklad), ale fantom a pod workstejsny maji nespornou vyhodu v tom, ze clovek nepotrebuje pocitac, pokud tedy vyrobce dotahne OS, coz je casto problem, myslenka dobra ale nedotazena, nicmene fantom ani jinej WS neni "totalni reseni", sam nepouzivam temer vubec interni FG zvuky, je to vec nazoru, ale nebudu hodnotit jejich kvalitu, kdyz je nepouzivam, ale nektery kombinace znej dobre, moznosti to ma spoustu a nejde rict ze to zni na prd, chce to si k tomu sednout a pracovat na tom a dostat se do toho, nema cenu si projet par nedotazenych tovarnich zvuku a prohlasit ze je nastroj k nicemu, ja mam fe FG giga ramku a vyuzivam hodne HDR a nahravam do toho externi syntaky a kytary atd a sem spokojenej, ke spokojenosti sem ale potreboval dokoupit externi prevodniky a smirit se s tim ze nevyuziju FG zvuky, no a uz sem spokojenej :P

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 11 srp 2009 16:22

Neural_I píše:...fantom a pod workstejsny maji nespornou vyhodu v tom, ze clovek nepotrebuje pocitac ...... a smirit se s tim ze nevyuziju FG zvuky ....
Hmm.. a existuje nejaka workstationa co by te uspokojila?
- ja jsem si prosel strizlivenim tak, ze jsem prodal vsechen HW a nechal jsem si jen master od Fataru a pocitac. Ted se na stary kolena chci ale od pocitace zase odpoutat. Chci proste neco rychle pustit a hrat, a ne nechat mladi na nastavovani. To od Fantoma ocekavam.
I kdyz je pravda, ze ted jsem slysel Refill do Reasonu - Miroslav Horns ... a musim rict, ze to zni uplne bozsky ... priblizne 100x lip nez stary Miroslav Akai CDcka co jsem parkrat slysel. To sice z Fantoma nedostanu, ale porad sazim na SRX06 ;)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 11 srp 2009 18:19

u tech vsech refillu atd pro softy a ruzny VSTcka je to o tom, ze si muzou dovolit udelat jednu bici sadu treba na giga ramky, protoze na PC uz dneska neni problem mit obrovskou ramku a samply mit na terabajtovejch diskach atd atd a vsechno je to za par korun, to je asi kazdymu jasny ze tohle se do syntaku narvat proste neda a ani to od zadnyho neocekavam, svy nejlepsi hudebni leta sem prozil s atarkem, akaiem s2000 s 32mega ramkou, zipkou a s bicim modulem D4, na tom sem udelal nejvic veci, nasledny leta prehrabovani se v softu sem premejslel jak je to mozny ze s nesrovnatelne lepsim vybavenim mi vyrazne klesla produktivita a zvukove to vymeklo, cely je to o tom, ze misto tvorby se furt v necem hrabu a zkousim atd atd a nic z toho nepada protoze nez nejakou skladbu dodelam uz je na svete dalsi vstcko ktery proste musim zkusit jestli nebude jeste lepsi ... driv sem nahodil sampler a atarko a slo se skladat, neresil sem co je lepsi nebo ne, na lepsi vybavu sem dlouho nemel penize tak sem vydojil skladby z toho co sem mel, takhle k tomu pristupuju i s fantomem, skladam hlavne v audio stopach a pouzivam FG na svy samply, kdyz obcas pouziju interni zvuk tak ho stejne vyleju do audia jako frazi, tahle prace odsejpa, neresim a nerochnim se v notickach, nemam tendence furt neco menit, v audiu uz to moc ani nejde, proste neco me napadne, tak to hned nahraju a jdu dal, nakoupil sem par flashek za par korun a trada, na FG me sraly prevodniky, ty sem obesel a PC sem odpojil, obcas pripojim ntb kdyz se mi zachce nahrat nejakou kejtru pres amplitubu treba, jako vrstvu, jinak mam hw efektak kterej mi vyhovuje pichlej do FG, finalni mixdaun poslu do vystupu B, "mastruju" v HW finalizeru a vracim na dalsi stopu do audia uz finalni vysledek, fakt uz nepotrebuju nic jinyho, fantom pro me udela uplne vsechno co chci a hlavni je ze skladam a nerochnim se v tom, dokonaly je ze se vsechny napady daj i zpetne zaznamenat, fantom umi zachovat poslednich asi tusim 40 nebo kolik fterin zpetne v audiu, takze kdyz si tak blbnu a neco se mi libi, zmacknu modrej cudlik a je to zazalohovany, gigova ramka mi dovoli primo z nastroje na kterym tvorim hrat halfplejbeky, takze proste jeden nastroj na vsechno, splnil se mi sen proste 8) to vsechno sem tady uz ale psal, ted se uz jen tesim na novej OS ale asi marne :roll: ...

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 11 srp 2009 18:32

Neural_I píše: ... driv sem nahodil sampler a atarko a slo se skladat, neresil sem co je lepsi nebo ne, na lepsi vybavu sem dlouho nemel penize tak sem vydojil skladby z toho co sem mel, takhle k tomu pristupuju i s fantomem, skladam hlavne v audio stopach a pouzivam FG na svy samply, kdyz obcas pouziju interni zvuk tak ho stejne vyleju do audia jako frazi, tahle prace odsejpa, neresim a nerochnim se v notickach, nemam tendence furt neco menit
TO je presne ono. To je duvod, proc chci Fantom. Protoze jsem zjistil, ze produktivita klesa a jenom si hraju misto abych hral. Chci se uplne odprostit od pocitace a mit "omezeny" moznosti = coz ale automaticky bude znamenat pevne dany mantinely, takze je jednou prozkoumam a uz budu vedet co si muzu dovolit.

Musim se priznat, ze na skipback sampling se docela tesim. Ja jsem si vubec odvykl pracovat s audiem a preorientoval jsem se jen na midi a mrzi me to. To co popisujes o tom ze to vsechno rovnou nasamplujes je mozna to po cem touzim ;) Proste neco zahrat a bejt s tim spokojenej (a maximalne to udelat znova). No... myslim ze si me tim pristupem vlastne dost potesil. Tedy krome zvuku a prevodniku, ale porad si myslim ze s SRX06tkou to v pohode preziju ;)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 11 srp 2009 18:50

modry button je bozia vec, presne ako pise Neural_I, clovek si brnka a zabrnka nieco spontalne a vie ze ma myslienku zachranenu lebo druhy krat by sa to uz nezadarilo.. takto sa savne wavko a napad nejde do stratena.. neskor sa moze rozvyjat dalej... skvela vec.

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od COBOLT » 11 srp 2009 19:00

Jak je to s midi kolik kanalu se da posilat ven?
Neural mohl by si spravit ukazky nakych sample s externim prevodnikem a internim zajimal by me ten rozdil oproti tc finalizeru.

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 11 srp 2009 19:06

EXCOM píše:modry button je bozia vec...
Skipback sampling pouzitej ne jako zapisnik, ale jako "tool" ;)
Naposledy upravil(a) Jabba dne 11 srp 2009 19:08, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 11 srp 2009 19:07

COBOLT píše:Neural mohl by si spravit ukazky nakych sample s externim prevodnikem a internim zajimal by me ten rozdil oproti tc finalizeru.
A nemohl bys vubec udelat nejaky ukazky INTERNICH zvuku co mas rad a co te stvou, abysme meli predstavu? ;) Dik! ;)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 11 srp 2009 19:21

COBOLT píše:Jak je to s midi kolik kanalu se da posilat ven?
Neural mohl by si spravit ukazky nakych sample s externim prevodnikem a internim zajimal by me ten rozdil oproti tc finalizeru.
vsetkych 16 mozes, ma to external rezim..
cez take MOTU MIDI TIMEPIECE si vies premapovat midi chanels a pekne posielat do 16 externych zariadeni.. cize co midi kanal na fantom-g to jeden externy nastroj.. funguje to perfektne, mal som tak spraveny setup

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od COBOLT » 11 srp 2009 20:54

ok dik

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 11 srp 2009 21:52

Jabba píše:
COBOLT píše:Neural mohl by si spravit ukazky nakych sample s externim prevodnikem a internim zajimal by me ten rozdil oproti tc finalizeru.
A nemohl bys vubec udelat nejaky ukazky INTERNICH zvuku co mas rad a co te stvou, abysme meli predstavu? ;) Dik! ;)
rozdil tam je, bodejt by taky nebyl kdyz finalizer staval, asi 80t nez sla cena az posledni dobou (patrne vlivem vst a dsp karet) dost dolu ze uz si to clovek muze jaksi dovolit, donedavna to byl nesplnitelnej sen dat za procesor takovou raketu, prevodniky jsou znatelne tvrdsi a proste to ma koule jak svina, fantomovsky prevodniky jsou rekl bych tak na urovni m-audio zvukovek do 10t a to mozna ani ne, ale hlavne finalizer je neskutecne nadupana masina ktera umi se zvukem udelat desny veci a ja uz casto nahravany nastroje lehce procesuju, pouzivam EQ a stereoimager, basy zachlupacuju distorzi a simulaci lampy, delam to jen lehce ale je to dost znat, kdysi nekdo nekde napsal ze finalizer by mel byt jako procesor na kazdy savli mixu :twisted: me by se to taky libilo, hlavne mi na FG chybi stereoimager na savli, tak si holt pomaham takhle. Ono s tema prevodnikama sem si vsiml ze posledni dobou znej vsechny novy syntaky uplne jak nejaky VSTcka, zvuk je tenkej, vyvejskovanej, ztraci pevnost na basech, nevali to, nekope to, jen se to tak porelejva a syčí to ve vejskach jak pytel hadů, ja sem oldskůler, zvyklej na masivni zvuky starych masin a na tvrdy prevodniky (akai) ktery i kdyz by papirove co se parametru tyce asi uz dneska neuspely, tak pocitove je maloco prekona.

co se tyce oblibenych a neoblibenych zvuku z fantomase, to je hooodne moc az bych rekl primo maximalne individualni a nema vazne smysl tady rozjet diskuzi jestli je tohle piano lepsi jak tamto nebo jaký ságo zni nejvernejc jako kdyz hraje starej negr pod mostem v bronxu u horici popelnice, verim ze kazdej "beznej" klavesak si svy zvuky najde nebo doladi, jen ja tam zadnej pro me dobrej zvuk nenasel, neb ja holt proste nepouzivam hammondky ani rhodesy a dechy primo nesnasim :mrgreen: ja sem odkojenej samplerista takze si svy masiny krmim svejma samplama a radne jim davam za usi :twisted: jako sampler je FG bozi, ma neskutecny moznosti a skvele a rychle se s nim dela, zezacatku jsem strihal samply v PC, ale pak sem se to naucil ve FG a uz to lita jak po masle, vytvoreni presetu vc efektu je otazka par minut, pokazdy kdyz si tak odskocim k FG zaexperimentovat si s multiefektama, vzdycky objevim nejakou novou super vychytavku, ted sem dal 3D delay s rozdilnym opakovanim v centru oproti L-R na kytaru a sed sem si na prdel jak to hezky vybehlo do prostoru, nebo hodne blbnu se krokovym filtrem, oblibil sem si simulaci gramce, umi dost nadupat basy a prida chlupy treba na kopak apod apod, proste me fantomas bavi cimdal vic, furt me bavi live mod protoze se tam daj hezky navrstvit nastroje, treba masivni orchestr, nebo si slozit bici z nekolika bicich sad pricemz z kazdy pujde jeden zvuk samostatne efektovanej coz sadu dost nadupne apod apod, vysledek se nasampluje a usporej se hlasy, no proste jestli nekdy dospeju do stadia ze si reknu ze mi FG uz nestaci, tak to bude asi jenom kvuli jeste vetsimu displeji nebo vice individualnim vystupum, jinak fakt nevim 8)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 12 srp 2009 02:12

Neural_I : jedine ze dalsi Fantom bude Fantom-GX a ten bude mat vsetko co mal mat Fantom-G :)
ja ked som videl prve screens tak som ocakaval ze tam bude Touch Display.. aka by to bola parada

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 12 srp 2009 09:29

EXCOM píše:Neural_I : jedine ze dalsi Fantom bude Fantom-GX a ten bude mat vsetko co mal mat Fantom-G :)
ja ked som videl prve screens tak som ocakaval ze tam bude Touch Display.. aka by to bola parada
ja osobne jsem docela rad ze to dotykovej displej nema, uz sem jich par videl a nechtel bych mit u fantomase neco tak upatlanyho :roll: navic bych se urcite netrefoval do tech titernych cudliku a budto by to bylo akorat k nastvani nebo by muselo byt vsechno na displeji tak nejak vetsi takze by se toho na obrazovku vyrazne min veslo coz by bylo hrube neprehledny a kontraproduktivni, dokonaly reseni by bylo kdyby slo pripojit externi vetsi displej, klidne bych si za tuhle vychytavku priplatil

Odpovědět