Jabba píše:COBOLT píše:Neural mohl by si spravit ukazky nakych sample s externim prevodnikem a internim zajimal by me ten rozdil oproti tc finalizeru.
A nemohl bys vubec udelat nejaky ukazky INTERNICH zvuku co mas rad a co te stvou, abysme meli predstavu?

Dik!

rozdil tam je, bodejt by taky nebyl kdyz finalizer staval, asi 80t nez sla cena az posledni dobou (patrne vlivem vst a dsp karet) dost dolu ze uz si to clovek muze jaksi dovolit, donedavna to byl nesplnitelnej sen dat za procesor takovou raketu, prevodniky jsou znatelne tvrdsi a proste to ma koule jak svina, fantomovsky prevodniky jsou rekl bych tak na urovni m-audio zvukovek do 10t a to mozna ani ne, ale hlavne finalizer je neskutecne nadupana masina ktera umi se zvukem udelat desny veci a ja uz casto nahravany nastroje lehce procesuju, pouzivam EQ a stereoimager, basy zachlupacuju distorzi a simulaci lampy, delam to jen lehce ale je to dost znat, kdysi nekdo nekde napsal ze finalizer by mel byt jako procesor na kazdy savli mixu

me by se to taky libilo, hlavne mi na FG chybi stereoimager na savli, tak si holt pomaham takhle. Ono s tema prevodnikama sem si vsiml ze posledni dobou znej vsechny novy syntaky uplne jak nejaky VSTcka, zvuk je tenkej, vyvejskovanej, ztraci pevnost na basech, nevali to, nekope to, jen se to tak porelejva a syčí to ve vejskach jak pytel hadů, ja sem oldskůler, zvyklej na masivni zvuky starych masin a na tvrdy prevodniky (akai) ktery i kdyz by papirove co se parametru tyce asi uz dneska neuspely, tak pocitove je maloco prekona.
co se tyce oblibenych a neoblibenych zvuku z fantomase, to je hooodne moc az bych rekl primo maximalne individualni a nema vazne smysl tady rozjet diskuzi jestli je tohle piano lepsi jak tamto nebo jaký ságo zni nejvernejc jako kdyz hraje starej negr pod mostem v bronxu u horici popelnice, verim ze kazdej "beznej" klavesak si svy zvuky najde nebo doladi, jen ja tam zadnej pro me dobrej zvuk nenasel, neb ja holt proste nepouzivam hammondky ani rhodesy a dechy primo nesnasim

ja sem odkojenej samplerista takze si svy masiny krmim svejma samplama a radne jim davam za usi

jako sampler je FG bozi, ma neskutecny moznosti a skvele a rychle se s nim dela, zezacatku jsem strihal samply v PC, ale pak sem se to naucil ve FG a uz to lita jak po masle, vytvoreni presetu vc efektu je otazka par minut, pokazdy kdyz si tak odskocim k FG zaexperimentovat si s multiefektama, vzdycky objevim nejakou novou super vychytavku, ted sem dal 3D delay s rozdilnym opakovanim v centru oproti L-R na kytaru a sed sem si na prdel jak to hezky vybehlo do prostoru, nebo hodne blbnu se krokovym filtrem, oblibil sem si simulaci gramce, umi dost nadupat basy a prida chlupy treba na kopak apod apod, proste me fantomas bavi cimdal vic, furt me bavi live mod protoze se tam daj hezky navrstvit nastroje, treba masivni orchestr, nebo si slozit bici z nekolika bicich sad pricemz z kazdy pujde jeden zvuk samostatne efektovanej coz sadu dost nadupne apod apod, vysledek se nasampluje a usporej se hlasy, no proste jestli nekdy dospeju do stadia ze si reknu ze mi FG uz nestaci, tak to bude asi jenom kvuli jeste vetsimu displeji nebo vice individualnim vystupum, jinak fakt nevim