ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 20 srp 2009 14:51

Jabba : je to live mod, mozes si to zapinat a vypinat ako potrebujes cez pady, proste to tak spravili, ty si to mozes urobit lepsie a o tom to je.. kazdy si to upravy podla svojich potrieb ako jemu najviac vyhovuje...

myslim ze ten Live Mod je skvelo vymysleny

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 20 srp 2009 16:00

live mod je naprosto dokonala vec, teda az na omezeni efektovek a nemoznost si vybrat na co efektovky dat, kdyz treba nevyuzivas externi vstupy, ale da se s tim zit, jediny co bych uvital je moznost preklopeni kompletniho live presetu do studio modu, ja tedy delam vetsinou v live modu, no uz jsem to psal, proste je mi to moc sympaticky, on tedy studio mod je v zasade to samy, ale min prehledny.
s tema vyplejma nastrojema v live modu, vyuziti si urcite casem najdes, je to tak udelany proto, aby se v ramci jednoho live presetu dalo rychle prepinat mezi napriklad solovejma houslema a celym ansamblem, proste si vysolujes co chces hrat a pak proste pozapinas zbytek atd, nektery presety jsou evidentne udelany a predkousany tak, aby bylo mozny si vybirat vhodnej nastroj, treba vhodnou basu z osmi prednastavenejch, nebo jejich kombinaci, ja hodne vyuzivam zonovani klaviatury a vrstveni ploch nebo kytar pro dosazeni hutnosti, se spravnym nastavenim treba delaye apod se da navrstvit hodne zajimavej zvuk a dobry je ze na kazdej nastroj jde dat insertni efekt, vyuziti na jednotlivy bici nastroje jsem tady popisoval, jinak uz to ani nedelam, co nastroj to grupa bicich s insertem a finale do kompresoru a nahalit... to uz se opakuju
Dobry je pracovat se stereem, napriklad smyccovy teleso sestaveny z osmi nastroju, pricemz se nektery opakujou ale jsou rozhozeny ve stereu je super, dela to zvuk prostorovejsi a mohutnejsi, ne bo subbas zuzenej do mona a na to nahodit lehce delayovanou basovku s filtrem... atd atd, fantomas toho umi fakt hodne

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 20 srp 2009 19:40

Jakej je váš názor na Tyros 3 ? Docela uvažuju, že bych si ho k Fantomovi dokoupil :) Sice jsou to dost odlišný nástroje, ale ty špičkový zvuky, to je přesně to, co Fantomovi chybí.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 20 srp 2009 20:14

JamezX píše:Jakej je váš názor na Tyros 3 ? Docela uvažuju, že bych si ho k Fantomovi dokoupil :) Sice jsou to dost odlišný nástroje, ale ty špičkový zvuky, to je přesně to, co Fantomovi chybí.
na to by ti postacil MOTIF XS RACK, myslim ze by sa krasne doplnoval s G... Tyros 3 je pravdepodobne asi fajn, ale je to velke hebedo

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 20 srp 2009 20:16

No MOTIF XS RACK mám :) Ale je fakt, že ten Tyros je pálka jako hrom.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 20 srp 2009 20:19

JamezX píše:No MOTIF XS RACK mám :) Ale je fakt, že ten Tyros je pálka jako hrom.
no, tak potom si vybaveny nadosmrti 8)

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 20 srp 2009 20:26

Tak asi jo :) Teď už jen zbývá se na to naučit pořádně hrát :D Ale stejně by mě zajímal váš názor. Hrál jste někdo na Tyrose 3 ? Jaký jsou pocity ?

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 20 srp 2009 23:57

JamesX: to nevim, ale videl sem japonce hrat na casio za par kacek tak jak jak to vetsina lidi nezahraje ani na syntak za milion 8)

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 21 srp 2009 09:01

Tak oni ty live sety o kterych jsem mluvil nebyly original 1.2 romkovy, ale on tam mel FG Connect projekt plnej ruznejch veci. Po upgradu na 1.3 vsechny ty veci (samozrejme) zmizeli. Ted je otazka - kdyz nechci mit v pameti ulozenej celej ten FG Project ale chci si z nej vybrat ty nejzajimavejsi veci (rekneme live sety), jak to nejlip udelat?

Napada me nejak si je nekam presunout - treba do user listu, a pak ulozit jen ten? Nebo jak nejlip prehrat do cistyho projektu jenom neco (kdyz jsou ty zvuky v projektu jako jeden soubor)?

Legato Flute je bozarna ;), hoboj a klarinet taky. Jen ten anglickej roh je nejakej takovej analogovej ...

EDIT: A rovnou jeste jeden dotaz - da se nejak pouzit vyhledavani podle napsanyho jmena v listech pomoci tlacitek a ne jen mysi? Kdyz jsem v listu (treba v Path listu nebo Liveset listu, nemuzu najit jak mam premistit kurzor do ty vuhledavaci input-lajny nad listem. Mysi tam kliknu, ale co cudlikama? Zatim jsem to nenasel ani v manualu...

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 21 srp 2009 18:21

Jabba píše:Napada me nejak si je nekam presunout - treba do user listu, a pak ulozit jen ten? Nebo jak nejlip prehrat do cistyho projektu jenom neco (kdyz jsou ty zvuky v projektu jako jeden soubor)?
Vytvoř novej prázdnej projekt a pomocí programu "Fantom-G Librarian" si do něj přesuň jen to, co potřebuješ. Bohužel samply musíš kopírovat ručně.

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 21 srp 2009 18:25

Jabba píše:EDIT: A rovnou jeste jeden dotaz - da se nejak pouzit vyhledavani podle napsanyho jmena v listech pomoci tlacitek a ne jen mysi? Kdyz jsem v listu (treba v Path listu nebo Liveset listu, nemuzu najit jak mam premistit kurzor do ty vuhledavaci input-lajny nad listem. Mysi tam kliknu, ale co cudlikama? Zatim jsem to nenasel ani v manualu...
Pomocí tlačítek nemůžeš zadávat písmena, to jde jen myší, takže i to přemisťování kurzor tlačítky ztrácí smysl :wink:

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 23 srp 2009 09:41

Tak jsem si trosku zasequenceroval a nevim kdo vymejslel ten microscop (na kterej jsem se nejvic tesil a je to vlastne duvod proc jsem koupil fantom - mimo jine) a je to teda hruza bes... zatim jsem na to sel jen tak bez manualu.... bici, basa, nejaky EP klavesky a potom nejaky to jammovani a schvalne jsem pri tom EP partu delal chyby abych si zkusil ten mikroskop a cely jsem si to posral (nastesi jsem zvyklej nahravat bez chyb, tak jsem to proste zahral znova).

Jen tak bez manualu a pripravy jsem si proste ozhasil uplne vsechno. Schvalne jsem nejaky noty zahral jinak a chtel jsem je pak upravit. Predpokladal jsem ze proste prijedu koleckem na misto a pak s tou notou budu hejbat, ale prisel jsem jen na to ze musim v event listu vylozene na notu (pitch) a pak kurzor funguje jako transpozice... jenze kdyz na to clovek zapomene, tak si proste rozhazi nejaky noticky kam dojede koleckem kdyz hleda misto s chybou ... doufam ze jsem proste jen neprisel na nejakej shortcut co tu editaci udela normalni, protoze tohle je strasna pakarna - nekam dojed, neco prepnout, upravit data, neco prepnout, nekam dojet, neco prepnout... pakarna.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 23 srp 2009 09:49

Microscope je asi preto Microscope, lebo musis mikroskopom hladat v Microscope tie feature 8)
a toto je ta vec ktora je tam nedotiahnuta a vacsina majitelov G caka na kazdy update OS ako sol...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 23 srp 2009 19:51


Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 24 srp 2009 09:35

EXCOM píše:Microscope je asi preto Microscope, lebo musis mikroskopom hladat v Microscope tie feature 8)
a toto je ta vec ktora je tam nedotiahnuta a vacsina majitelov G caka na kazdy update OS ako sol...
Hmm.. krome ostatnich veci je prave poradnej piano roll jeden z hlavnich duvodu, proc jsem ho koupil. Jestli je tam opravdu jenom na paradu, tak jsem dost nasranej ;) A budu vyhlizet kazdej dalsi OS ako sol ;)

Jinak mit na kazdej part jinej insert je desne navykovy ... skoro jako na poci v nejakym softu ...

Odpovědět