ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 24 srp 2009 20:59

Jabba píše:Hmm.. krome ostatnich veci je prave poradnej piano roll jeden z hlavnich duvodu, proc jsem ho koupil. Jestli je tam opravdu jenom na paradu, tak jsem dost nasranej ;) A budu vyhlizet kazdej dalsi OS ako sol ;)
Myslim, ze jsem ti psal zcela jasne, ze piano roll je ve Fantomovi jen na koukani :wink:

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 24 srp 2009 22:17

JamezX píše:
Jabba píše:Hmm.. krome ostatnich veci je prave poradnej piano roll jeden z hlavnich duvodu, proc jsem ho koupil. Jestli je tam opravdu jenom na paradu, tak jsem dost nasranej ;) A budu vyhlizet kazdej dalsi OS ako sol ;)
Myslim, ze jsem ti psal zcela jasne, ze piano roll je ve Fantomovi jen na koukani :wink:
Myslim, ze sis urcite nemyslel, ze ti budu verit, ze to myslis doslova! ;)

No ne - vazne - to je desny! Cely je to takova bozarna a oni to takhle poserou .. vzdyt ta editace je uplne dementni..... Jedinej dalsi synth o kterym vim ze ma Piano Roll je JunoG (ma ho kamos, ale jeste jsem si s nim nehral) a pak M3 v novym firmwaru. Vite jeste o nejakym jinym?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 24 srp 2009 22:26

Jabba : napriek tomu ze Piano Roll ma mysku disable a neda sa zoomovat( aj ked sa tvari ze zoom tam je, ale je to tak ako si zvacsit bitmapovy obrazok ), tak sa v nom da v celku fajn robit.. aj ked je to krkolomne, ale da sa na to zvyknut, kolieskom sa v celku dobre nota posuva..

napriek tomu proklamovali mys a super PR obrazky k tomu s piano rollom, ale zmysel toho ostal naozaj len pri PR...
ja fakt verim, ze to v nasledujucich OS ozivia a bude sa s tym dat pracovat ako sa s mysou pracovat ma...

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 24 srp 2009 23:01

EXCOM píše:Jabba : napriek tomu ze Piano Roll ma mysku disable a neda sa zoomovat( aj ked sa tvari ze zoom tam je, ale je to tak ako si zvacsit bitmapovy obrazok ), tak sa v nom da v celku fajn robit..
V Piano Roll je nejakej zoom ? To sem asi prehlid :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 24 srp 2009 23:07

JamezX píše:
EXCOM píše:Jabba : napriek tomu ze Piano Roll ma mysku disable a neda sa zoomovat( aj ked sa tvari ze zoom tam je, ale je to tak ako si zvacsit bitmapovy obrazok ), tak sa v nom da v celku fajn robit..
V Piano Roll je nejakej zoom ? To sem asi prehlid :)
to je to Microscope

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 24 srp 2009 23:23

EXCOM píše:
JamezX píše:
EXCOM píše:Jabba : napriek tomu ze Piano Roll ma mysku disable a neda sa zoomovat( aj ked sa tvari ze zoom tam je, ale je to tak ako si zvacsit bitmapovy obrazok ), tak sa v nom da v celku fajn robit..
V Piano Roll je nejakej zoom ? To sem asi prehlid :)
to je to Microscope
No já vim, že je to ten Microscope. Ty tam máš někde nějakej zoom ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 25 srp 2009 00:50

no ten Microscope by mal byt ako ze zoom, ma tam taky rezim ze ti zvacsi piano roll na cely display, ale on vlastne len natiahne to co vidis v tom malom na ten velky :)
tam musel sediet nejaky nanervy chory koder...

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 25 srp 2009 01:13

EXCOM píše:no ten Microscope by mal byt ako ze zoom, ma tam taky rezim ze ti zvacsi piano roll na cely display, ale on vlastne len natiahne to co vidis v tom malom na ten velky :)
tam musel sediet nejaky nanervy chory koder...
Aha, ty myslis to prepinani pod klavesou "F6" - ja uz se lek, ze mi neco uniklo :D

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 25 srp 2009 01:34

Teda az ted jsem si vsimnul, ze on to fakt jenom natahuje ! Ja vzdycky myslel, ze jako ukaze vic not - no to je fakt chory.

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 25 srp 2009 02:50

Hmm.. ja ale nepouzivam mys. Docele me to UI zacina pekne sr*at. Bez mysi si nevyfiltruju patche podle nazvu (nechapu proc, kdyz pri sejvu se tim text zadavat da a clovek by potreboval tak 3-6 pismen), piano roll je k h*vnu.... To fakt delal nejakej idi*t ;)

Kazdopadne ja sem si taky na prvni pohled nevsiml, ze se to jen natahne ;) Jinak cozpak mys - ja to chci ovladat cudlikama. A ne ze by to neslo, ale stve me strasne to ovladani. To fakt vymyslel nekdo, kdo s nicim podobny v zivote nedelal ;( Meli by mu v Rolandu urazit ruce (minimalne).

Kazdopadne jsem slysel od cloveka co ma Oasys, ze Fantom je proti Oasysu kral ergonomie ;) Prej je Oasys OS uplne na palici a nezachrani to ani touchscreen. Tezko rict, ja ho jen videl, ale nesahal jsem na nej ;)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 25 srp 2009 12:41

#1000

Jabba : ale v celku to ide, ja som si na to v celku zvykol... ale mne hlavne islo prave o mys, lebo spojit worsktation s velkym LCD a mysou, malo svoje velke caro pre mna...

inak pani, tento thread si vysluzil 1000ci prispevok :)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 25 srp 2009 23:41

hele ja nevim jak vy, ale kdyz nahravam nejakou frazi, tak ji nahravam dokud se mi nepovede a pak proste jen dorovnam noty kvantizaci a je to, kdyz se to nepovede tak to proste vetsinou nahraju znova, stavim se k tomu jako v drevnich dobach kdy se nahravaly i klavesy na pás a nikdo se s tim moc nesr..al, nekdy to ani nekvantizuju, pokud to neni vylozene jak pest na oko, nejaky milisekundy proste neresim, aspon z ty muziky tak nesmrdi pocitac a aspon me to nesvadi se tak nimrat v notickach a nuti me to pamatovat si linky nastroju z hlavy a necumet furt do not

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 26 srp 2009 01:04

No ja taky nekvantizuju, ale ted me Fantom vylozene nas*al! Nahral jsem si vibrafonovou frazi ze tri kousku. Byl jsem nadsenej jak se mi povedla prvni cast a protoze jsem druhou zacal omylem pozde, rozhodl jsem se ji v tempu dohrat dobre, ale osunutou. Treti uz jsem zahral zase dobre. Mel jsem tedy neco jako "aaaaaaaaa ---- bbbbbbbbb ---- ccccccccc" jednu dlouhou frazi ze tri kusu s tim, ze kus "b" byl o cca 240 tiku posunutej.
Nu coz - rekl jsem si ze se konecne podivam na ten mikroskop. Nejdriv jsem se rozhodl, ze zmenim posledni akord (posledni "c") ... a myslel jsem, ze vybuchnu. To, ze nejde posunovat nota v case a v ladeni zaroven s tim, ze bych se mohl posouvat po nich, to je fakt pakarna nejvetsiho kalibru. Nechapu, ze kdyz uz to udelali do SONG vokna, kde jde hejbat celejma frazema, proc to nekoho nenapadlo. Nakonec jsem to nejak uklikal no..

no a pak to prislo - potreboval jsem celej BLOK "b" (asi 30 noticek) vzit, a posunout o 240 tiku doprava. Lidi, ja neprisel na to, jak to jednoduse udelat. Proste jsem to nezjistil. Nakonec jsem od oka hejbul pres "move" v mikroskopu kazdou notou jak u blbejch zvlast.

Na poci bych to proste vsechno oznacil a trosku dragnul doprava... na syntaku za 60 litru proste nevim jak to udelat ;(

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 26 srp 2009 10:44

Jabba: ja bych rekl ze ses z PC degenerovanej (nebrat spatne :twisted: ) ze muzes bastlit cokoliv kamkoliv, ja bych to treba udelal tak, ze bych druhou frazi bbbbb nahral klidne uplne do jiny stopy (abyc h si neprepsal tu puvodni aaaa) a kdyz uz bych ji nevim proc potreboval posunout (fakt nevim proc kdyz si muzes nastavit nahravani mezi lokatory s nastavenim libovolny dylky prehrani predesly fraze, nebo pouzit letmej strih apod, moznosti je dost jak to udelat jednoduse a v klidu), hlavne nahravat na cely takty a ne na nejakych par nesmyslnych tiku (???) a pak celou frazi proste posunout. kdyz uz je nutny nahrat treba kus mimo rastr sekvenceru, tak se da nastavit zacatek nahravani s presnosti na tiky, ale to mi prijde uchylny, to uz bych si radsi ty dobre nahrany fraze skopiroval, parkrat si je nanecisto zahral a naucil se je a pak bych je proste vysmrknul v kuse zive, nez se s tim mordovat tak jak pises.
podle me to chce zapomenout na vychytavky a berlicky z PC a vratit se k prazakladum hrani na nastroje a pak pujde vsechno o hodne lip, jednodusejc a hlavne mnohem efektivnejc a ver mi, ze do pianorollu prakticky nepolezes. kdyz uz se vyskytne situace ze je nutny udelat neco co fakt ve FG nejde, tak si vyprdnu fraze jako midi, naleju do cubase, upravim a poslu upravenou frazi zpatky do FG po USB a naimportuju a tradá, je to prace na baj voko dve minuty

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 26 srp 2009 21:44

Neural_I píše:Jabba: ja bych rekl ze ses z PC degenerovanej (nebrat spatne :twisted: ) ze muzes bastlit cokoliv kamkoliv, ja bych to treba udelal tak, ze bych druhou frazi bbbbb nahral klidne uplne do jiny stopy (abyc h si neprepsal tu puvodni aaaa)
No jde o to, ze to byly momentalni napady... takovy to klasicky jamovani. Nahral jsem si bici, pak basu, pak jsem do toho 20 minut hral na EPcko, pak, kdyz sem nasel zajimavej napad, tak jsem ho nahral jako dalsi kus.. no a pak jsem do toho dalsich 20 minut hral na vibrafon a kdyz se nasel zajimavej napad, proste jsem ho nahral. To, co popisujes ty, je uz imho druha faze - vis presne co chces, a 20 minut na tom delas ;). Ja jsem to mel jen v hlave, a potreboval jsem to rychle ulozit.
No a kdyz uz jsem to mel, potreboval jsem jen o ctvrte beatu posunout tu stredni cast, protoze jsem se netrefil do zacatku - ale jinak to bylo bez chybicky, tak nebyl duvod to menit. A to me stve... Samozrejme ze jsem to mohl smazat a nahrat znova, ale kdyz ono jednoduse nejde ani tu frazi treba rozdelit na dve. Nechapu, proc by se treba nejakej split nemohl automaticky prednastavit na misto kde jsem zrovna v songu. Stavilo by se dostat na misto kde to chci rozdelit, pouzit split (bez nastavovani), pak se posunout tam kde chci splitnout ten druhej kus (mezi B a C kusem), pouzit split (a nic nenastavovat - vzal by si to z toho kde sem v songu - prestoze bych to mohl zmenit). Pak uz bych si tu B cast posunul treba do druhy stopy a tam bych si s tim hnul ....

- tak me napada .. nejde ono to vlastne takhle uz ted? Rozdelit frazi rovnou v SongEdit okne?

Odpovědět