Roland Gaia SH-01

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od EXCOM » 28 bře 2010 00:11

monoque : zas by som tolko negeneralizoval...

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od synt » 29 bře 2010 08:13

Další zbytečný výrobek. Kdyby raději udělali nový Jupiter 8 s rozšířenými možnostmi. Když umí Moog, Smith a další vzkřísit skutečné legendy, proč to nejde u velkých koncernů jako je Roland (Yamaha či Korg)? Ne, obhajovat se to nedá. Ani současné produkty nejsou schopni dostatečně podporovat (Fantom) a tak se v dohledné době Jupiteru, CS80 nebo PS-6 pravděpodobně nedočkáme. Škoda ...

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od a.tom.x » 29 bře 2010 15:26

monoque píše:No zrovna vcera jsem to zkousel na messe a musim rict je to hruza, hruza, hruza...necekejte zazrak....dost zklamani...doporucuji pozornost na tohle http://www.radikaltechnologies.com/ ...to je neco noveho,aspon konceptem a zvukem....http://www.radikaltechnologies.com/ ...accelerator
Vecna skoda, ze ty veci od Radikal maji dementni ovladani. Hral jsem si se Spectralisem a bez manualu se v tom clovek totalne topi, byt zvukove me to mile prekvapilo.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

monoque
Příspěvky: 598
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od monoque » 29 bře 2010 19:42

a.tom.x píše:
monoque píše:No zrovna vcera jsem to zkousel na messe a musim rict je to hruza, hruza, hruza...necekejte zazrak....dost zklamani...doporucuji pozornost na tohle http://www.radikaltechnologies.com/ ...to je neco noveho,aspon konceptem a zvukem....http://www.radikaltechnologies.com/ ...accelerator
Vecna skoda, ze ty veci od Radikal maji dementni ovladani. Hral jsem si se Spectralisem a bez manualu se v tom clovek totalne topi, byt zvukove me to mile prekvapilo.
Accelerator je opak...hodne zvlastni pristup k tvoreni zvuku...napr. zvolil se zvuk v kategorii bass a pak se klikanim na jedno tlacitko nahodne generovaly parametry daneho zvuku, pak stacilo ulozit a nebo upravit dle znameho modelu, navic ten prototyp mel jakysi druh pohyboveho cidla, ktery reagoval na pohyb celeho sasi(coz je asi dost neprakticke a tezko rict jestli to bude ve finalni verzi,ale zjimave) a zvuk z toho lezl nezkutecny. Hned vedle byl John Bowen Solaris a ten proti tomu teda nic moc...i kdyz rozdil cen cca 2500 eur...

Uživatelský avatar
sigma06
Příspěvky: 13
Registrován: 14 říj 2006 20:02

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od sigma06 » 30 bře 2010 11:23

monoque píše:No zrovna vcera jsem to zkousel na messe a musim rict je to hruza, hruza, hruza...necekejte zazrak....dost zklamani...doporucuji pozornost na tohle http://www.radikaltechnologies.com/ ...to je neco noveho,aspon konceptem a zvukem....http://www.radikaltechnologies.com/ ...accelerator
ahoj monoque. v com konkretne vidis nedostatky SH-01ky ?


monoque
Příspěvky: 598
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od monoque » 30 bře 2010 11:35

sigma06 píše:
monoque píše:No zrovna vcera jsem to zkousel na messe a musim rict je to hruza, hruza, hruza...necekejte zazrak....dost zklamani...doporucuji pozornost na tohle http://www.radikaltechnologies.com/ ...to je neco noveho,aspon konceptem a zvukem....http://www.radikaltechnologies.com/ ...accelerator
ahoj monoque. v com konkretne vidis nedostatky SH-01ky ?
No zvukove me to pripadlo hrozne lacine a i zpracovani bylo nic moc...proste se mi to nelibilo..i predvadecky, ktere sem videl byly o nicem a nezaujalo me na to zhola nic, ale tak treba to prehanim...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od EXCOM » 30 bře 2010 11:48

monoque píše:
sigma06 píše:
monoque píše:No zrovna vcera jsem to zkousel na messe a musim rict je to hruza, hruza, hruza...necekejte zazrak....dost zklamani...doporucuji pozornost na tohle http://www.radikaltechnologies.com/ ...to je neco noveho,aspon konceptem a zvukem....http://www.radikaltechnologies.com/ ...accelerator
ahoj monoque. v com konkretne vidis nedostatky SH-01ky ?
No zvukove me to pripadlo hrozne lacine a i zpracovani bylo nic moc...proste se mi to nelibilo..i predvadecky, ktere sem videl byly o nicem a nezaujalo me na to zhola nic, ale tak treba to prehanim...
ze ty mas vseobecne koprivku z Rolandu 8)

monoque
Příspěvky: 598
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od monoque » 30 bře 2010 11:57

Prave ze ne, mame V-synth a G8, takze koprivka se nekona,ale tohle me zklamalo no...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od EXCOM » 30 bře 2010 12:20

monoque píše:Prave ze ne, mame V-synth a G8, takze koprivka se nekona,ale tohle me zklamalo no...
mne sa to prave velmi paci svojou ergonomiou.. musim si to testnut, dojde mi to super inspirativne na hladanie zvuku.. tie layere to ma vyborne vymyslene, super je ze mas hned na ne cez butony..
a mne osobne sa aj velmi zvukovo paci, aspon podla ukazok co som zatial pocul.. cital som ze je tam uplne novy engine, tak som nanho zvedavy.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od peteness » 30 bře 2010 14:44

nic ve zlym, ale mi ty zvuky prijdou hodne podobny ne-li horsi jako R3. Proste jenom dotahujou Korga.

Uživatelský avatar
sigma06
Příspěvky: 13
Registrován: 14 říj 2006 20:02

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od sigma06 » 30 bře 2010 14:50

monoque píše:Prave ze ne, mame V-synth a G8, takze koprivka se nekona,ale tohle me zklamalo no...
ja si myslím že GAIA má v svojej kategórii čo povedať. a nehovorím to preto, že kopem za Roland. proste sa mi páči, aký prístup zvolili a že tlačia ľudí, aby trochu rozmýšľali a priučili sa subtraktívnej syntéze. pozri sa, ktorý z VA synthov v tejto kategórii má všetky parametre vyvedené na fyzické ovládače.

a vôbec si nemyslím, že hrá zle :o ak ti chutí V-Synth, príde mi podivné že GAIA nie :shock:
pracujem pre http://www.roland.sk
keď nepracujem http://www.myspace.com/si6masix | http://www.myspace.com/lildelabon
gear: roland rd700gx, edirol m16dx, lexicon mx300, roland dep5, boss dd20, sonar8.5 / ex-yamaha AN1x, rhodes mkII, roland juno2

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od BS » 30 bře 2010 15:07

jako novodoba V/A nahrada Juna, by se to mohlo chytnout. ma to vcelku takovej juno nadech mi prijde. imho, tenhle synth nemel ambice stat se novodoubou modlou (Virus), apod. Mne osobne se vcelku libi, ne, ze bych to bezel koupit, ale dokazu si predstavit, ze bych se s tim pobavil, ikdyz je to jen "blba" subtraktivni synteza.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od a.tom.x » 30 bře 2010 15:16

Asi by mi nesedel ten systém 3 oscilátorů, které se přepínají tlačítky vlevo, ergonomicky mi to prijde jako nestesti, ale holt se "katujou kosty"
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od EXCOM » 30 bře 2010 17:46


Odpovědět