Roland XP-30

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
dendy

Re: Roland XP-30

Příspěvek od dendy »

> aby jeho nastroj na podiu s ostatnymi zivymi nastrojmi obstal. a k tomuto vsetkemu ma ZFarkas za sebou roky skusenosti, takze vie o com hovori.

Roky skusenosti neimplikuju to ze dotycny vie co hovori, to je obecne rozsireny omyl.. Tak isto sa moze mylit .. Co bude asi tak pravdepodobnejsie, ze Farky ako jediny na svete prekukol ze vsetky super stage nastroje ktore prislo po XP-30 su podvod a nekvalitny "chinasrott", len si toho nikto iny na svete okrem neho nevsimol, ALEBO bude pravdepodobnejsie ze proste keca nezmysly ? Occamova britva nepusti ..

> Excom : mame ale nastroje s 16bit prevodnikmi , 18 bit prevodnikmi .. atd .. hovorime o antiku .. nie o sucasnej produkcii ..

Nastroje z prelomu 1999 / 2000 mali povacsine 32bit SHARC alebo Motorola DSP chipy .. XP30 nieje vinimka .. to su v podsate moderne chipy.. dnesne nastroje sa v nicom zasadnejsom od nich nelsia (niektore su mozno 64bit ale to ziadny zasadny rozdiel nerobi) .. podcenujes nastroje z toho obdobia, z vinimkou toho ze mali k dispozicii menej pamate (pamate boli vtedy drahe - preto mali romplery menej samplov v sebe, pripadne sa pouzivala kompresia na sample) a o nieco slabsie prevodniky (24bit/96khz je dnes uz standard, vtedy skorej vinimka v totalnom hiende) co sa tyka DSP kodu (a DSP chipov) v podsate v nicom nezaostavali za tymi dnesnymi ..

A nemylim sa, DSP coding mam trosku viac nastudovany :-) Ver mi .. viem ako to ty myslis a viem preco sa mylis, to co hovoris ty by bola pravda ak by DSP chip sypal stopy jednotlivo do prevodnika a sumaciu robil samotny prevodnik .. tak to ale nieje a nikdy nebolo v ziadnom HW DSP syntaku .. Tak sa to robilo ked sa programovali napriklda trackery pod DOS-om a to je zas uplne pochopitelne, tam si mal proste 16bit registre a 16bit zvukovku, takze ked si sa do neho chcel vojst s 16bit samplami musel si redukovat ich bitrate ..
Respektive na starsich kompoch si mal dokonca menej bit (Amiga 500 mala tusim 14bit audio interface ??)

To mas to iste ako dnesne pluginy a samotny daw nic redukovat nemusia pretoz aj ked pouzijes 24bit sample v projekte, DAW interne robi sumaciu v 32 alebo dokonca 64 bitoch takze moze pria posumovat aj milion 24bitovych samplov(stop) a nic redukovat nemusi, stale sa vojde do toho 32/64bit cisla vyslednej sumy

Ak dame niekedy zraz u dedka vysvetlum ti to podrobne aj s nakresmi :-D
Naposledy upravil(a) dendy dne 06 pro 2017 13:05, celkem upraveno 2 x.

rastis

Příspěvek od rastis »

no ja by som prave nerad niekomu krivdil, za to sa radsej pytam, ci si mozme niekde na YT najst ZFarkasa priamo v akcii podiu s dalsimi zivymi muzikantami, + aj s jeho nastrojmi, na ktorych trebars imituje ine nastroje ...

dano

Příspěvek od dano »

Countrymetalman je ZFarkas? Začína to byť strašideľné.

Keyboarder
Vybavení

Příspěvek od Keyboarder »

rastis píše:
06 pro 2017 13:02
no ja by som prave nerad niekomu krivdil, za to sa radsej pytam, ci si mozme niekde na YT najst ZFarkasa priamo v akcii podiu s dalsimi zivymi muzikantami, + aj s jeho nastrojmi, na ktorych trebars imituje ine nastroje ...
To je nemožné. Podle jeho příspěvků by se dalo usuzovat, že hraje snad denně minimálně v 10 kapelách současně, ale nikdy žádný odkaz nezveřejnil. Mám dva kolegy z Brna, kteří tam učí na ZUŠkách a jsou sami velmi aktivními muzikanty, a ti Richarda taky neznají.

Kdysi jsem našel několik odkazů jedné ubohé country kapely, kde Richard hraje na kytaru, ale tu ostudu, abych je tady zveřejnil, mu neudělám - protože do mrtvol se nekope

TonerLive
Vybavení

Příspěvek od TonerLive »

2 dendy : amiga měla 4x8bit DA ( Paula ) organizované po 2 jako left/right ..jistým trikem je šlo použít jako 2x 14bit DA a díky AHI sound driveru jako 16bitové

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

Dano a to si zober ze tu este ziadna porovnavacka nebola.

Po diskusii o mono a stereo ,cinasrot a DA prevodnikoch a aliasingu tu mame zrazu predhodeny odkaz na Countrymetalmana.
Tu ukazku Countrymetalman daj teda sem. Ale musi byt stereo cez 24 bit prevodnik a bez aliasingu.

dendy

Příspěvek od dendy »

dano píše:
06 pro 2017 13:38
Countrymetalman je ZFarkas? Začína to byť strašideľné.
Countrymetalman == ZFarkas == momentbrno (pod tymto nickom je znamy aj na midi.cz) .. este 1 nick tu tusim niekde mal ale nepamatam sa aky ...

TonerLive
Vybavení

Příspěvek od TonerLive »

jinak skvělá debata na středeční odpoledne =)

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

No to je preto tak lebo ziadna ukazka xp30 tu nieje.

lavender

Příspěvek od lavender »

Farkymu chyba prijatie. Ja mu rozumiem.

Vete

Příspěvek od Vete »

Táto diskusia ma naozaj hodne zaujala a teším sa na ďaľšie príspevky. Farkas alias Countrymetalman a neviem koľko má ešte ďaľších nickov je známy svojimi príspevkami aj na midi.cz. Keď nič iné, prinúti to človeka nad tým aspoň porozmýšlať čo je pravda a čo je trolovanie. Sám hrám v dvoch živých zábavových kapelách (gitary,basa,bicie - klasické zloženie pre živú muziku - žiadne TV šláger samohrajky) a ten problém s presadením sa v živej kapele tu je. Výroba zvuku pre konkrétnu skladbu dá hodne práce a stejne sa musí zvuk dorobiť až pri skúške s kapelou naživo. Tu dávam čiastočne za pravdu ZFarkasovi, že nie každý nástroj sa presadí v kapele rovnako a tento problém tu rozhodne je. Keď porovnávam z vlastnej skúsenosti tak Nord Stage2 sa mi zvukovo rozhodne presadí bez väčších problémov ako môj druhý kláves MOX6 (China plast šmejd ), Nad MOXkou ale strávim hodne hodne dlho času aby výsledný zvuk ako tak odpovedal mojim predstavám a znel zároveň dobre v kapele pri hraní - predstava a skutočnosť pri živom hraní sú koľkokrát hodne rozdielne veci. MOX má pritom údajne zvukový generátor AWM z MOTIFA XS (oproti Nordu má ale rozhodne lepšie akustické nástroje a dychy). Názor ZFarkasa na PC3K je však mimo realitu, na Kurzweiloch som donedávna hrával a nedám na ne dopustiť- v kapele znel výborne a bez problémov aj v živom mixe kapely- len vzhľadom na zdravotné problémy som si musel kúpiť Norda compact ktorý je vlastne najľahšie stage piano (10 kg) . Na XP-30 som nehral - neviem to posúdiť - čo je ale problémom pri týchto starých nástrojoch je kompaktibilita s PC a prenos dát. Diskety a smart media karty sú už dávno neaktuálne. Tak isto ako všetci ostatní na tejto diskusii čakám na zaslanie zvukovej ukážky od ZFarkasa.
Teším sa aj na ďaľšie príspevky v tejto debate a pozdravujem.

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Má tu niekto reálne skúsenosti s tým synťákom ? To by prinieslo viac svetla. Samozrejme okrem ...
V teóriách sa utopíme. Ja som mal xp-50, mal by byť zvukovo trochu odlišný, no "do ucha" mi nejako nešiel.
... ak xp-30 dobre "prelieza" mixom, ktorá charakterná časť jeho zvuku ? Celý tučný zvuk určite nie.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Dendy : To som chcel navrhnut .. Nemam silu to tu vysvetlovat .. Raz dame debatu o tom u dedka ..

klingáč

Příspěvek od klingáč »

Dedko si na ťahu. Zachladiť. :-) :-)

Odpovědět