YAMAHA CS series

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

JO .. CS-15 ked ju doniesol TUDY na stretnutie k Hubertovi , ma totalne uchvatila jednoduchostou a prehladnostou .. To je fakt jednoduche jak zakladna nasobilka ..

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Souhlas a navic to prekvapive dobre hraje :)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

atomx " jasne .. zvuk je vyborny .. CS15 je velmi prijemny hardware ..

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

no CS-15 je kapitola sama o sebe a co ma caka s CS-30.. no nie ze by som to nechcel vediet, ale velmi sa tesim co ma vlastne caka lebo neviem co ma vlastne caka 8)

a.tom.x : mna hlavne zaujima co to da ked ich dohromady vsetky tri "spriahnem" ... fakt som zvedavy na tie vysledky...

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

U mě padnul za oběť CS30L :)

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Pytkin píše:JO .. CS-15 ked ju doniesol TUDY na stretnutie k Hubertovi , ma totalne uchvatila jednoduchostou a prehladnostou .. To je fakt jednoduche jak zakladna nasobilka ..

neni dne, kdy nezavaham ze jsem ji Tudymu nemel prodavat : ) ale Tudy je velmi ferovej peclivej clovek a moje CS-15 je u nej v dobrejch rukou. Vazi si ji a dobre se oni stara. Byl to skvelej synth. Ja ji koupil kolem roku 2000 v 1000% kosmetickym stavu spolu s Roland TR-606 ve stejne skvelym stavu. Dobrej synth. Hodne mekej kulatej a jemnej zvuk. Filter ma malou strmost a obalky jsou pomaly, takze zvuk je velmi nekonfliktni trochu introvertni ale zato velmi dobre pouzitelnej. Dobre se doplnuje s tvrdym pevnym Moog ci SCi zvukem ktery jsou naopak velky extrovertove posazeny :c) Ony vsechny tyhle "cerny" Yamahy maj podobnej jemnej charakter. Vsechny CS obecne neumej tlustou dominantni basu, umej hezky bublat a nabizej pekny solo zvuky, konkretne PWM maj skvely, ale velkou basu neumej, coz ale neumi ani treba super vybavenej a zvukove neuveritelne bohatej Korg MonoPoly, ci zabavna Korg MS20. Osobne mam radej stary tlusty rezniky (ARP, SCi, Moog, Roland), ale tahle dobre ovladatelna CS15 a slozita kralovna CS30 rozhodne stoji zato poridit. Osobne bych ale nechtel jednoduchou CS-5 ci 10, ty uz mi prisly prilis nudny, obdobne jako korg MS-10 a pod.

.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

No s CS30 te ceka tentyz zvuk jako s CS15 + hromada moznosti navic - FM, RM, obalky (3 normal + 2 reverse) , sinus do VCA misto suboscilatoru, obalkou riditelna rychlost LFO a pod., v tvem pripade i skvely sequencer, ja mam na CS30L navic CV vstupy. Obavam se, ze dohromady uz to bude trochu moc, budes muset hodne pouzivat Hi-pass filter a poustet si tam navic ruzne harmonicke z CS30 dostanes kovove zvuky, ktere muzes domichat s tou mekkosti CS15, myslim ze kombinace CS15/30 je zajimava.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

kto vlastne zo znamych muzikantov-kapiel-komponistov pouzival tieto nastroje? CS-15/30? nejak si nemozem pomoct ale moc som ich nepocul, respektive nevidel u nikoho znameho...

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

No a samozřejmě opět vynikající klaviatura o které by se různým SCI, Korgům a Oberhemům mohlo bohužel jenom zdát ;) Dnes jsem si zase pohrával s Oberheim OBXa a musím na něj hrát přes MIDI protože ten klapkobřinkostroj mě děsně rozčiluje. Stejné peklo jako některé verze SCI Pro-One.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

CS-30 - 808 State, Groove Corporation, Human League, Neuronium, Pascal Gabriel
CS-15 - Human League, LFO, Loop Guru
CS-5 - The Grid, Depeche Mode (Speak and Spell je to i ve videoklipu), Groove Corporation, Martin Gore, Pascal Gabriel, Soft Cell
CS-40m - Ultravox, The Residents, Duran Duran, Vangelis
CS-50 - Human League, Herbie Hancock
CS-60 - JM Jarre, Chris Rea
CS-80 - celá A4 plná jmen :)

Tak praví Peter Forrest ... Amen

rfs

Příspěvek od rfs »

krásný téma...díky
já měl dlouho cs15D...ale nejsem sběratel ,tak jakmile přestala jezdit po koncíkách tak šla o dům dál.....no ale ,kdybych si chtěl udělat radost tak CS15 spolu TR909 by byl nádhernej kousek ...:-)
www.myspace.com/riverforsale
[Piano Petrof r.1940,Akai MPC1000+Jomox Mbase01,Akai S5000,Kurzweil K2000,apple powerbook G4,Cubase LE,Reason3,RME FW400,Mackie CR1604+lexicon mpx500],AKG 240mkII

SYNTHEX

Příspěvek od SYNTHEX »

To jo , desne spatna klavesnice OBXa, taky ho mam... :?
a.tom.x píše:No a samozřejmě opět vynikající klaviatura o které by se různým SCI, Korgům a Oberhemům mohlo bohužel jenom zdát ;) Dnes jsem si zase pohrával s Oberheim OBXa a musím na něj hrát přes MIDI protože ten klapkobřinkostroj mě děsně rozčiluje. Stejné peklo jako některé verze SCI Pro-One.
Eminent 310U Theatre+EH small stone phaser USA+TC M350 ; Eminent 510 De luxe+EH small stone phaser ZSSR+DR400 ; Oberheim OBXa ; Korg Polysix , ELKA SYNTHEX ; Roland JUNO-60 ; Roland JD800 ; Roland D50 ; Korg 01W ; Yamaha DX7II

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Jak te bavi zvuk OBXa? Ja s nim bojuju lehce ;) prece jenom ve srovnani s Xpanderem je to jinde.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

no konecne dnes dorazila CS-30 a na prvotny "omak" je to uplne niekde inde ako CS-15.. paradny stroj, klaviatura detto.. je vo fantastickom stave, ako z tovarne.. no a sequencer je moc sladky :)

prijemne je ze mi dosiel aj Patch Chart a v nom si predosli majitel pozapisoval svoje zvuky :) su v nom popisane poznamky a noty..

na obrazkoch sa zda byt klaves nie moc velky ale je to take mensie hebedko, dost tazke, zhruba do 20kg to moze mat...

Obrázek

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

EXCOM, gratuluju !!! tyjo covece nadhernej kousek :c)

tohle je tvuj prvni syntak (+FS1R) za kterej bych se nestydel : )))

Odpovědět