YAMAHA CS series

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Re: YAMAHA CS series

Příspěvek od bodyia » 28 pro 2009 12:52

Tak jsem taky zkusil MCV-1 a je to bídné, dokážu ho naladit tak v rozsahu oktávy, pak ujede. Přitom Yamaha má škálování oktáv přesně. Asi to vidím na doepfer MTC64, zabudovanej dovnitř, zřejmě to bude nejpřesnější řešení.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: YAMAHA CS series

Příspěvek od EXCOM » 28 pro 2009 13:43

bodyia : ja mam MCV-1 upravenu na CS-15(odporucanie od Tudyho), tak som im to zadal ked to vyrabali.. ked som to testoval na CS-30 tak mam pocit ze to fungovalo korektne.. ale mozem to este testnut..

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: YAMAHA CS series

Příspěvek od Tudy » 28 pro 2009 23:37

EXCOM píše:bodyia : ja mam MCV-1 upravenu na CS-15(odporucanie od Tudyho), tak som im to zadal ked to vyrabali.. ked som to testoval na CS-30 tak mam pocit ze to fungovalo korektne.. ale mozem to este testnut..
To je úprava kvůli rozsahu klávesnice, ale ladilo mi to jen na CS10..
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: YAMAHA CS series

Příspěvek od EXCOM » 29 pro 2009 05:49

Tudy píše:
EXCOM píše:bodyia : ja mam MCV-1 upravenu na CS-15(odporucanie od Tudyho), tak som im to zadal ked to vyrabali.. ked som to testoval na CS-30 tak mam pocit ze to fungovalo korektne.. ale mozem to este testnut..
To je úprava kvůli rozsahu klávesnice, ale ladilo mi to jen na CS10..
vtedy ked si mi poradil tuto vec ohladom upravy MCV-1 pre CS-10, ze to treba modifikovat, tak ja som mu rovno pisal, ze mam CS-15 a potreboval by som podobny zasah ako robil tebe na MCV-1 pre CS-10.. no a spravil to MCV-1s upravou pre CS-15, mozno tam urobil nieco ine, nieco navyse ... netusim... ja to testnem, ale mam pocit ze CS-15 mi hrala korektne aj CS-30.. vyskusam aj CS-40M, co to povi 8)

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Re: YAMAHA CS series

Příspěvek od bodyia » 29 pro 2009 08:16

Jasne, to se upraví sysexem, já mám spíš pocit, že MCV nemá přesnej průběh, když jsem měřil napětí, tak to neukazovalo hodnoty, který bych rád viděl. U V/Hz u CS30 by mělo být C1 0,5 V, C2 1V, C3 2V, C4 4V a 12bit převodník uvnitř nedokáže spodní tóny vydefinovat přesně. Doepfer má převodníky je 8bit a podporu pro V/Hz vypnuli.. no, ještě uvidím;)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: YAMAHA CS series

Příspěvek od a.tom.x » 30 pro 2009 12:40

MCV se musi upravit, nicmene Honza uz pripravuje novej model s vice CV/Gate vystupy, kde se bude vsechno nastavovat kontrolery a budou tam predprogramovane programy testovane na ruzne nastroje.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: YAMAHA CS series

Příspěvek od EXCOM » 18 led 2010 20:07

prijemne zjavne PR clanky z casopisov davnej doby
yamaha_cs70m_jul_1982_key.jpg
yamaha_cs70m_jul_1982_key.jpg (521.96 KiB) Zobrazeno 272 x
yamaha_csseriers_dec79_pg21_ck.jpg
yamaha_csseriers_dec79_pg21_ck.jpg (461.66 KiB) Zobrazeno 272 x

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Re: YAMAHA CS series

Příspěvek od bodyia » 24 led 2010 21:08

Hlásím, že MCV1 po update je ok, cílem je snížit referenční napětí na převodníku na 4V odporovou děličkou a pak trimrem doladit, aby konkrétní připojený kus hrál přesně. Pak v pohodě funguje i Hz/Oct, moje CS-30 je spokojená.

Odpovědět