Yamaha SY99

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 20 lis 2006 19:42

Kayko: Díky

Dano: Tak mám odpověď od Forroa :lol: To šlo rychle, ne? Jenomže moc mě tedy neuspokojil. Na dálku prý neradí, ale když už jsem původem z Tábora... Myslím si, že měl snahu, ale bral myslím si, že mě bral za debila, co neví která bije, pořád mě odkazoval na Yamaha servis a že tam musí dát dohromady, od toho tam přece jsou, ne? Jinak servisní manuál nemá a ne netu prý taky není, proč by ho tam lidi dávali, ne? A jak se dělá reset to mi prý nenapíše, nemá na to čas to popisovat. Na mé stránky se taky neměl čas podívat, ale dal mi odkaz na ty svoje. Teda... čekal jsem trošku víc pokory...

Ale jinak říkal, že se s tímhle problémem v životě nesetkal.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 20 lis 2006 20:02

dano píše:...Proste ta klavesnica nebola dostatocne citliva.
Dano, tohle je dost nešťastná formulace.
Jak už upozornil Nunu, jde jen o to, jak je nastaven převodník, který ta rychlostní data převádí.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 20 lis 2006 20:16

a.tom.x píše:Porad mam pocit, ze tam nekde musi byt nejakej trimr nebo neco cim se musi serizovat to co leze z klavesnice..
Tak jednoduché to bohužel asi nebude.
Rychlostní data totiž nejsou získávána jako např úroveň napětí, která se mění podle síly úhozu, ale jako čas který je mezi stiskem prvního a druhého spínače (jeden se sepne hned na začátku stisku klávesy a druhý až v místě, při kterém se ozve tón). Tak jsou např. řešeny tzv "gumové" klávesnice (Kawai K4).
U Rolanda JX8P, kde je jazýček, to myslím je tak, že se v klidovém stavu jazýček dotýká jednoho kontaktu, pak se při stisku rozpojí a až se dotkne druhého, nota zahraje. Čas mezi rozpojením prvního a sepnutím druhého kontaktu opět udává "sílu" úhozu.

Trimr by tam mohl být jen v případě, že by tam byl jeden převodník, který převádí časové údaje na napěťovou úroveň a pak to teprve další převodník převádí na data (což mi přijde trošku jako nesmysl)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 20 lis 2006 21:00

Tudy - jeste ze te tady mame -))Dokazes to mnohdy vysvetlit s detailama ktere mi proste unikaji,beru to jako vec kterou samo ze kazdy vi. Jedinna moznost jak ji donutit vysilat plne velocity je bud zasah do menu kde to umoznuje nebo zmena softweru SY99 za SW bez tohoto bugu.Proto se to muze na nektere objevit a druha bude v pohode,treba jen o tyden novejsi.Vse prochazi neustalym vyvojem a tak diky vyrobcum,kteri umozni svym uzivatelum SW libovolne prepsat za novejsi.Protoze Vzdycky se najde casem nejaka ta chybka...

Obavam se ze bez preflashnuti nebo vymeny procesoru to asi nepujde,Rad bych se mylil...

A.P.
Příspěvky: 62
Registrován: 22 kvě 2003 13:44

Příspěvek od A.P. » 20 lis 2006 22:21

Ondrash píše:
nunu píše:Jeste s tim resetem,muzou byt dva,jeden soft,druhy hard.Soft reset nemusi vymazat nutne vsechny parametry...Nejlepsi bude spojit se s nejakym majitelem a vyzkouset jiny kus.Ve vsech operacnich systemech se povetsinou najde nejaky bug,ale toto je dle meho dost zasadni,to je jako master seriozne nepouzitelne.
Právě o to se snažím... Najít někoho s kým bych to mohl porovnat. V Yamaha Servisu dělali hard reset. Ale to už jsem tady psal (díky Neurale :wink: )
Jinak mám knížku MIDI a tam jsem nikde nenašel, že by SY99 vysílala jen do 100. Ano, o DX7 to tam píše. Jinak v MIDI implementaci je jasně napsáno 1-127, takže by SY99 měla tohle umět vysílat.
Zkus na netu zapatrat po tom, jakou kombinaci tlacitek se dostanez do servisniho menu. Vetsinou se tam da vyresit spousta veci. Napriklad klaviatura Roland D-50 mi taky vysila hodnoty max. neco malo pres 100, na vyssi hodnotu bych se dostal snad jedine kladivem. Ale v servisnim menu je moznost udelat offset hodnot.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 20 lis 2006 23:23

Tudy píše:
dano píše:...Proste ta klavesnica nebola dostatocne citliva.
Dano, tohle je dost nešťastná formulace.
Jak už upozornil Nunu, jde jen o to, jak je nastaven převodník, který ta rychlostní data převádí.
jasne, no v pripade SY77 to moze byt len nejaky externy prevodnik, preotze interne sa to nastavit nedalo... jedine ponastavovat jednotlive interne zvuky, no to je dost okrk a v pripade napr. klaviru to vela neriesi, pretoze to potom trieska... sakra teraz som sa vyjadril tak, ze tomu ani ja nerozumiem :oops:

midimidi
Příspěvky: 30
Registrován: 13 lis 2002 15:17

Příspěvek od midimidi » 21 lis 2006 07:32

Sy99 ted doma nemám, ale v manualu jsem na strane 284-286 (Master Control Utility, Transmit Filter) nasel moznost nastavit velocity filter na midi vystupu. Nemas tam nastaven nejaky nestandartni rozsah?

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 21 lis 2006 08:12

midimidi píše:Sy99 ted doma nemám, ale v manualu jsem na strane 284-286 (Master Control Utility, Transmit Filter) nasel moznost nastavit velocity filter na midi vystupu. Nemas tam nastaven nejaky nestandartni rozsah?

Ahoj. Ne, nemám... to jsem prošel snad už tisíckrát....

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 21 lis 2006 09:32

ad/ Forro - obvykly druh odpovedi, urazit tazatele a nic nerict. Vsichni krom neho jou debilove, na ktere nema cas. To mam za sebou, kdyz jsem mu onehda pred deseti lety psal do Muzikusu, an naivni trouba a ptal se ho na neco o DX7. Informacni hodnota odpovedi nula + urazka navrch.

ad/ SY99, by mela mit kovove kontakty, tam by se velocity nemela ztacet jako u gumicek.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 21 lis 2006 10:02

a.tom.x píše:ad/ Forro - obvykly druh odpovedi, urazit tazatele a nic nerict. Vsichni krom neho jou debilove, na ktere nema cas. To mam za sebou, kdyz jsem mu onehda pred deseti lety psal do Muzikusu, an naivni trouba a ptal se ho na neco o DX7. Informacni hodnota odpovedi nula + urazka navrch.

ad/ SY99, by mela mit kovove kontakty, tam by se velocity nemela ztacet jako u gumicek.
ad Forro: uplne suhlasim, smutne je, ze nema byt na co taky namysleny. mam jeho CD, ktore som si v naivite kupil s tym, ze kupujem hudbu... co uz...

SY99 ma kovove kontakty

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 21 lis 2006 12:42

Tak jsem dneska volal do Yamaha Servisu, chlapík napíše do Německa na centrální servis Yamahy. Tak uvidíme....

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 24 lis 2006 11:46

Tak jsem byl testovat jednu SY99 a dynamika normálně do 127 i když už to chtělo do toho praštit. Četl jsem nějaké příspěvky na Yahoo Groups i tam část lidí bez problémů a část třeba max velocity 123 nebo podobně. Doporučují tam MIDI Effect Processor Yamaha MEP4, která ti ofsetuje velocity data o nějakou hodnotu, kterou si nastavíš + další funkce samozřejmě. Já na totéž používám AudioArchitecture MIDI Junction Function, ale v opačném gardu. Offsetuju velocity data pro DX7 první generace o -27.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 28 lis 2006 10:45

Tak jsem od vcerejska take stastnym majitelem SY99 a dynamika jede do 127 (i kdyz to uz je poradna rana), ale pri normalni hre se dostanu tak na 110-120 bez vetsi namahy, hodnoty nad 120 uz je opravdu "expresivni" hra ;) ten muj kus ma za sebou nelehky zivot na koncertech, ale krome nekolika ran na bocnicich je OK. Klaviatura je super a skvěle hratelná. Docela jsem si vecer po delsi dobe uzival hru na syntakovou klaviaturu.

ad DX7 dynamika. Tu jsem vcera taky testoval a jede presne v rozmezi 16-100. pod 16 se nelze dostat. Takze ten bug bude asi v obou smerech nahoru i dolu ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 28 lis 2006 14:05

atom za kolko si ju kupil?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 28 lis 2006 14:16

byl to ten inzerat za 11 tis. :) + pedal, kufr, diskety. Jedina zasadnejsi vada je, ze ji nesviti displej, ale to je celkem OK tim trpi vsechny SY77,99, TG77. Da se s tim pracovat a casem to necham opravit. No a samozrejme nejake ty sramy, ktere zanechalo hrani po koncertech.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět