Dano: Tak mám odpověď od Forroa

Ale jinak říkal, že se s tímhle problémem v životě nesetkal.
Dano, tohle je dost nešťastná formulace.dano píše:...Proste ta klavesnica nebola dostatocne citliva.
Tak jednoduché to bohužel asi nebude.a.tom.x píše:Porad mam pocit, ze tam nekde musi byt nejakej trimr nebo neco cim se musi serizovat to co leze z klavesnice..
Zkus na netu zapatrat po tom, jakou kombinaci tlacitek se dostanez do servisniho menu. Vetsinou se tam da vyresit spousta veci. Napriklad klaviatura Roland D-50 mi taky vysila hodnoty max. neco malo pres 100, na vyssi hodnotu bych se dostal snad jedine kladivem. Ale v servisnim menu je moznost udelat offset hodnot.Ondrash píše:Právě o to se snažím... Najít někoho s kým bych to mohl porovnat. V Yamaha Servisu dělali hard reset. Ale to už jsem tady psal (díky Neuralenunu píše:Jeste s tim resetem,muzou byt dva,jeden soft,druhy hard.Soft reset nemusi vymazat nutne vsechny parametry...Nejlepsi bude spojit se s nejakym majitelem a vyzkouset jiny kus.Ve vsech operacnich systemech se povetsinou najde nejaky bug,ale toto je dle meho dost zasadni,to je jako master seriozne nepouzitelne.)
Jinak mám knížku MIDI a tam jsem nikde nenašel, že by SY99 vysílala jen do 100. Ano, o DX7 to tam píše. Jinak v MIDI implementaci je jasně napsáno 1-127, takže by SY99 měla tohle umět vysílat.
jasne, no v pripade SY77 to moze byt len nejaky externy prevodnik, preotze interne sa to nastavit nedalo... jedine ponastavovat jednotlive interne zvuky, no to je dost okrk a v pripade napr. klaviru to vela neriesi, pretoze to potom trieska... sakra teraz som sa vyjadril tak, ze tomu ani ja nerozumiemTudy píše:Dano, tohle je dost nešťastná formulace.dano píše:...Proste ta klavesnica nebola dostatocne citliva.
Jak už upozornil Nunu, jde jen o to, jak je nastaven převodník, který ta rychlostní data převádí.
ad Forro: uplne suhlasim, smutne je, ze nema byt na co taky namysleny. mam jeho CD, ktore som si v naivite kupil s tym, ze kupujem hudbu... co uz...a.tom.x píše:ad/ Forro - obvykly druh odpovedi, urazit tazatele a nic nerict. Vsichni krom neho jou debilove, na ktere nema cas. To mam za sebou, kdyz jsem mu onehda pred deseti lety psal do Muzikusu, an naivni trouba a ptal se ho na neco o DX7. Informacni hodnota odpovedi nula + urazka navrch.
ad/ SY99, by mela mit kovove kontakty, tam by se velocity nemela ztacet jako u gumicek.