Yamaha SY99

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Yamaha SY99

Příspěvek od Ondrash » 18 lis 2006 23:37

Ahoj. Koupil jsem Yamahu SY99. Nenajde se tady někdo s kým bych si mohl vyměnit pár zkušeností? Mám problém s velocity a už vážně nevím rady. Díky moc. Ondrash

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 19 lis 2006 10:25

Mal som dlhe roky SY77, mozno ti budem vediet helfnut, ak som este vsetko nezabudol:)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 19 lis 2006 10:41

Měl jse ji, ale ne dlouho. Nahoď dotaz.

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 19 lis 2006 15:28

Mám takovej velkej problém, kter řeším už týden i na zahraničních fórech a pořád bez odpovědi. Koupil jsem na inzerát SY99. Je ve výborném stavu, jenomže jedna nejdůležitější věc nefunguje tak jak má. A to velocity. Při hraní když hraju už hodně forte se dostanu na nějakých 85 ze 127. Když už do toho hodně mlátím (že už mám stach o klaviaturu) jsem na nějakých 95. Nastavoval jsem křivky velocity, ale bez úspěchu. Dal jsem Yamahu do Yamaha Servisu, kde udělali system reset, ale problém se nevyřešil. Implementace hovoří jasně 1-127, ale jak jsem řekl přes 95 se nedostanu. Je to pro mě velkej problém. Už třeba jen kvůli vyrstvení samplů.

A tak to zkouším i tady, jestli nemá někdo SY99 doma abych to s ním porovnal. Samozřejmě že si můžu dodatečně křivku velocity upravit v sequenceru, ale to nic neřeší. SY99 jsem kupoval jako master a tak chci aby fungoval 100%.

Nesetkal jste se někdo s tímhle problémem? Sháním i service manual, ale zatím bez úspěchu.... :(

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 19 lis 2006 15:45

no to je solidni pakarna, krivky rikas nic, tak neni tam naka vychcijada co by snizovala velocity o nejakou konstantu ? neco jako je midi plugin v cubase kterej ti upravuje velocity ?
sorry ze tak teoretizuju kdyz sy99 nemam doma, vecer kouknu na EX5ku jak ta to ma treba me neco napadne

hlavne me zajima jak a jestli to vyresis, ty mas na ty jamahy pech co ? to ANko si vyresil ?

Uživatelský avatar
Ondrash
Příspěvky: 888
Registrován: 22 led 2005 10:43

Příspěvek od Ondrash » 19 lis 2006 16:31

To neural: No to teda. ANko jsem nevyřešil. Respektive, ani nevyřeším. Tranzistorovi to dělá stejně jako mě. Takže synchronizace na MIDI prostě nefunguje. Jen mě překvapuje, ža na to někdo nepřišel dřív...

K SY99. Já si tak říkám, jestli bych to nevyčetl servisním manuálu. Chtěl jsem chlapy z Yamahaservisu pochválit, jenomže když mi za 450 Kč vyresetovali Yamahu do továrního nastavení a ani mi nebyli schopní říct, jestli se problém vyřešil, tak to jsem teda koukal. SY99 má už docela vysvícený display. Tak jsem se jich ptal, jestil by mi mohli vyměnit podsvětlení... Říkali, že musí vyměnit celý display a ten prý stojí 7500 Kč. Po dvou dnech jsem našel na netu luxusní manuál, jak vyměnit fólii. Vše i s fotkama v rozlišení 1600x1200. No... moc už jim nedůvěřuji Říkali, že to možná bude processorem klávesnice. Ale to už asi bude o velkých penězích a tak zatím pátrám a pátrám...

Jinak klaviatura se mi moc líbí, hraje se na ní úžasně.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 19 lis 2006 16:38

Prave to co pises bol dovod, pre ktory som sa mojej SY77 vzdal. Ta klaviatura je vyborna, ma kovove kontakty a rozne synth zvuky a organy sa na nej hraju vyborne. No v momente ked si das nejake farby piana, mas smolu, nakolko sa deje presne to, o com pises. Preto som moju SY77 vymenil, lebo je to obrovske delo a nemohol som ju pouzivat ako master keyboard prave preto, ze ked som k nej pripojil napriklad Rolanda JV1010 a chcel som hrat klavir, mal som smolu. Presne ako si napisal, mohol som rozbit klavesnicu a nedostal som viac ako 90. A to bolo nafigu. Nieco malo sa da urobut s krivkami presetoveho nastavenia, no nic moc to nie je. Tento stroj je proste vyuzitelny na zvuky, kde nemas velky dynamicky rozsah.

PS: SY sa da vyresetovat aj bez servisnych chlapikov (ale tu kombinaciu som zabudol).

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 19 lis 2006 17:16

ja to taky s tim ANkem zkusim, prej to hazi noty napred, to me delala kdysi zvukovka od M-audia po USB, jakej mas midi prevodnik ? ja jedu kvuli tomu midi na starym SB live 8) pac jakykoliv USB midi prevodniky a interfejsy proste nejsou presny a muze se se mnou hadat kdo chce jak chce je to tak. kdysi nekde nekdo psal ze steinberg mel v cubase sx3 chybu prave na midi synchro a bylo potreba nejakej soubor posunout o rad vys z nejakyho podadresare a pak to prej fungovalo, no uvidime SX4 jak ta se s tim popere, ale obecne neverim nicemu co tyden krvaci a neumre a taky neverim USB midi interfejsum, zkusim vysypat arpegio z ANka pred gejmport a uvidim, Tranzistor to ma taky po USB a jeste k tomu 8/8, co mas ty ?

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 19 lis 2006 18:12

No, to je velkej problém. Taky jsem měl Sy99 a řešil jsem to. Už si nemůžu vzpomenout kde a jak, ale dozvěděl jsem se, že Yamaha SY99 vysílá velocity jen 0-100. Nepodařilo se mi zjistit, jak to v nástroji změnit. Navíc když člověk mění velocitní křivky (hard, soft, normal...), tak se to neprojeví na midi výstupu. Takže jsem to řešil v Sonaru midi pluginem "velocity", že jsem dal trim +30, ale nebylo to ono :(

Sassot
Příspěvky: 9
Registrován: 09 lis 2006 12:40

Příspěvek od Sassot » 19 lis 2006 18:42

To Ondrash : To je trochu podivnej servis ne? 450kc za reset ktery tu vec stejne nevyresil :roll: Uz jsi zkousel kontaktovat Yamahu primo tech.podporu? Co stim???

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 19 lis 2006 19:09

jestli je to problem jamahy sy99 tak pak pomuze fakt jenom midi plugin a natvrdo +30 jak pise vasek, ale je to teda megavopruz, nato ze sy99 je protezovana jako supr mastrkejbord je to dokonce bych rek na presdrzku od vyrobce udelat takovou hovadinu...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 19 lis 2006 19:23

vasek píše:ale dozvěděl jsem se, že Yamaha SY99 vysílá velocity jen 0-100...
nie vysiela klasicky 1 az 127, len klavesnica nie je tak citliva, aby sa pri normalnej hre dosiahli take vysoke hodnoty

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 19 lis 2006 19:47

Pravděpodobně může jít o kompatibilitu s DX7 - ta přijímá/vysílá velocity jen do 100, na tuto hodnotu může být při příjmu zvuk zkreslený. Ale je to rozhodně škoda, 99 vypadá pořád moc hezky.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 19 lis 2006 19:48

dano: tak jestli je to tak pak to je jeste vetsi blbost nez sem cekal...

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 19 lis 2006 20:44

Lidi co tady blbnete o tom ze klaviatura neni tak citliva,je to jen a jen zalezitost softweru,jak to vyhodnoti a nasledne zpracuje.Takze muj nazor,bud je nekde v menu rozhasena, nebo je v ni bug se kterym se soudruzi inzenyri nevyporadali a vys... , tedy vykaslali se na nej a nebo je to zasah uzivatele,coz je taky mozne.

Takze nejdriv hard reset,povetsinou u vsech byva dostupny z menu,nebo aktualnejsi softwer do klapek ktery to mozna bude resit,pokud to neni teda nastaveno uzivatelem coz by se odstranilo po resetu..A nebo prodat a koupit nejake jine klapky ktere vysilaji midi korektne.

Odpovědět