PELF píše:Je to tak, že ořeže spodní pásmo do 68Hz, se strmostí 12dB. Takže sebere i těch 22 a 33Hz.

Tak má domněnka byla správná

.
Ještě ohledně H.P.F., když tedy na tom předzesilovači je, tak při nahrávání by měl být zapnutý. ( ořežu tím prostě všechny nízkofrekvenční hluky a nahrávka bude čistější). Mám pravdu, nebo to vždy neplatí a H.P.F. se zapíná jen někdy.
Dnes jsem zkušebně propojil Apogee One a Dav. Zahrál pár tónů na housle. A musím říct, že zlepšení kvality nahrávky je slyšet i na reproduktoru v Macbooku. Až nahraju něco smysluplného, tak to sem nahodím
Jinak je to v pohodě, i když propojuji z Davu linku ( jako výstup) a z Apogee One vysokoimpedanční vstup. (./mikrofony/nevim-jak-na-vokal-slaby-signal-t14310-15.html)
Pro mě je teď propojování audio zařízení v nahrávacím řeťezci nová věc.( zatím jsem měl jenom zvukovku) Sbírám zkušenosti.
Platí nějaké obecné pravidlo, který vstup se má při nahrávání vybuzovat víc? Myslím tím konkrétně vstup na předzesilovači ( mikrofonní vstup, linka) a vstup na zvukové kartě ( vysokoimpedanční, linka). Nebo je to šumák.
Já jsem postupoval tak, že vstup na zvukovce ( vysokoimpedanční 0dB až + 45dB) jsem nebudil nebo jen lehce ( cca 10dB) . Na předzesilovači jsem měl gain cca na 46-50dB ( 22dB-66dB). Zvuk byl ok.