D.A.V. electronics Broadhurst Gardens No 1

Mikrofony a předzesilovače
kexik

Re: DAV BG-1

Příspěvek od kexik »

Vrzalík píše:
kexik píše:ja si naopak myslim ze subfilter 22 a 33Hz je velmi pouzitelny, zvlast pri paskovych a velkomembranovych mikrofonoch... tam je vzdy nejaky subsonicky hnoj pritomny
A to mně ten filtr na 68Hz neořeže? :wink: Nerozumím tomu. Chápu to tak, že H.P.F. ořeže jak 22,33 až do těch 68Hz. Akorát že nebudu moci zvolit ořez pod těch 68Hz. Je to tak ne? :wink:
oreze, samozrejme... ale niekedy tam tych 68 chces nechat... ked naberas trebars akusticku basu alebo solovu spanielku

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Vždycky se to dá přece oříznut dodatečně ... (ale už ne vrátit). Osobně bych tyto funkce na preampu nějak nevyužíval ...

kexik

Příspěvek od kexik »

Ivo píše:Vždycky se to dá přece oříznut dodatečně ... (ale už ne vrátit). Osobně bych tyto funkce na preampu nějak nevyužíval ...
nie celkom. ten filter by mal byt v dobrom preampe zaradeny pred hlavnym zosilovacim stupnom. tym padom sa mu dost zvysi headroom ked tam tie subsonicke veci nebudu a hlavne, znizi sa dost podstatne intermodulacne skreslenie. dalsia vec je headroom a intermodulacia DA prevodnika. kazdy aj ten najdrahsi prevodnik je najdetailnejsi v tej "hornej" polovicke svojho rozsahu a tam by sa mali nachadzat aj signaly co maju ostat v mixe po ekvalizacii a filtrovani.
ved mas nejake paskove mikrofony, ak sa nemylim, tak poskusaj... ten pasik sa hybe pri kazdom pohybe hudobnika a vyraba uplne nepekne 3-10Hz sajrajty s velkou DC zlozkou. na waveforme zaznamu potom vylozene vidis jak je nesymetricka. mozno ale mas taky 20Hz sub filter v prevodniku a preto si si to nevsimol... lepsie prevodniky tym zvyknu disponovat, lacne nikdy

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

kexik píše: mozno ale mas taky 20Hz sub filter v prevodniku a preto si si to nevsimol... lepsie prevodniky tym zvyknu disponovat, lacne nikdy
Teď taková otázka, co se považuje za laciný převodník? :) Výhledově se chystám pořídit Lavry Black AD 10( teď jsem viděl, že už je AD 11, možná půjdu i do toho). To je ale můj strop!

Každopádně jsem z D.A.V. spokojený. Holt jsem musel zvolit buď mobilnější verzi s H.P.F. fitry (22,33Hz) nebo rackovou s D.I. vstupem a o něco větším gainem. Jak dobře jsem zvolil, to ukáže čas. Zatím si nestěžuju :wink:. D.A.V. mi zní opravdu pěkně. Dík za komentáře!

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Lavry Black je dost špičkový převodník a asi nejlepší hodnota v relaci cena/výkon v tomto směru. Kvalita konverze je hodně vysoká (a neporovnatelná se zvukem běžných zvukových karet a komplexních řešení "all in one"). Pak už cenově a kvalitativně srovnatelného není dlouho nic a dotek zvukového Olympu už pak přijde o mnoho desítek tisíc dráž ...

kexik

Příspěvek od kexik »

myslim ze v lavry bandpass filter 20-20000 je... v beznej consumer karte som zatial vzdy videl len lowpass pod 20000... ak vobec, v niektorych nie je ziadny filter co je dost drasticke

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Dá se tedy říct, že tyto dvě audio zařízení budou kvalitativně vyrovnanými partnery.

Teď trochu OT. Z předzesilovače vedu signál analogově do převodníku, ten ho převede na digitální signál, který pak táhnu přes optický výstup na převodníku do zvukovky přes její optický vstup.

Pak je na Lavry ještě ale aes/spdif ( canon). To lze použít na co? Nesedí mi tam spojení spdif a ten canon. U zvukovek je spdif klasický koax. vstup. Co značí aes? Ve zkratkách tady na fóru jsem našel tady toto <LI><B>AES/EBU</B> - formát digitálního audia (bývá také označován jako digital professional). Chápu to, že tady tímto výstupem se zvukovka s převodníkem nepropojuje.
Naposledy upravil(a) Vrzalík dne 31 led 2011 11:56, celkem upraveno 1 x.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

AES/EBU. Use google, Luke ;)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

AES/EBU je digitální formát používající klasické XLR konektory. Kromě toho má Lavry též klasické SPDIF a ADAT. Vše je volitelné

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Dík. Něco jsem pohledal přes google. :wink:

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Vrzalík píše:>AES/EBU</B> - formát digitálního audia (bývá také označován jako digital professional). Chápu to, že tady tímto výstupem se zvukovka s převodníkem nepropojuje.
By i propojovala kdyby daná zvukovka ty konektory měla :)

mando

Příspěvek od mando »

mimochodom Lavry AD11 ma aj mic preampy, takze DAV by si nepotreboval

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Při vší úctě , Lavry preampy jsou v dost nižší zvukové třídě než DAV apod. Jejich zvuk je takový trošku "vyschlý" :)

mando

Příspěvek od mando »

zaujimave, Lavry preampy stoja 2x viac ako DAV

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No to nevím , cenový rozdíl mezi AD10 (bez preampů) a AD11 (s preampy) je cca 150 EUR. DAV stojí podstatně víc ...

Odpovědět