oreze, samozrejme... ale niekedy tam tych 68 chces nechat... ked naberas trebars akusticku basu alebo solovu spanielkuVrzalík píše:A to mně ten filtr na 68Hz neořeže?kexik píše:ja si naopak myslim ze subfilter 22 a 33Hz je velmi pouzitelny, zvlast pri paskovych a velkomembranovych mikrofonoch... tam je vzdy nejaky subsonicky hnoj pritomnyNerozumím tomu. Chápu to tak, že H.P.F. ořeže jak 22,33 až do těch 68Hz. Akorát že nebudu moci zvolit ořez pod těch 68Hz. Je to tak ne?
D.A.V. electronics Broadhurst Gardens No 1
Re: DAV BG-1
Vždycky se to dá přece oříznut dodatečně ... (ale už ne vrátit). Osobně bych tyto funkce na preampu nějak nevyužíval ...
nie celkom. ten filter by mal byt v dobrom preampe zaradeny pred hlavnym zosilovacim stupnom. tym padom sa mu dost zvysi headroom ked tam tie subsonicke veci nebudu a hlavne, znizi sa dost podstatne intermodulacne skreslenie. dalsia vec je headroom a intermodulacia DA prevodnika. kazdy aj ten najdrahsi prevodnik je najdetailnejsi v tej "hornej" polovicke svojho rozsahu a tam by sa mali nachadzat aj signaly co maju ostat v mixe po ekvalizacii a filtrovani.Ivo píše:Vždycky se to dá přece oříznut dodatečně ... (ale už ne vrátit). Osobně bych tyto funkce na preampu nějak nevyužíval ...
ved mas nejake paskove mikrofony, ak sa nemylim, tak poskusaj... ten pasik sa hybe pri kazdom pohybe hudobnika a vyraba uplne nepekne 3-10Hz sajrajty s velkou DC zlozkou. na waveforme zaznamu potom vylozene vidis jak je nesymetricka. mozno ale mas taky 20Hz sub filter v prevodniku a preto si si to nevsimol... lepsie prevodniky tym zvyknu disponovat, lacne nikdy
Teď taková otázka, co se považuje za laciný převodník?kexik píše: mozno ale mas taky 20Hz sub filter v prevodniku a preto si si to nevsimol... lepsie prevodniky tym zvyknu disponovat, lacne nikdy

Každopádně jsem z D.A.V. spokojený. Holt jsem musel zvolit buď mobilnější verzi s H.P.F. fitry (22,33Hz) nebo rackovou s D.I. vstupem a o něco větším gainem. Jak dobře jsem zvolil, to ukáže čas. Zatím si nestěžuju

Lavry Black je dost špičkový převodník a asi nejlepší hodnota v relaci cena/výkon v tomto směru. Kvalita konverze je hodně vysoká (a neporovnatelná se zvukem běžných zvukových karet a komplexních řešení "all in one"). Pak už cenově a kvalitativně srovnatelného není dlouho nic a dotek zvukového Olympu už pak přijde o mnoho desítek tisíc dráž ...
myslim ze v lavry bandpass filter 20-20000 je... v beznej consumer karte som zatial vzdy videl len lowpass pod 20000... ak vobec, v niektorych nie je ziadny filter co je dost drasticke
Dá se tedy říct, že tyto dvě audio zařízení budou kvalitativně vyrovnanými partnery.
Teď trochu OT. Z předzesilovače vedu signál analogově do převodníku, ten ho převede na digitální signál, který pak táhnu přes optický výstup na převodníku do zvukovky přes její optický vstup.
Pak je na Lavry ještě ale aes/spdif ( canon). To lze použít na co? Nesedí mi tam spojení spdif a ten canon. U zvukovek je spdif klasický koax. vstup. Co značí aes? Ve zkratkách tady na fóru jsem našel tady toto <LI><B>AES/EBU</B> - formát digitálního audia (bývá také označován jako digital professional). Chápu to, že tady tímto výstupem se zvukovka s převodníkem nepropojuje.
Teď trochu OT. Z předzesilovače vedu signál analogově do převodníku, ten ho převede na digitální signál, který pak táhnu přes optický výstup na převodníku do zvukovky přes její optický vstup.
Pak je na Lavry ještě ale aes/spdif ( canon). To lze použít na co? Nesedí mi tam spojení spdif a ten canon. U zvukovek je spdif klasický koax. vstup. Co značí aes? Ve zkratkách tady na fóru jsem našel tady toto <LI><B>AES/EBU</B> - formát digitálního audia (bývá také označován jako digital professional). Chápu to, že tady tímto výstupem se zvukovka s převodníkem nepropojuje.
Naposledy upravil(a) Vrzalík dne 31 led 2011 11:56, celkem upraveno 1 x.
AES/EBU. Use google, Luke 

AES/EBU je digitální formát používající klasické XLR konektory. Kromě toho má Lavry též klasické SPDIF a ADAT. Vše je volitelné
Dík. Něco jsem pohledal přes google. 

By i propojovala kdyby daná zvukovka ty konektory mělaVrzalík píše:>AES/EBU</B> - formát digitálního audia (bývá také označován jako digital professional). Chápu to, že tady tímto výstupem se zvukovka s převodníkem nepropojuje.

mimochodom Lavry AD11 ma aj mic preampy, takze DAV by si nepotreboval
Při vší úctě , Lavry preampy jsou v dost nižší zvukové třídě než DAV apod. Jejich zvuk je takový trošku "vyschlý" 

zaujimave, Lavry preampy stoja 2x viac ako DAV
No to nevím , cenový rozdíl mezi AD10 (bez preampů) a AD11 (s preampy) je cca 150 EUR. DAV stojí podstatně víc ...