D.A.V. electronics Broadhurst Gardens No 1
D.A.V. electronics Broadhurst Gardens No 1
Zvažuji, že pořídím tento preamp. Lze jej sehnat tady v ČR? Nikde jsem jej zatím neviděl. Mohl bych ho připojit přímo k macbooku? ( je tam spdif, myslím 3,5mm díra). Nebo budu potřebovat ještě nějakou externí zvukovou kartu? Díky za odpovědi!
Naposledy upravil(a) Vrzalík dne 15 úno 2011 00:12, celkem upraveno 2 x.
Re: DAV BG-1
DAV BG-1 je standardní stereo preamp (bez vestavěného převodníku = digitální výstup), čili výstupy jsou normální XLR analog, je třeba zvuková karta nebo externí převodník. Dostupnost v ČR viz http://www.velvetsound.net/store/show/4 ... categories 

Když tak pošli PM nebo mail ...
Je ještě nějaký konkurent v této cenové relaci? Slyšel jsem nebo spíš četl chválu na tento preamp ( i na tomto fóru byl párkrát zmíněn), tak se chci zeptat, jestli to je dobrý kup. Chci to zejména na nahrávání zpěvu a houslí. Používám Oktavy Mk-012. Nebude to pro mě s těma mikrofonama luxus?
Nebo spíš jestli v nahrávce poznám kvalitativní posun oproti preampům obsažených ve zvukovce RME Fireface UC ( tu budu zřejmě pořizovat).
No ale zastávám ten názor, že radši dám za preamp cca 17000,- a budu ho mít napořád (dražší bych už opravdu nepořizoval), jak dát třeba cca 10000,- a za rok pořizovat jiný. To jen tak

No ale zastávám ten názor, že radši dám za preamp cca 17000,- a budu ho mít napořád (dražší bych už opravdu nepořizoval), jak dát třeba cca 10000,- a za rok pořizovat jiný. To jen tak

Nebude to tak rychle, ale pošlu, nikde jinde jsem ho nemohl najítIvo píše:Když tak pošli PM nebo mail ...

DAV BG-1 je exot. V této cenové relaci nic srovnatelně kvalitního není ... Jsou i tací co ho považují za jeden z nejlepších preampů vůbec. Točí se na něj Grammy desky ... Proti RME to bude zvukově úplně jinde. Na housle a zpěv velmi dobré. PM stačí. mail viz odkazy v podpisu ...
Vrzalik: Vyrazny zvukovy posun proti integrovanym preampum ti prinese i napr. SPL Goldmike 9844 (myslim, ze novy uz se neprodava, ale obcas se da koupit bazarovy za 6000Kc) nebo ART MPA Gold.
DAV bude kvalitativne samozrejme jeste o tridu vyse, ale vsechno je to o tom, kolik penez jsi ochoten do toho dat.
Ja jsem napr. pro svoje hobby nahravky nastroju (vcetne housli) vcelku spokojen s kombinaci SPL Goldmike + stereo par SE Electronics 3
DAV bude kvalitativne samozrejme jeste o tridu vyse, ale vsechno je to o tom, kolik penez jsi ochoten do toho dat.
Ja jsem napr. pro svoje hobby nahravky nastroju (vcetne housli) vcelku spokojen s kombinaci SPL Goldmike + stereo par SE Electronics 3
Nad těmito dvěma právě přemýšlím. Hned tak rychle to kupovat nebudu.
Výhledová investice
Mám ještě jednu otázečku. Má význam, pakliže bych pořizoval takový preamp, jaký je např. DAV BG-1, tak drahá zvukovka jako RME Fireface UC. Nešlo mně u ní ani o konektorovou výbavu ( tolik vstupů a výstupů určitě nevyužiju), jako spíš o kvalitu preampů a převodníků, které obsahuje ( měly by snad být kvalitnější jak u zvukovek do 10 000,- nebo ne?) . O ní jsem uvažoval jako o řešení all-in-one ( že bych žádný externí preamp vůbec nepořizoval). Nebude mi stačit zvukovka např. něco kolem 6-7 tis.,když to zasupluju tím externím preampem. Nebo je háček ještě jinde? Psalo se tu, že by všechny články nahrávacího řetězce měly být na stejné kvalitativní úrovni.

Mám ještě jednu otázečku. Má význam, pakliže bych pořizoval takový preamp, jaký je např. DAV BG-1, tak drahá zvukovka jako RME Fireface UC. Nešlo mně u ní ani o konektorovou výbavu ( tolik vstupů a výstupů určitě nevyužiju), jako spíš o kvalitu preampů a převodníků, které obsahuje ( měly by snad být kvalitnější jak u zvukovek do 10 000,- nebo ne?) . O ní jsem uvažoval jako o řešení all-in-one ( že bych žádný externí preamp vůbec nepořizoval). Nebude mi stačit zvukovka např. něco kolem 6-7 tis.,když to zasupluju tím externím preampem. Nebo je háček ještě jinde? Psalo se tu, že by všechny články nahrávacího řetězce měly být na stejné kvalitativní úrovni.
To jsou pořád spekulace
... Abys nedopadl jako Buridanův osel
1000x větší vliv na výsledek bude mít jak se na ty housle zahraje, kam se dají mikrofony a v jaké akustice to bude
Pokud je přitom možnost mít v rámci určité cenové hranice něco o chloupek lepšího, stojí to možná za úvahu ...

RME je urcite hodne slusna karta pro zacatek, ale ta vysoka cena kolem 20 tisic je dana tremi faktory:
1. RME je znacka
2. je to v externi krabici
3. je to all in one reseni, ktere obsahuje vsechno mozne (leccos pro tebe i zbytecne).
Pokud nepouzivas pro nahravani notebook, tak radsi jdi cestou PCI karty. Stoji to mene, kvalita zvuku je srovnatelna nebo vyssi a nejsou s tim takove problemy.
Ja bych se u tehle RME karty spise obaval toho, zda bude jeji prevodnik dustojnym partnerem k DAVu a nebylo by lepsi mit nejaky externi AD/DA prevodnik. Jinymi slovy je otazkou, zda potencial DAVu plne vyuzijes s takovou prumernou kartou. Ale s externim prevodnikem uz se dostavas na desitky tisic.
1. RME je znacka
2. je to v externi krabici
3. je to all in one reseni, ktere obsahuje vsechno mozne (leccos pro tebe i zbytecne).
Pokud nepouzivas pro nahravani notebook, tak radsi jdi cestou PCI karty. Stoji to mene, kvalita zvuku je srovnatelna nebo vyssi a nejsou s tim takove problemy.
Ja bych se u tehle RME karty spise obaval toho, zda bude jeji prevodnik dustojnym partnerem k DAVu a nebylo by lepsi mit nejaky externi AD/DA prevodnik. Jinymi slovy je otazkou, zda potencial DAVu plne vyuzijes s takovou prumernou kartou. Ale s externim prevodnikem uz se dostavas na desitky tisic.
Naposledy upravil(a) fova dne 21 čer 2010 13:20, celkem upraveno 1 x.
Jestli ti staci dva vstupy, tak bych se vykaslal na externi preamp i rme a kouknul po sekacovym Apogee MiniMe.
alternativa k Fireface UC je Rme Babyface
Máte někdo s RME Babyface už konkrétní zkušenost? Třeba srovnání s tím RME Fireface UC by mě celkem zajímalo. ( zejména preampy a převodníky, konektorová výbava je pro mě vedlejší)mando píše:alternativa k Fireface UC je Rme Babyface
Také jsem se po něm díval, ale nikde nic. Viděl jsem nějaký kousek na midi.cz, ale už je fučKermitak píše:Jestli ti staci dva vstupy, tak bych se vykaslal na externi preamp i rme a kouknul po sekacovym Apogee MiniMe.

Právě že používám macbook bez firewirefova píše:Pokud nepouzivas pro nahravani notebook, tak radsi jdi cestou PCI karty. Stoji to mene, kvalita zvuku je srovnatelna nebo vyssi a nejsou s tim takove problemy.

MacBook nema ExpressCard nebo PCMCIA pro pripojeni Firewire radice? Tim by sis vyber karet rozsiril