kvalitní voice preamp/compressor - natáčení hlasu

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
nemo

Příspěvek od nemo »

Poslechl jsem si ty ukazky (na HD600) a taky jsem sokovany, jak ty ostatni dva dostaly na prdel a jsou v porovnani s SMP-2 placate...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Před chvilkou mi na GS napsal jeden Američan, který si právě pořídil Forssell discreet AD: " It sounds INSANE. I honestly can't believe how much better it sounds than the Crane Song Hedd, pretty scary.
Nate"

Jsem rád, když čtu podobné feedbacky. Aspoň je pravděpodobné, že si mi věci nezdají a asi na tom něco bude :)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Zabavnej thread :)

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Kermitak píše:Zabavnej thread :)
Taky to tu hltám... Jako za starých časů...

Kayko: super, že jdeš do takového upgradu. :wink:

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ondrash: ja to myslel spis tak, ze tu mame novou manii ;)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kermitak píše:Ondrash: ja to myslel spis tak, ze tu mame novou manii ;)
Ano, nová překvapivá mánie: nahrávání mluveného slova, vokálů, preampy, převodníky. To by člověk na ezone už nečekal, že ? Není lepší spíš něčím zajímavým a konkrétním přispět k tématu ? (filozofické otázky jsou směšné, preampy a převodníky a zkušenosti s nimi taky směšné - tobě se člověk nezavděčí :wink: )

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Neprijdou mi smesne ani filozoficke otazky, ani preampy, prevodniky a zkusenosti s nimi (co sis to zas vycucal z prstu), prijde mi smesny prubeh tohoto threadu, pripomina mi diskusi o Adam A7 ;) (a jiste neni tezke uhodnout cim, to je ta manie, o ktere jsem mluvil) Ale radsi se odmlcim, abych dal nezamoroval ezone nekonkretnimi a nezajimavymi prospevky (a nebud takovej suchar, Ivo)

nemo

Příspěvek od nemo »

Mozna ze jsem k tomu tvemu dojmu prispel i ja svym vylevem o SMP-2 :)

Ale nemohl jsem si pomoct, fakt me sokovalo, ze preamp za 2k USD (Mill) muze vedle neceho jineho znit jako chudy pribuzny..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kermitak píše:Neprijdou mi smesne ani filozoficke otazky, ani preampy, prevodniky a zkusenosti s nimi (co sis to zas vycucal z prstu), prijde mi smesny prubeh tohoto threadu, pripomina mi diskusi o Adam A7 ;) (a jiste neni tezke uhodnout cim, to je ta manie, o ktere jsem mluvil) Ale radsi se odmlcim, abych dal nezamoroval ezone nekonkretnimi a nezajimavymi prospevky (a nebud takovej suchar, Ivo)
Já jsem v principu hodně veselý člověk, do "suchara" mám fakt daleko :wink: Thread o A7 jsem nečetl ...

K tématům syntáků, samplerů, zvukových karet, elektrických nástrojů, ozvučení atd. nemám co říct, protože o tom nevím nic. Když se ale začne mluvit o nahrávání akustických zdrojů (nástrojů a vokálů), v tom jsem velký nadšenec, hodně mě to baví, zabývám se tím celá léta skoro denně a nějakou shodou okolností jsem během dlouhé doby měl možnost (v rámci nikdy nekončícího hledání) podrobně vyzkoušet velikou spoustu přístrojů (preampy, převodníky, kompresory, EQ, mikrofony atd.), které ve světě profesionálního audia patří k těm nejlepším ... A mimo jiné jsem i zjistil, že míra reklamy, "popularita" a skutečná kvalita nejsou vždy v přímé relaci ...

Moje podmínky jsou v porovnání s jinými běžnými studii (kde se stále nahrává něco jiného a někdo jiný) relativně dost "laboratorní" - stejná sestava spousty různých akustických nástrojů, které důvěrně znám, tisíckrát jsem na každý hrál a nahrával ho, stejné studiová akustika, mikrofony atd. Takže každý nový prvek (preamp, AD atd.) se hned v rámci tohoto celku jednoznačně projeví ...

A vždycky mě těší se o svoje objevy a zkušenosti podělit. A není to nic teoretického ani vyčteného ... Kdyby mně některé věci někdo poradil hned, ušetřil bych si spoustu času i experimentování ... (část věcí, které jsem zkoušel mě nějak zvlášt nezaujaly ... u některých jsem byl vysloveně zklamaný - třeba ADesigns Pacifica preamp atd.) ...

Mňága

Příspěvek od Mňága »

v klidu Ivo, minimalne mi jsi zase trochu rozsiril obzor a to se ceni

Tento thread jsem zalozil abych se dozvedel co me zajimalo a dozvedel jsem se toho vic nez jsem cekal. Dokonce tak ze jsem prehodnotil postup a objednal nejdrive prevodnik misto preampu. Bohuzel v me praci nemam cas resit detaily (jde to tu jak na bezicim pasu) a jsem fakt moc rad ze se najde nekdo jako Ivo, co se ZADARMO podeli o zkusenosti (ne o bezduche nazory). Limity v mem recezci jsem posledni dobou citil dost - tento pokec mi usetril spoustu zkouseni, hledani na netu a casu s tim spojeneho...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : kludne pis dalej .. ja rad citam tvoje prispevky (myslim tie studiove, nie na smetisku :) ) ..

aum generator

Příspěvek od aum generator »

Kermitak píše:Ondrash: ja to myslel spis tak, ze tu mame novou manii ;)
a nenapises radsej ze co si myslis o tych troch ukazkach nahratych cez rozne preampy? :)
mne prijde trochu mimo to porovnavat s A7, o ktorych tu ludia diskutovali bez toho aby ich poculi. co sa tohto threadu tyka, boli tu nalinkovane ukazky forsella + dalsich dvoch preampov a kazdy si mohol spravit aspon priblizny vlastny nazor.

nunu: mne prisiel najvyraznejsi rozdiel medzi DAV a zvysnymi dvoma. DAV mi prisiel vyrazne horsi. znel (relativne k zvysnym dvom) tak nejako plechovo, a nemal moc detailov. millenia aj forsell mi prislo ze su podobne dobre. vyvazeny zvuk. cez forsell som pocul trochu viac detailov.
jihad on riaa & soza.

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

Ondrash, dik,
osvietilo ma a pochopil som, ze ked sa chce clovek venovat serioznejsie snimaniu mikrofonu a nahravaniu cez preampy, skor ci neskor je konfrontovany s kvalitou ratazca. Ja som si dlhsi cas hovoril, ze akusticke nahravanie budem riesit mimo mojej detskej izby, ale casom som si uvedomil, ze to nie je v mojom pripade spravny postup, nakolko ma to brzdi a som odkazany na druhe studio z hladiska casu vybavenia, pristupu a pod.
Potom som si nahovaral, ze mi staci to co mam, ale nestaci:-)
A mam rad riesenia, ktore su v ramci moznosti co najviac nekompromisne a aktualne na najdlhsiu moznu dobu aby som sa k tomu nemusel vracat.
V kazdom pripade som rad, ze som bol Ivom upozorneny na Forssell, inak by som pravdepodobne skoncil u niecoho drahsieho a pravdepodobne nie lepsieho.

S ukazok sa mi najviac detailny a najpresvedcivejsi zdal Forssell, ale v tejto ukazke posobi na mna dost chladne, strojovo a neosobne.

Millenia ma pre moje ucho v tejto ukazke najprijemnejsi a najteplejsi zvuk, ale o nieco menej detailov ako Forssell

Dav mi pride kvalitativnejsie najhorsi, hucivy a zahuhlany prednes s vyraznenymi nizsimi stredmi na ukor detailu.

Samozrejme, neviem ako ma zniet v skutocnosti Ivov monochord, takze z hladiska vernosti to asi nie je moc objektivne.

V kazdom pripade, by ma viac zaujimali ukazky so spevom, alebo hovorenym slovom.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

KAYKO píše: Samozrejme, neviem ako ma zniet v skutocnosti Ivov monochord, takze z hladiska vernosti to asi nie je moc objektivne.
To je právě to úskalí těchto ze souvislosti vyjmutých ukázek ... Ten monochord ve skutečnosti zní nejblíže tomu jak hraje přes SMP-2 preamp. Millennia ten zvuk zploští, je tam méně 3D prostoru a jsou tam přidané extra ne moc příjemné výšky ...
Kdyby tam už v té době byl ten nový AD, znělo by to už skoro úplně live :))

kexik

Příspěvek od kexik »

no bite ma, ale mne hra najlepsie DAV. suchy, gulaty zvuk, pride mi najmenej hadankovy. millenia je plochy, tenky. ten forsell imo ten zvuk takisto umelo nahonuje (i ked nie tak moc ako millenia), sice velmi prijemne, ale... trafo? nie je DAV beztrafovy dizajn?
dav-u dost ubera na vahe, ze hra tichsie, bacha na to... asi blbo nakalibrovany gain knoflik, alebo prinizka vstupna impedancia
takze u mna dav>forsell>>millenia.
a opat musim zdoraznit vplyv vstupnej impedancie preampu, ktora moze silne ovplyvnit mikrofony s vystupnym trafom (= vsetky pasivne ribbony, vsetky lampove kondy, skoro vsetky dynamiky od shure, oktavy atd). impedancia nizsia ako optimalna poziera vysky, naopak vyssia funguje ako rezonancny obvod a vysky okolo f(r) zvyraznuje. standard je vstupna impedancia 600ohm ale nie vzdy je to pre konkretny mikrofon optimalna zataz (napriklad oktava mk220 ma ovela lepsie vysky pri 2kOhm)

Odpovědět