Mikrofon do domácího studia
Re: Mikrofon do domácího studia
Mne sa na hlas pacila at4047. Je tu o tom par clankov.
-
Máš pravdu, že se to hodnotí špatně, protože není jasný kdy, z jaký vzdálenosti a za jakých podmínek se jednotlivé ukázky nahrály. Je to jen takové orientační hodnocení. Nicméně mi z něho vyplynulo to, co říkáš. Asi se nakonec rozhodnu pro TLM102. Zní dobře a o zpěv mi jde především. Se zpěvem se totiž ztratí nejvíc času. V skrytu duše doufám, že i nástroje bude TLM nahrávat dobře.
-
No jo, ta už je zase o pět tisíc dražší - a je to pořád dokola
Ta stodvojka mi tak přišla jako rozumný kompromis mezi cenou a kvalitou. Tak nevím.

jo leckdy určitěIvo píše: od Ivo » stř 06 dub, 2011 5:17 pm
No tak ono uplně upřímně řečeno na tohle bohatě vystačí i Zoom H4N

...no já ho taky nedoporučuju, jen konstatuju že s nim mám použitelný náběry a na cello lepší než rode nt1. Jinej velkej kond nevlastním, kromě ještě větších čín. Jen zkušenost s nízkorozpočtovým vybavenímdelay píše: HAT800 je trochu mítus, je to cistokrevna cina... Pouzivej tady vyhledavani a nebudes se uz muset ptat na nic.

V pohodě, já měl jeden čas dva kousky, za tu cenu to bylo vcelku fajn. RODE uz nechci vidět...koma6 píše:...no já ho taky nedoporučuju, jen konstatuju že s nim mám použitelný náběry a na cello lepší než rode nt1. Jinej velkej kond nevlastním, kromě ještě větších čín. Jen zkušenost s nízkorozpočtovým vybavenímdelay píše: HAT800 je trochu mítus, je to cistokrevna cina... Pouzivej tady vyhledavani a nebudes se uz muset ptat na nic.
já vim kupoval jsem druhej do páru od tebe : ))))) mimochodem víš že ti tam ta kapsle držela jen na jednom šroubku ten držák nilonovej? Bylo to tak z výroby, nebyly tam ani dírky pro šroubky. Proto se celá pootočila a hrála blbě. Vše je ale v pohodě - opraveno - používám ten pár dost často.... sorry OT
To sem fakticky netušil, jeden sem měl přímo svůj a druhej byl od Kermitaka, prodával jsem oba, ale nepřekvapuje mě to...koma6 píše:já vim kupoval jsem druhej do páru od tebe : ))))) mimochodem víš že ti tam ta kapsle držela jen na jednom šroubku ten držák nilonovej? Bylo to tak z výroby, nebyly tam ani dírky pro šroubky. Proto se celá pootočila a hrála blbě. Vše je ale v pohodě - opraveno - používám ten pár dost často.... sorry OT
... ja znam: Safe Sound Audio P1 ... coz je diky vynikajicimu limiteru na vystupu (neprebudi prevodniky) a vymazlenymu cistonkymu srovnavacimu kompresoru, naprosto luxusni pomocnik vsude kde se 90 procent prace odbyva nahravanim jedne stopy (tedy takrka vsude, do muzikanskych studii obzvlast). To jsou veci ktere BG-1 nabidnout neumi. Ovsem o Gilmourovi ani zblaZnáš nějaký jiný stereo preamp, který se dá využít pro nahrávání čehokoliv , včetně třeba symfonických orchestrů, sborů apod. s podobným, pro některé adepty ještě s lepším výsledkem než preampy stojící mnohonásobně víc (Millennia apod.) ? Já ne ...Ivo, musím se smát, během tohoto roku jsi asi 5x nabízel BG-1 jako zázrak, či exot... .

Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz
Nechci to tu znepřehledňovat zakládáním nového tématu, tak si dovolím oživit toto.
Mám asi 22.000,- Kč a chtěl bych pořídit první/hlavní mikrofon(y) do domácího studia. Mám zvukovku TC Konnekt 24D a monitory Adam A7X.
Měl by to být typický "skvělý univerzální mikrofon za málo peněz"
Nedokážu se rozhodnout, jestli pořídit jeden lepší mikrofon (AKG C414, AT4047, Neumann TLM103...) nebo stereo pár o třídu níž (C214, AT4040, Oktava...). Případně malinko přišetřit, počkat a pokusit se kolem 25.000,- sehnat pár C414 (nebo jiných "lepších" mikrofonů) z druhé ruky nebo nový pár TLM102.
Jde mi o to, zda vůbec s mým vybavením nějak výrazně ocením rozdíl např. mezi C414 a C214. I když mám pocit, že preampy v Konnektu jsou vcelku slušné.
Chtěl bych nahrávat hlavně svůj zpěv, akustickou kytaru, případně i zkreslené kytary. V případě páru bych je použil i jako overheady k bicím, pro natáčení přirozeného reverbu a někdy i k náběru akustických koncertů např. v kostele atd. Prostě takový brouk pytlík
Byl bych vděčný za jakékoliv rady/postřehy k věci. Díky!
Mám asi 22.000,- Kč a chtěl bych pořídit první/hlavní mikrofon(y) do domácího studia. Mám zvukovku TC Konnekt 24D a monitory Adam A7X.
Měl by to být typický "skvělý univerzální mikrofon za málo peněz"

Nedokážu se rozhodnout, jestli pořídit jeden lepší mikrofon (AKG C414, AT4047, Neumann TLM103...) nebo stereo pár o třídu níž (C214, AT4040, Oktava...). Případně malinko přišetřit, počkat a pokusit se kolem 25.000,- sehnat pár C414 (nebo jiných "lepších" mikrofonů) z druhé ruky nebo nový pár TLM102.
Jde mi o to, zda vůbec s mým vybavením nějak výrazně ocením rozdíl např. mezi C414 a C214. I když mám pocit, že preampy v Konnektu jsou vcelku slušné.
Chtěl bych nahrávat hlavně svůj zpěv, akustickou kytaru, případně i zkreslené kytary. V případě páru bych je použil i jako overheady k bicím, pro natáčení přirozeného reverbu a někdy i k náběru akustických koncertů např. v kostele atd. Prostě takový brouk pytlík

Byl bych vděčný za jakékoliv rady/postřehy k věci. Díky!
nevite, jak je na tom mike od apogee?
Osobne bych to videl na jeden velkomembranovy kondenzator a dve malomembranove tuzky ve stereo paru.
Ty tuzky mohou byt Oktava MK12, Rode NT5 nebo SE Electronics SE4 (pripadne i nizsi modely, ale ty uz nejsou tak dobre)
V tech velkomembranach je vynikajicim univerzalem C414 a pak nejake AT - treba ta zminovana 4047.
Jsou ale lide (vcetne me
), kteri tyhle mikraky na vokaly moc nemusi. Je to o osobnich preferencich, takze vyzkouset.
Ty tuzky mohou byt Oktava MK12, Rode NT5 nebo SE Electronics SE4 (pripadne i nizsi modely, ale ty uz nejsou tak dobre)
V tech velkomembranach je vynikajicim univerzalem C414 a pak nejake AT - treba ta zminovana 4047.
Jsou ale lide (vcetne me

fova: díky za odpověď. To mě taky napadlo, ale to už by byly 3 mikrofony - takže bych musel jít ještě o třídu níž, abych se vešel do budgetu :-/
ale mozna ten fovuv navrh neni uplne blbej. Ja bych kazdopadne koukal na druhou ruku. Treba takovej par sm81 se obcas vali na ebayi za par set $. k tomu tlm102 nebo neco v podobny tride a je zas na par let vystarano;) A nebo ten par 414 z druhy ruky, to se za tu cenu obcas taky objevi i kdyz tam to je asi dost jeste laborace s ruznyma verzema, ale s tim by ti mozna moh trochu poradit Matucha, nebo nekdo jinej znalejsi.
Ten C414 jsem myslel samozrejme bazarovy a s temi tuzkami se +/- vejdes do 10000Kc a pritom davaji velmi dobre vysledky (mam tady SE 3 stereo par, takze vim o cem mluvim).
Nasadili jste mi brouka do hlavy:) Když už se bavíme o těch bazarech - máte na mysli eBay? Tam asi připadá v úvahu hlavně eBay.de - z USA to bude asi dost problematický s poštovným a clem, že?