Skvěle, nemohl bys přidat i tu K2? To by mně celkem zajímalo.. Hamburg vs K2..delay píše:Včera jsem si udělal ukázky s ADK Hamburg neboť se s ním loučím, jelikož za něj bude právě V6, takže v dohledné době nahraju vše stejně s V6 a dám to k dispozici... Uvidíme jestli má smysl takto laborovat s nejlevnějšími mikrofony...
MXL V6 SILICON VALVE
hej, cital som si to, ale pises, ze V69M ma podobny charakter ako V6. mne pride V69M zvukovo podla ukazok na nete uplne ina, akoby viacej stredova. V6 mi pride teplejsia, plnsiafova píše:Vyzkousel jsem si vedle sebe u Thomanna V6 a V69M. NT2A jsem osobne nikdy nezkousel. Zkousel jsem pouze NT1a a ten se mi vubec nelibil. NT2A by ale mel byt o dost lepsi.
Tady jsou me komentare z Thomanna k tem MXL:
MXL V6 Silicon Valve - vintage zvuk, velmi prijemny na poslech, Malicko chybi basy a stredy. Vysky nezni neprijemne. Hodne barvi. Pripominal mi Oktavu MK319, ale byl vic otevrenejsi na vyskach. Celkove hodnoceni 1,5
MXL V69M - podobny charakter jako MXL V6, ale jde o lampu. V6 neni lampa. Celkove hodnoceni 1,5
Asi bych si spis vybral V6. Vic se mi libil a neriskujes problemy s lampou.
Vsechny tyhle MXL mikraky jsou spise zastrenejsi.
SE Titan ma take hodne zajimavy zvuk, ale je ponekud drazsi a ma vice vysek.
Zalezi na osobnich preferencich.
http://www.innovativemusic.com.au/mxlV6.htm
neexistuje aby to s hentakou charakteristikou bolo temnejsie ako oktava. to musi byt nakopnute na vyskach jak svina
neexistuje aby to s hentakou charakteristikou bolo temnejsie ako oktava. to musi byt nakopnute na vyskach jak svina
fuha doSt Saujimave uŠ len pri pohlade na graf ma uŠi boliakexik píše:http://www.innovativemusic.com.au/mxlV6.htm

ved... oktava nad 15kHz nema NICPiKey píše:fuha doSt Saujimave uŠ len pri pohlade na graf ma uŠi bolia :)kexik píše:http://www.innovativemusic.com.au/mxlV6.htm
Tim, ze V69M ma podobny charakter, jsem nemyslel identicky zvuk, ale podobnou kategorii zvuku (tedy neco naprosto jineho nez mikrofony Rode). Samozrejme, ze V69M byla ponekud odlisna od V6. Jestli si dobre vzpominam, tak V6 znela vice sametoveji, prijemneji, kdezto 69M byla trochu ostrejsi a jasnejsi. V podstate tak, jak pises ty.Poshook píše:hej, cital som si to, ale pises, ze V69M ma podobny charakter ako V6. mne pride V69M zvukovo podla ukazok na nete uplne ina, akoby viacej stredova. V6 mi pride teplejsia, plnsiafova píše:Vyzkousel jsem si vedle sebe u Thomanna V6 a V69M. NT2A jsem osobne nikdy nezkousel. Zkousel jsem pouze NT1a a ten se mi vubec nelibil. NT2A by ale mel byt o dost lepsi.
Tady jsou me komentare z Thomanna k tem MXL:
MXL V6 Silicon Valve - vintage zvuk, velmi prijemny na poslech, Malicko chybi basy a stredy. Vysky nezni neprijemne. Hodne barvi. Pripominal mi Oktavu MK319, ale byl vic otevrenejsi na vyskach. Celkove hodnoceni 1,5
MXL V69M - podobny charakter jako MXL V6, ale jde o lampu. V6 neni lampa. Celkove hodnoceni 1,5
Asi bych si spis vybral V6. Vic se mi libil a neriskujes problemy s lampou.
Vsechny tyhle MXL mikraky jsou spise zastrenejsi.
SE Titan ma take hodne zajimavy zvuk, ale je ponekud drazsi a ma vice vysek.
Zalezi na osobnich preferencich.
2 Kexik: Hmm, mozna to prirovnani k Oktave nebylo presne. Jak tak nad tim premyslim, tak ta V6 mela skutecne vice vysek nez Oktava, ale znely velmi prijemne, nebyly ostre, nepichaly do usi. Celkovy charakter mikrofonu byl takovy, ze dominovala ta prijemnost a kulatost. Slovy se to tezko popisuje, ale mel jsem dojem, ze ten zvuk je tezky a sladoucky.
Mikraku s takovym zvukem jsem moc neslysel.
Problem takoveho mikrofonu muze byt ten, ze to charakteristicke SILNE zabarveni budes mit v nahravkach stale a nezbavis se ho ani u nahravek, u kterych bys chtel jiny zvuk. Takze jako jediny vokalni mikrofon - nevim nevim.
Mit tenhle a pak druhy jasnejsi si dovedu predstavit.
Mikraku s takovym zvukem jsem moc neslysel.
Problem takoveho mikrofonu muze byt ten, ze to charakteristicke SILNE zabarveni budes mit v nahravkach stale a nezbavis se ho ani u nahravek, u kterych bys chtel jiny zvuk. Takze jako jediny vokalni mikrofon - nevim nevim.
Mit tenhle a pak druhy jasnejsi si dovedu predstavit.
Naposledy upravil(a) fova dne 04 úno 2008 18:14, celkem upraveno 1 x.
kex, ved ja suhlasim, mne to nemusis vysvetlovatkexik píše:ved... oktava nad 15kHz nema NICPiKey píše:fuha doSt Saujimave uŠ len pri pohlade na graf ma uŠi boliakexik píše:http://www.innovativemusic.com.au/mxlV6.htm

oktavy dobre poznam a zopar ich aj vlastnim
S tou kytarou souhlasim, tam potrebujes mikrak s vice vyskami a ty Oktave chybi. U te ujecenejsi harmoniky se naopak ta absence vysek hodi.
Na vokaly sedne muzum, kteri maji tenci hlas a problemy se sykavkami. Chlapi s mocnejsimi hlasy mohou s Oktavou zbytecne dunet. Na holky by mohla byt dobre pouzitelna u ujecenych a tencich hlasu. Problemy by mohly nastat u mocnejsich nize posazenych hlasu, ktere by mohly znit pretucnele.
Dale ma MK319 problem s vlastni rezonanci odliteho tela, ktera muze byt nekdy ve zvuku znat. MK219 byla v tomhle ohledu jeste horsi.
Ja osobne jsem zacal byt po case take trochu alergicky na ten "nudny" zvuk MK319 se zastrenejsimi vyskami, ktere jsou navic ponekud zrnite, jak si to trefne vyjadril. Tak jsem si ji trochu upravil.
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... c&start=45
Ale aby to nevyznelo tak negativne: V te zaplave levnych cinanu je Oktava spise lepsi mikrofon, ktery bych lidem s omezenym rozpoctem urcite doporucil.
Tu svoji si asi necham, prestoze mam i lepsi mikrofony.
Na vokaly sedne muzum, kteri maji tenci hlas a problemy se sykavkami. Chlapi s mocnejsimi hlasy mohou s Oktavou zbytecne dunet. Na holky by mohla byt dobre pouzitelna u ujecenych a tencich hlasu. Problemy by mohly nastat u mocnejsich nize posazenych hlasu, ktere by mohly znit pretucnele.
Dale ma MK319 problem s vlastni rezonanci odliteho tela, ktera muze byt nekdy ve zvuku znat. MK219 byla v tomhle ohledu jeste horsi.
Ja osobne jsem zacal byt po case take trochu alergicky na ten "nudny" zvuk MK319 se zastrenejsimi vyskami, ktere jsou navic ponekud zrnite, jak si to trefne vyjadril. Tak jsem si ji trochu upravil.
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... c&start=45
Ale aby to nevyznelo tak negativne: V te zaplave levnych cinanu je Oktava spise lepsi mikrofon, ktery bych lidem s omezenym rozpoctem urcite doporucil.
Tu svoji si asi necham, prestoze mam i lepsi mikrofony.
inak na oficialnej stranke RODE su vyborne ukazky aktualnych mirofonov samostatne/DRY aj v mixe/WET. NT2A mi pride hodne dobra, ziva s detailom a neutralna. V6 je oproti nej maksia, zamatovejsia, ale za to akokeby pod jemnou prikryvkou, takze urcite menej detailov. pacia sa mi oba, ked mi zostanu nejake peniaze, mozno pojdem do oboch