MXL V6 SILICON VALVE

Mikrofony a předzesilovače
Martin

MXL V6 SILICON VALVE

Příspěvek od Martin »

MXL V6 SILICON VALVE.

Měl jsem možnost s ním o víkendu pracovat .
Nahrával jsem zpěvy a flétny.
Zpěvy dopadly super i v mixu.
Pracovalo se s Oktava 319, KSM32,TLM103, V6 + Goldmike a ve finále se použily převážně tracky s V6 (klient si vybral V6).
S Octopre to už nebylo tak přesvědivé , takže všechno se točilo na Goldmike.

Musím říct, že za 7.000,- Kč (249Eur) je to nejlepší číňan, se kterým jsem měl možnost dělat. Je lepší a univerzálnější i než t.bone SCV3000.
Jedu příští středu do Thomanna a jednu V6 beru, nechce se někdo přidat?
Obrázek

syncro

Příspěvek od syncro »

Martin: "Je lepší a univerzálnější i než t.bone SCV3000." A to se pozná z jedné session s vokály a flétnami? Tím nechci říct, že je ten mikrofon takový nebo makový, neb jsem jej neslyšel, ale tolik nadšení z jedné session mě pobavilo. Možná to mám nějak jinak, ale já se s gearem obvykle seznamuji dost dlouho...

To nemá být základ pro flame, nemyslím to nijak zle a ani osobně, ale co jsem tak sledoval osudy podobných "hype", tak trvají většinou do nejbližší další hype s jiným modelem čínského mikrofonu, který je ještě neskonale univerzálnější a lepší, jenom tak nějak po delším "seznámení" nejde použít na všechno a na něčem (vlastně skoro na všem) zas tak dobrý není 8-)

Easy, Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Martin

Příspěvek od Martin »

OK. asi trochu přehnaná reakce , dělal jsem s tím jen 3 dny - což je asi fakt málo.
Ale i z toho mála mně vzešlo, že ať postavím před V6 kohokoliv, tak získám nad očekávání slušný výsledek - (i když ho neznám a nevím přesně jak se bude chovat) - podobně jako u TLM. Což se mi např. s SCV3000 podaří pouze s daleko větším vynaloženým laborováním, zkoušením, hledáním toho správného úhlu , atd. (a přitom ho znám mnohem lépe).A to už vůbec nemluvím o 319, která univerzální absolutně není.
Za 7tisíc neznám srovnatelný mikrofon k V6

syncro

Příspěvek od syncro »

Martin: Jasně, takhle už tomu rozumím.

Díky, Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

fova

Příspěvek od fova »

V6 jsem neslysel, ale podle toho, co jsem o nem cetl v recenzich, bych rekl, ze je to hodne povedeny mikrofon, ktery je dost univerzalni pro male studio a jeho domenou jsou vokaly. Da se ale s uspechem pouzit i na akustickou kytaru, overheady, ad. Udajne ma prijemny teply zvuk bez zkreslenych sykavych vysek.

Kdybych uz nemel ADK CE, tak by to byl jeden z mikrofonu, o kterem bych uvazoval.

http://www.proaudioreview.com/august05/marshall.shtml
http://www.mxlmics.com/siliconValve/v6/ ... pe_op.html
http://www.soundonsound.com/sos/aug05/articles/mxl.htm
Naposledy upravil(a) fova dne 29 kvě 2007 21:53, celkem upraveno 1 x.

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

http://www.frontendaudio.com/ProductDet ... ow=ExtInfo
Tahle stránka je zajímavá v tom, že nabízí u některých mikrofonů audio ukázky, takže by teoreticky bylo možné V6ku srovnat s ostatními..

Vzhledem k souvisejícímu topicu s nákupem mikrofonů z Číny se vnucuje otázka - jak by mohlo dopadnout srovnání V6 a HAT800? Stojí V6 za 2 HAT800?

Vybírám totiž mikrofon právě pro to malé, domácí (převážně vokální) studio.. a vlastně nemám přílišnou představu ani o jednom z těchto mikrofonů...

nunu

Příspěvek od nunu »

Z tech ukazek je ta V6tka nejpovedenejsi.Podle mne je jeji nejvetsi deviza ta prirozenost a schopnost zaznamenat detaily...Pro mne by sice byla super,ale ta cena uz je na mne dost,protoze to pouziju jen sem tam...Mne by se hodil ekonomicky pronajem, jednou za rok na vikend -))

fova

Příspěvek od fova »

Z jakych ukazek myslis?

Zkuste si napr. u Front End Audio poslechnout vedle sebe MXL V6 a ADK Hamburg (coz jsou stejne drahe mikrofony).

Hamburg ma ve vsech nahravkach plnejsi telo a je v tom jakoby vice zivota. V6 je proti tomu zatlumenejsi, dunivejsi na basech a celkove tak slusna, ze je az nezajimava.

Ja bych osobne sahl v teto cenove hladine spise po Hamburgu, ale nekomu jinemu by mozna vyhovovala ta V6.
Naposledy upravil(a) fova dne 29 kvě 2007 21:55, celkem upraveno 1 x.

nunu

Příspěvek od nunu »

fova

Příspěvek od fova »

Ja to pochopil tak, ze jsi vedle sebe porovnaval dva mikrofony.

nunu

Příspěvek od nunu »

V6 pro mne lepsi,AKD je bez zivota a s mene detailama,jemne nuance se vytrati.

fova

Příspěvek od fova »

:-) :-) :-)

Nejsme holt roboti s jednotnym nazorem.

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

Já jsem poněkud závislý na vašich uších/monitorech, protože v současnosti ty mé (monitory, ne uši) leží v rohu a nemám je kam připojit - čekám na firewire interface. Na krabičkách od Geniusů zní obě ukázky téměř totožně - rozlišit Sony C800-G a B1 je třeba docela práce:)) na female vocal možná o fous lépe Hamburg, ale těžko soudit.

fova

Příspěvek od fova »

To nema cenu, abys to poslouchal, protoze ty Geniusy lzou a udelas si z toho akorat mylny zaver.

Ale jak vidis vyse (Fova vs Nunu), tak kazdy mame jine preference, takze urcite doporucuji, aby sis to pak poslechl sam, az budes mit zapojene monitory a vybral si to, co ti vice vyhovuje.

nunu

Příspěvek od nunu »

Jeste jsem jednou zkusil poslechnout Hamurg a V6...Jednoznacne se priklanim k V6,u mne je teda rozdil velmi podobny bitove hloubce,zdali 16 nebo 24...Myslim tim charakter zvuku.Je taky otazka jak byl zaznam porizen,jakym kodekem zpracovan atd.v realu muze byt situace jina,myslim tim kdyby mel nekdo ty dva mikraky pohromade zaply se na stejne preampy a zaznamenal se zvuk najednou s naprosto shodnym nastavenim.

Mam uz ve svych letech neco naposlouchaneho a nyni nehlede na preference,zvuk z V6 mi prijde jednoznacne prirozenejsi.Treba az si ten mic Martin poridi,da nam okusit srovnani za naprosto shodnych podminek.

Odpovědět