A zase ty nearfieldy! EMU PM5 vs. Fostex PM-1 vs. Tapco S8

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět
aesix

Příspěvek od aesix »

no povinne som precital takmer vsetky prispevky co sa active monitorov tyka, a vychadza mi (prve monitory v mojom pripade) ze do relativne nie velkeho priestoru 4x3 m by mohli z tych lacnejsich rieseni fungovat aj Fostex PM 0.5 s pripadnym dokupenim subu neskor.. lebo pisalo sa tu najma o PM1 no neviem PM0.5 + sub by malo byt dokonca lepsie riesenie ak som spravne pochopil.. hocijake reakcie na moj vyber su vitane;) a cim skor tym lepsie nakolko zajtra planujem kupit..;)

edit: resp. ci radsej PM1 ako 0.5ky?? lebo ked je nejaky padny dovod preco hej, tak potom sa zoberu tie, to je jasne..

MartinT

Příspěvek od MartinT »

Vzal bych PM-1...maj sestku stredobass coz je relativne v pohode..nemuselo by to tolik lhat na basech..

kexik

Příspěvek od kexik »

4x3m je uz v pohode cimra, 43 a 57Hz pre lambda/2, mas sancu od 43Hz ist rovno (s akustickymi upravami alebo room eq). cize kludne 8"
ale zasa ako pisu ini, 8" na lacnych bedniach nema vyznam...

aesix

Příspěvek od aesix »

no ved preto ze ako sa tu uz velakrat pisalo, tie lacne 8" su v podstate nepresnejsie ako 6".. jasne ze casom nieco kvalitne budem xciet, a urcite tym nemyslim Adam a7 :P ... ja skor hladam nieco na zaciatok, co potom vyuzijem ako druhy par (referecny).. hlavne, nexce sa mi cakat, a tie PM 0.5ky maju rovno v Notape.sk a PM1 zase nie.. no ale teraz uz nie som az taky presvedceny ze PM0.5 a PM1 je v podstate to iste.. (aj ked PM1 je len 6,5".. 8" asi urcite teraz nie, aj ked u thomanna vyjde PM2 este menej ako PM1 na slovensku:(((

resp. kexik: Fostex PM2 8" ma vyznam? to uz nie su podla teba lacne bedne??

diks za rady, dost mi pomozu, nakolko som v tejto problematike zelenac da sa povedat;)
Dell XPS 1530, Ableton Live 8.0.3, Yamaha HS80M, Korg Electribe ESX, Novation K Synth, Yamaha E403, Evolution UC-33e, Behringer FCA202, Behringer Eurorack MX 802A, ESI M4U

aesix

Příspěvek od aesix »

hlavne nexapem tomu ale u thomanna maju alesis m1 aktiv mk2 par za 277 EUR!. a na muzikus.sk stoja 26,999??!!! to su vazne take dobre?
Dell XPS 1530, Ableton Live 8.0.3, Yamaha HS80M, Korg Electribe ESX, Novation K Synth, Yamaha E403, Evolution UC-33e, Behringer FCA202, Behringer Eurorack MX 802A, ESI M4U

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

aesix: Ja jsem je slysel, me to teda neprijde zadny velky zazrak :c)

radek_p

Příspěvek od radek_p »

Z vlastni zkusenosti ti muzu doporucit KRK RP6 - jsou ted ve vyprodeji hodne levne a pokud je pro tebe cena dulezita, tak bych je bral. Osobne mam srovnani s Alesis M1 Active a KRK V6. RP6 ve srovnani s vyse uvedenymi v pomeru cena/vykon muzu doporucit.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ale poslechni si je, dost lidem se nelibej (vcetne me).

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Kermitak: Napodobne :) ja mam doma adama a delam aranzma pro lidi, co maj ve studiu Alesis a kdyz si to na nich pak poslechnu tak mi to neni tak prijemny jak bych ocekaval a par veci tam zanika (myslel jsem si ze to bylo blbou skladbou, ale to same se mi stava i u skladeb od jinych interpretu tak nevim). Nekdo tu pred casem rikal, ze to z nich neleze tak konkretni.

jardatop

Příspěvek od jardatop »

Ja jsem do Thomanna taky puvodne jel poslechnout si a koupit Alesis MK2, ale nezaujaly me. Vic se mi libily Krky RP6, ale nakonec jsem stejne koupil Yamahy HS80M. Akusticka hudba, na kterou to mam, mi tam znela nejprirozeneji. Ale musel jsem si hold priplatit.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

TOM-Thak: sorry, spatne jsem se vyjadril, ja myslel ty krky ;)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Kermitak: Jo taak, tak to se omlouvam, ja myslel ty Alesis o nich tu uz nekdo psal neco podobnyho jak ja .. tech threadu na monitory tu je tolik, ze uz ani nevim kdo :c)

aesix

Příspěvek od aesix »

no nakoniec asi ostanem pri tych malych fostexoch pm 0.5 hlavne kvoli tomu ze teraz mam ine priority kde vrazat peniaze, a druhak preto lebo to je na elektronicku hudbu primarne urcene, a je tam ta moznost dokupit ten sub pm 0.5 tak dufam ze tym to este vylepsim casom a tie vysky a stredy to nejak uhraju aj tie 0.5ky.. zajtra idem do notape a uvidi sa ako to dopadne:P

emah

Příspěvek od emah »

aesix píše:no nakoniec asi ostanem pri tych malych fostexoch pm 0.5 hlavne kvoli tomu ze teraz mam ine priority kde vrazat peniaze, a druhak preto lebo to je na elektronicku hudbu primarne urcene, a je tam ta moznost dokupit ten sub pm 0.5 tak dufam ze tym to este vylepsim casom a tie vysky a stredy to nejak uhraju aj tie 0.5ky.. zajtra idem do notape a uvidi sa ako to dopadne:P
v notape su dost drahe. ta cena 5590 je za kus. od thomanna by si ich zjednal aj s postovnym za 10500 za par cca.
ps: len tak som pozeral krky napr. v notape a napr. rp8 su tam dahsie od thomanna o skoro 2 litre na monitor:) hehe.

aesix

Příspěvek od aesix »

no ja som pohodlny a xcem to mat hned;) btw, nakoniec som kupil yamahy HS80M.. ked som ich tam pocuval a porovnaval s fostexami a krkmi, tak nebolo ocom.. aj ked 8 palcove len krky mali, ale ani tam mi neprisiel prejav tak detailny ako na yamahach.. len mi teraz doma riadne bzucia, neviem cim to je, musim zisitit a odstranit ten brum a sum;) inak fakt, nexcel som verit ale pod 8 palcov to znie hodne tlmene nehladiac na znacku.. aj ked mozno take genelecy...;)

Odpovědět