A zase ty nearfieldy! EMU PM5 vs. Fostex PM-1 vs. Tapco S8
prodipe su len dve, 5" a 8" ... ma to aramidove basaky, ako krk... vo francuzsku strasne oblubene a maju ich v kazdom ksefte tunasmog píše:Na hip hop se hodne pouzivaji Event 20/20 coz uz je starsi zalezitost, nebo si vsichni pochvalujou levne bedny Samson /tusim Rubikon/ a udajne je dobra koupe i jedna z beden Prodipe, ani jedno jsem neslysel :wink:
Na ty rubicony od Samsonu jsem tu upozorňoval před časem. Jsou zajímavý tím, že to má páskáč a dají se koupit i u nás.smog píše:Na hip hop se hodne pouzivaji Event 20/20 coz uz je starsi zalezitost, nebo si vsichni pochvalujou levne bedny Samson /tusim Rubikon/ a udajne je dobra koupe i jedna z beden Prodipe, ani jedno jsem neslysel
Namátkou http://www.prima3w.cz/ , http://hudebni-nastroje.wz.cz/ , www.musictrade.cz a asi i ledaskde jinde.
Nepochopils. Žádný dvoupásmový monitor ti nezahraje skutečné basy, proto je filozofování o tom, jestli 6" nebo 8" zavádějící. Ten větší těch basů bude mít možná o něco víc, ale za cenu problémů na středech a středovýškách, které jsou pro mix naprosto zásadní.Fractal píše:na basy se vykašli... hmmm... tak pak až mu to bude hrát na velkém systému tak možná, že místo basů to v tracku bude jenom tak kašlat....
skutečné basy? no hlavní je, ať má přehled o tom "kolik basů tam je"
já sem pro 8"... už jenom proto, že takový reprák bývá ve větších bednách, pochopil jsem že chce dělat hiphop, tady jsou mu nějaké vysoko-frekvenční detaily nanic - když už se bavíme o dvoupásmových monitorech v takové cenové relaci
poradil bych konkrétní bednu, ale už jsem stratil přehled, teďka je hodně novinek - yamahy, krky...
mám dobré zkušenosti s tapcoS8, samsonama a eventama... špatné s be(hr)ginnerama a esinama
ten větší basový reproduktor tam je proto, aby basy nepřekážely středovýškám a mohl hrát "šířeji"
čím menší reprák - tím menší prostor pro zvuk, tak to vidím já
doporučovat menší bednu... to je divné, každý kdo se rozhoduje mezi bednama stejného typu a jiným osazením se většinou rozhodne pro tu větší (pokud třeba nebydlí v paneláku)... samozřejmě to není pravidlem, jsou vyjímky
já sem pro 8"... už jenom proto, že takový reprák bývá ve větších bednách, pochopil jsem že chce dělat hiphop, tady jsou mu nějaké vysoko-frekvenční detaily nanic - když už se bavíme o dvoupásmových monitorech v takové cenové relaci
poradil bych konkrétní bednu, ale už jsem stratil přehled, teďka je hodně novinek - yamahy, krky...
mám dobré zkušenosti s tapcoS8, samsonama a eventama... špatné s be(hr)ginnerama a esinama
ten větší basový reproduktor tam je proto, aby basy nepřekážely středovýškám a mohl hrát "šířeji"
čím menší reprák - tím menší prostor pro zvuk, tak to vidím já
doporučovat menší bednu... to je divné, každý kdo se rozhoduje mezi bednama stejného typu a jiným osazením se většinou rozhodne pro tu větší (pokud třeba nebydlí v paneláku)... samozřejmě to není pravidlem, jsou vyjímky