"Hi-Fi" vs "Studio" monitory
Tak, je fakt ze zvukove spektrum maji obdobne.Poklop píše:Pojdme zmenit témaNedávno jsem viděl někde v suprmarketu docela super samohrajku Yamaha. Uvažuju o tom, jestli nejsou syntaky jako Virus, Nord apod. přilisne vychvalovany.
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."

'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."

Děkuji nadčlověku Lupovi a některým jiným odborníkům za jejich všechny, i někdy vtipné názory.
Ego máš už doufám srovnané
(Pro ty co neví, šlo pouze o mé oslovení "nějaký LUPO". A to jsem neměl
)
A teď bych ještě chtěl znát tvůj názor a typ na otázku o které je tenhle topik.
Vše je JASNĚ napsané.
Ego máš už doufám srovnané
(Pro ty co neví, šlo pouze o mé oslovení "nějaký LUPO". A to jsem neměl

A teď bych ještě chtěl znát tvůj názor a typ na otázku o které je tenhle topik.
Vše je JASNĚ napsané.
...Zajímá mě opravdu praktická zkušenost......
....také chtějí takové bedničky používat jen tak na obyčejný poslech pro radost ve svém domácím audio- video centru u kompu na filmy, mp3, hry atd ..
....Můžete mi prosím (a nejen mě) doporučit nějaký kompromisní poslech ze segmentu "hifi" např. v cenové relaci 15k bedny + 10k konec (receiver)?........
....Zdali nejsou náhodou některé "hifi" za stejný peníz stejně, nebo dokonce i lepší než tzv "studio"....
btw, co je ti do toho ?
To je nějaký tip na otázku na kterou jsem se ptal ?
hele jentak BTW, ten odkaz na nějaké http://www.mindwarp.cz/ myslíš vážně?
Škoda, myslel jsem že se tu rozvine debata na úrovni.
Vidím, že s mým dotazem jsem na špatném fóru.
To je nějaký tip na otázku na kterou jsem se ptal ?
hele jentak BTW, ten odkaz na nějaké http://www.mindwarp.cz/ myslíš vážně?
Škoda, myslel jsem že se tu rozvine debata na úrovni.
Vidím, že s mým dotazem jsem na špatném fóru.
Naposledy upravil(a) jackies dne 15 črc 2008 15:17, celkem upraveno 1 x.
Asi bych to uzavřel tak, že můžeš mít pravdu, ano, možná na nekterých dobrých HiFi bednách muzes možná i skladát a míchat. Otázkou je jestli třeba ty Dynaudia jsou vubec HiFi, když maj charaktristiku +-3dB.
Prijdou mi spis jako studio bedny v HiFi kabatu.
Me kdyz prijde zakaznik a uvidi tu bedny vypadající jako HiFi, tak nevim co si pomysli.
Posledni dulezita vec k tvemu dotazu a tu povazuju za zasadni je, ze prakticky nikdo z profesionalnejsich hudebniku s tim zkusenosti mit nebude, protoze nakupuje zasadne produkty urcene k jeho praci a na segment HiFi se celkem pochopitelne neohlizi.
Prijdou mi spis jako studio bedny v HiFi kabatu.
Me kdyz prijde zakaznik a uvidi tu bedny vypadající jako HiFi, tak nevim co si pomysli.
Posledni dulezita vec k tvemu dotazu a tu povazuju za zasadni je, ze prakticky nikdo z profesionalnejsich hudebniku s tim zkusenosti mit nebude, protoze nakupuje zasadne produkty urcene k jeho praci a na segment HiFi se celkem pochopitelne neohlizi.
Ty hranice jsou ještě abstraktnější. Například spousta studiových beden je taky pasiv (i těch vrcholných). Je pravděpodobné, že některé "hifi" bedny mohou hrát čistěji/rovněji než některé "studiové" bedny. Viz třeba přebasované Mackie 824 nebo nedobasované Yamahy NS-10, nebo pěkně "hifi" hrající Dynaudia BM-6/12 ... atd.