cyril: jo. zvazujem to uz dlhsie, no doteraz to nemalo zmysel, teraz byvam v novej izbe, kde to zmysel zacina davat.
ja by som bol najradsej keby som zostil ze mi najviac sadli tie geneleci a ze mi uplne stacia...by mi tym padom ostali nejake peniaze na dalsie hracky
a preco doufas ze to budou adami? si vlastnikom cennych papierov Adam Audio, alebo akym sposobom by sa Ta moja investicia do Adam bedni dotykala?
Becherius píše:Kolik takováhle deska na odhlučnění může vážit? Není to na pověšení moc těžké?
Pokud mas sadrokartonove zdi, tak muze nastat problem, u cihel nebo porobetonu je to v pohode. Dva nebo tri vruty o prumeru 5mm a delce 60mm, zavrtane do hmozdinek by to mely udrzet.
Je to vlastne kvadr z kamenne vaty v igelitovem pytli (nic tezkeho), okolo dreveny ram (drevo je lehci nez drevotriska) a pres to kus latky.
myslím si, že na "solidní míchání" , jak píšeš, by jsi měl hledat spíše v kategorii 6"-7" woofer.
G 8030 jsem slyšel u thomanna a nepochopil jsem, jak plný a velký zvuk mají takové prcky. Zda-li je to dobře...nevím. když to potom přepnuli na větší 8040 prostor se kupodivu zmenšil !, zvuk byl tvrdý, pevnější a konkrétnější basy ( a malé), syrové, tvrdé oproti 8030.
Zajímavé bedny. 8030 a 8040 jsou zvukově dost odlišné, přestože tvarem- křivkami shodné.
Pak mi přepli na emes Black a tyhle bedny byly neuvěřitelně detailní, perfektní stereo obraz, tolik chyb, kolik ukázaly tyhle bedýnky v mých mixech... hanba. Výšky se mi jevily trochu nezvyklé (ale rozhodně ne chemické jako např u Truth B2030). Musel bych si na ně zvyknout. Ale rozhodně o dost příjemnější - jiná kategorie, než výšky a vyšší středy na A7. Ty jsou pro mě nepřirozené a když si poslechnu housle na A7, tak to prostě nejsou housle a přes to prostě nejede vlak.
Emes Black stoji 2x tolik co Adam A7, takze to se neda srovnavat. A7 stoji 2 tolik co B2030a, takze to se take moc neda srovnavat. To jsou uplne odlisne kategorie beden - B2030A pro toho, kdo chce s muzikou zacit, A7 pro toho, kdo do toho nechce moc vrazit, ale pritom uz to mysli vazneji a Emesy na profi michacku.
U Adamu by dustojnym protihracem Emesum mohly byt P11 - stejna cenova kategorie. Carloff je ma.
To je pravda. Tak sorry, jen jsem chtěl nějak reagovat na malé 8030, které jsou dražší než A7 a BM5.
A ještě k emes black - byly výjimečně dobře zpracované - opravdu krása. nebylo jim co vytknout. pro mě velké překvapení pro ucho i oko ! oproti například Genelec nebo E. ASP8 kde je kvalita zpracování už srovnatelná s behringerem
tyhle velké firmy by se měly nad sebou už konečně vážně zamyslet.
No já ty A7 mám jsou to mé první solidní bedny takže nemám srovnání , ale že by na A7 nebyli housle houslemi to si teda dovolím nesouhlasit vzhledem k tomu, že tak trochu vržu na "husle"
Martin píše:Genelec nebo E. ASP8 kde je kvalita zpracování už srovnatelná s behringerem
Zrovna truthy jako jedny z mála nejsou bastl, kde elektronika plandá uvnitř ozvčnice spolu s chomáči drátů, kusem nějaké vaty a poslepované je to tavnou pistolí. Naopak Genelec vypadá uvnitř jak plasťáky k PC. Nechtěl bych to i kdyby to hrálo kdovíjak.